reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Ja juz po spacerku a wieje tek że całe 20 minut chodziłam i do domu bo zmarzlam, teraz Igul dosypia, a ja nadrabiam, uffff

Dziewczyny za tydzień zmieniamy czas czy nie obawiacie się że runie plan dnia??:-) Moja Iga jest kąpana po 19, to od następnej niedzieli będzie juz po 18 czekać na kąpiel!! Trochę wcześnie...pasowałoby przesunąć porę żeby zostało po staremu, może już zacząć tak po 15 minut :confused: jestem w kropce

nie pomyslałam o tym:baffled: ale chyba masz dobry pomysł z tym przesunieciem 15 minutowym:-)i sama tez z niego skorzystam:-)

Ja tylko na chwilke ...Noc spoko....A dzis u Polci lepiej....Kupki nadal są ale już nie tak często....Mała ładnie śpi, jest pogodna,bawi się, ma apetyt, pije wodę....Dupcia już nie taka odparzona (lena dzięki za rade z bepanthenem....baaaaarzo jej pomógł, a ja całkiem zapomniałam że go mam!)....Także zobaczymy co przyniesie jutro....
Zmykam mam jeszcze sporo roboty ...P. w pracy a u mnie od rana była koleżanka więc nic nie zdążyłam w domu zrobić.....
Odezwę się wieczorkiem i może uda mi się wtedy poczytać produkcję dzisiejszego dnia!!!!

dobrze że z pupcią Polci już lepiej

Dziewczyny pytanko w związku z ograniczaniem spania mojej. O której ostatni raz kładziecie spać, bo nie wiem czy np teraz nie jest już za późno.
to chyba zależy od dziecka - mi Oskar ostatni raz spi o 18 ale on spi po 20-30 min co 2 godz więc z zasnięciem po 20 nie ma wtedy problmu. Chyba musisz zastosowac metodę prób i błędów:-)

nam drugie podejście spacerowe się udało:-)piździło ale nie padało:-)

zyrraffka chyba ty pytałaś o spacerówkę i zdjęcie - więc zrobiłam i oto Oskar pospacerowy:-)

P1190829.jpg

My juz po wizycie..... no i niestety.. po dlugim wywiadzie okazuje sie ze mamy refluks :no::no:. przez to m.in u Lili takie slabe przybieranie (bo kwas zoladkowy sie cofa i piecze i mala nigdy nie dokonczy picia na tyle na ile by powinna), placzliwosc jak sie ja polozy, no i ulewanie :-:)-( Jedyne pocieszenie ze przytyla 600g w miesiac wiec nie ma jakiejs tragedii przynajmniej pod tym wzgledem

Nie wiem nie mam sily myslec musze poczytac o co chodzi i co teraz musimy robic :-( Az mi sie chce ryczec mala i tak juz sie nacierpi przez zeby no kurde no :no:

My juz po wizycie..... no i niestety.. po dlugim wywiadzie okazuje sie ze mamy refluks :no::no:. przez to m.in u Lili takie slabe przybieranie (bo kwas zoladkowy sie cofa i piecze i mala nigdy nie dokonczy picia na tyle na ile by powinna), placzliwosc jak sie ja polozy, no i ulewanie :-:)-( Jedyne pocieszenie ze przytyla 600g w miesiac wiec nie ma jakiejs tragedii przynajmniej pod tym wzgledem

Nie wiem nie mam sily myslec musze poczytac o co chodzi i co teraz musimy robic :-( Az mi sie chce ryczec mala i tak juz sie nacierpi przez zeby no kurde no :no:

koriander będzie dobrze, najważniejsze ze wiecie co małej dolega i możecie to leczyć

U mnie tez dzisiaj masakra;(I do tego przeziebienie az siedze i rycze boję się nocy oby nie miała gorączki;(A jak wy teraz mierzycie gorączkę??

