reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

My juz po wizycie..... no i niestety.. po dlugim wywiadzie okazuje sie ze mamy refluks :no::no:. przez to m.in u Lili takie slabe przybieranie (bo kwas zoladkowy sie cofa i piecze i mala nigdy nie dokonczy picia na tyle na ile by powinna), placzliwosc jak sie ja polozy, no i ulewanie :-:)-( Jedyne pocieszenie ze przytyla 600g w miesiac wiec nie ma jakiejs tragedii przynajmniej pod tym wzgledem

Nie wiem nie mam sily myslec musze poczytac o co chodzi i co teraz musimy robic :-( Az mi sie chce ryczec mala i tak juz sie nacierpi przez zeby no kurde no :no:

Koriander ten refluks to nie jest takie straszne. Mojej znajomej synek go miał. Dostała na nie odpowiednie mleko (niestety z tego co mówiła sporo one kosztowało:( ale pomagało. Jak będziesz potrzebować więcej informacji szczególnie w sprawie tego mleka to daj znać to do niej zadzwonię i dowiem się co i jak:) Będzie dobrze, to na prawdę nic strasznego:)

Zaczynam się martwić :( już prawie wszystkie dzieciaczki się przewracają a mój Natan skończył już 5 m-cy i sam się nie przewróci. Jedynie jak mu troszkę pomogę na boczek się przewrócić to z boczku na brzuszek już sam potrafi.
Może ta ich umiejętnośc zalezy też od podłoża na jakim leżą. Natan często leży na moim łóżku a one jest dosyć miękkie, może na twardszym podłożu łatwiej będzie mu się przewrócić?

Każde dziecko ma swoje tempo. Sądzę że nie ma się czym martwić... (chociaż jak tak czytam co wasze dzieci potrafią, to też się łapię na tym że coś z moim jest nie tak). Dopiero potem sobie uzmysławiam że moja jest tu praktycznie najmłodsza, a przede wszystkim to że każde dziecko ma swoje tempo rozwoju i nic się nie da przyśpieszyć. A to wcale nie musi oznaczać nic złego.

hefi życzę spokojnej nocki:) Ja też już uciekam spać, zobaczymy co u mnie dzisiaj będzie:) Mój czortek już śpi, tylko co chwilę idę do niej i przewracam jej główkę, bo uparcie w drugą stronę....

lena Tobie to tylko jedno w głowie:) Widać od razu że świeża mężatka;) Czemu akurat zboczonych tcych snów?:)

reklama
Koriander ten refluks to nie jest takie straszne. Mojej znajomej synek go miał. Dostała na nie odpowiednie mleko (niestety z tego co mówiła sporo one kosztowało:( ale pomagało. Jak będziesz potrzebować więcej informacji szczególnie w sprawie tego mleka to daj znać to do niej zadzwonię i dowiem się co i jak:) Będzie dobrze, to na prawdę nic strasznego:)

Każde dziecko ma swoje tempo. Sądzę że nie ma się czym martwić... (chociaż jak tak czytam co wasze dzieci potrafią, to też się łapię na tym że coś z moim jest nie tak). Dopiero potem sobie uzmysławiam że moja jest tu praktycznie najmłodsza, a przede wszystkim to że każde dziecko ma swoje tempo rozwoju i nic się nie da przyśpieszyć. A to wcale nie musi oznaczać nic złego.

hefi życzę spokojnej nocki:) Ja też już uciekam spać, zobaczymy co u mnie dzisiaj będzie:) Mój czortek już śpi, tylko co chwilę idę do niej i przewracam jej główkę, bo uparcie w drugą stronę....
hehe tak jak ja gaje bo w poprzek ciagle spi nie wiem jak ona to robi:)

Apropo wesela znalazłam na necie nazwy rocznic;)
1 rok - wesele papierowe
2 lata - wesele bawełniane
3 lata - wesele skórzane
4 lata - wesele owocowe lub kwiatowe
5 lat - wesele drewniane
6 lat - wesele cukrowe
7 lat - wesele miedziane
8 lat - wesele blaszane
9 lat - wesele gliniane
10 lat - wesele cynowe
11 lat - wesele stalowe
12 lat - wesele jedwabne
13 lat - wesele koronkowe
14 lat - wesele z kości słoniowej
15 lat - wesele szklane
20 lat - wesele porcelanowe
25 lat - wesele srebrne
30 lat - wesele perłowe
35 lat - wesele płócienne
40 lat - wesele rubinowe
45 lat - wesele platynowe
50 lat - wesele złote
60 lat - wesele diamentowe
65 lat - wesele żelazne
70 lat - wesele kamienne
75 lat - wesele brylantowe ....

kasiu - no to była taka mała "ironia" z mej strony odnosnie sąsiedztwa:) Ja nie chciałabym mieć pełno moherów pod domem:(
A dlaczego zamykaja ulice? Jakaś masakra... Ja to sie dziwię że to jest wszystko jeszcze tolerowane a tu widzę że jeszcze przywileje mają jakies ehhh szkoda gadać.
Agi
- super ze wszystko powolutku wraca do normy:)
Avena - ja od środy mam zamiar po 15 minut przesuwać
zdec -ostatnia drzemke jas ma o 17 potem o 18 jedzonko i juz nie pozwalamy mu na dzemke
zrozumiałam :)

ulica zamknięta bo przyjeżdżaja setki autokarów do radia i policja stoi i ruchem tych autokarów steruje, tylko one wtedy moga wjeżdżać i mieszkańcy do domów a reszta musi objazdem.......... i kurka wodna od rana mam pod oknem wyjce i śpiewają te mohery... a najgorsze, że to już wkrótce te atrakcje

ja chce po zmianie czasu o pół god przesuwać czyli w dwa dni sie powinnismy pozmieniać czasowo

Koriander- bedzie dobrze, jesteście silne kobity i pokonacie cholerstwo !!!

Ewela- ja tez chce browara, ale normalnego, nie KARMI, swoja drogą Karmii sie pije jak się karmi, taka małą girka słowna

Ostatnia edycja:
dziewczyny jakas padnieta dzis jestem zasypialam nad malym jak go wieczorem karmilam moze tota wietrzna pogoda

Zdec Ercio ostatni raz spi ok 17 ucina sobie wtedy jakies 30 min a potem o 19 kapanie jedzenie i spanie

Nadinka ja jednak mam renolux taki mniej wiecej Fotelik samochodowy RENOLUX NEXTCONFORT 0-18kg WWA (1278136227) - Aukcje internetowe Allegro jest wygodny i duzy Olaf przestal w nim jezdzic jakies 1,5 roku temu jak nie miescil sie juz ramionami bo wagowo jeszcze do teraz ma luz

reklama
Milka dzięki za info ad fotelika :) chyba zdecyduje się na taki co Anik ma, bardzo podobny do Twojego, też od 0 do 18 :)

ewela28 ja też bym chciała browara :) hehe fajnie masz

katarzynajanicka ja bym chyba zwariowała widząc tyle moherów :)) hehe

Do góry