Maju zgadzam się z Anik:tak: najważniejsze, że wiecie z czym macie walczyć, teraz tylko trzeba wiedzieć jak, lekarz wam coś doradził? Najważniejsze ze przybiera na wadze mimo tego refluksu! Wiem, że jesteś teraz przygnębiona przytulam mocno Ciebie i Lili! Dacie rade!!!

Chyba ma chwilę żeby podczytać co u was :)

Anik - ślicznie synio siedzi :) A z tym jedzonkiem i kichaniem to rzeczywiście powinnaś się w jakiś kostium foliowy ubierać ;)

stella - gratulacje z nowych umiejętności małego :)

Ola_fasola - i jak się mąż sprawował? :)

zdec- gratuluje nocki :) i teraz doczytałam: super że udało się małą "przetrzymać" w łóżeczku. U nas niestety na razie mała w tej kwestii wygrywa bo jak zaczyna wyć to ja miękne :(

koniczynka - u nas mata furorę robiła jakiś miesiąc temu teraz powoli się już nudzi :/ muszę wieszać nowe zabawki albo zmieniać kombinację ułożenia zabawek dookoła bo tak to marudzi po 10 min :)

Perfecta - a zdrówko już całe szczęście ok :) dziękuje. Ale widzę że teraz Ciebie coś bierze? :( zdrówka życzę i nie daj się chorobie :D

Lena - na przeziębienie niestety nie pomogę, a co do mierzenia temeratury to mu mamy taki termometr co się przykłada dziecku do czoła lub wkłada do ucha i mierzy w dosłownie chwilę temperaturę.

gosiagro - super, Maja dała mamusi wszystko przygotować :) zuch dziewczynka :D

koriander - przyłączam się do tego co piszą dziewczyny, najważniejsze że wiecie co jej dolega. będzie dobrze!! :)

Uff to nadrobiłam.

Korinader - a jak się to objawia? tzn. ten refluks? i jak zbadać czy mały tego nie ma? przepraszam kochana że Ci truję głowę ale też kiedyś podejrzewałam że mały to może mieć... często ulewa i czasami tak jak by mu się coś cofało do gardła, mały robi kwaśną minkę i czasami płacze... trzymam mocno kciuki żeby się poprawiło!!!

Zdec - mój robi sobie drzemki często ale bardzo krótkie dlatego też przeważnie zawsze śpi między 18 a 19, przed samym kąpaniem go wybudzam, potem butla, chwila zabawy i spać!

Dziewczyny, już mi ręce opadają... dwa dni z rzędu byłam z małym u lekarza bo kicha i kaszle a oni nic nie widzą!!! Mały dziś oprócz na spacerku to prawie w ogóle nie spał bo go budzi kaszelek... boję się dzisiejszej nocki...

reklama
avena ja też się zastanawiam co bedzie z kąpaniem, też kapiemy o 19 a jak przesuniemy czas to o 18 jest troche za wczesnie, może faktycznie przyzwyczajać dziecko i tak zacząć kąpać z różnicą 15 min

Agi78 super że już się poprawiło u Polci z tymi kupkami
zdec mój ma ostatnie spanko ok 17, później o 19 kąpanie i zasypia ok 20

koriander najważniejsze że już wiesz co małej dolega, trzymam kciuki by Lili szybko się poprawiło.

Kasiek1983 kurczę co za lekarze!! powodzenia w nocy, ważne by była dobra wilgotność w pokoju bo będzie się wtedy małemu lepiej spało.

Zaczynam się martwić :( już prawie wszystkie dzieciaczki się przewracają a mój Natan skończył już 5 m-cy i sam się nie przewróci. Jedynie jak mu troszkę pomogę na boczek się przewrócić to z boczku na brzuszek już sam potrafi.
Może ta ich umiejętnośc zalezy też od podłoża na jakim leżą. Natan często leży na moim łóżku a one jest dosyć miękkie, może na twardszym podłożu łatwiej będzie mu się przewrócić?

Ostatnia edycja:
Do góry