reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

zyrraffka ja jadłam leczo i było ok, a ulewanie u mnie też się zdarza częściej niż wcześniej, ale lekarka mi powiedziała że tak może być jak mała zbyt często je, hmmm niby na żądanie karmienie więc bądź tu mądry

gosiagro - będzie dobrze, trzymam kciuki za Majeczkę, a z morfologią może faktycznie błąd laboratoryjny ja tak miałam z erytrocytami

wiz - ja też pamiętam Cię z ciężarówkowych czasów:-)

hefi - super że już po chrzcinach i jak miło że i o Was pamiętali goście

kreatorka - jestem tego samego zdania, ja dla własnego samopoczucia dbam o siebie, a mąż mimo że nie komentuje to widzi, ale najważniejsze żebym sama ze sobą się dobrze czuła

Paula - szkoda że spacerek nie wypalił i rewelacyjna cena karmi, u mnie taniej niż 3 zeta nie widziałam:(

Iga wreszcie zaszczepiona - juuupppiiii!!!!Trafiłam na inną lekarkę w przychodni i się udało. I wiecie co uśmiałam się nieźle. Przed nami była dziewczynka urodzona 3/06 mniejsza sporo od Igi, ale wcześniaczek. I zaczęłam rozmawiać z mamą tej dziewczynki o karmieniu i takich tam a ona do mnie wyskakuje że daje już dziecku jabłuszko tarte, banana, kaszkę!!!!!!!:szok::szok::szok::szok::szok: I nawet ostatnio jadła ..... uwaga....zupę pomidorową:-DSzczena mi opadła. Małej nic nie jest, robi kupki, jest zadowolona. Ja byłam w szoku.

reklama

Iga wreszcie zaszczepiona - juuupppiiii!!!!Trafiłam na inną lekarkę w przychodni i się udało. I wiecie co uśmiałam się nieźle. Przed nami była dziewczynka urodzona 3/06 mniejsza sporo od Igi, ale wcześniaczek. I zaczęłam rozmawiać z mamą tej dziewczynki o karmieniu i takich tam a ona do mnie wyskakuje że daje już dziecku jabłuszko tarte, banana, kaszkę!!!!!!!:szok::szok::szok::szok::szok: I nawet ostatnio jadła ..... uwaga....zupę pomidorową:-DSzczena mi opadła. Małej nic nie jest, robi kupki, jest zadowolona. Ja byłam w szoku.

tez juz gdzies tu na forum czytalam,ze laska dawala 3 mies dziecku wlasnie juz takie rzeczy do jedzenia - nie no to jas przesada, przeciez uklad pokarmowy jeszcze nie nadaje sie do przyjmowania takich rzeczy, no,ale te matki co daja to same dzieci krzywdza :szok:

Żyrafka- a ja jem juz wszyyystko, unikam tylko czekolady i fasoli :-)
Paula, Ewela- to co, spotkamy sie dzisiaj? My zaraz wychodzimy z Fenixa i idziemy do centrum, jakby co napiszcie smsa gdzie i o której mamy być...
Miłego dnia wszystkim!

Witam sie, mala ma swoja poranna drzemke wiec moge zajrzec co tam u ciotek BB slychac :-)

kreatorka no baaardzo dlugo nie pisalas! wstyd!:-D co do samopoczucia to podzielam twoje zdanie, chociaz ja rowniez czuje sie czesciej zaniedbana niz przed narodzinami malutkiej...
Kajdusia a tobie tylko piwo w glowie :-p:-p Jak mija drugi dzien?
gosiagro trzymam kciuki, daj znac co neurolog powiedzial!

cobra kurna kup w koncu ta klawiature doczepiana do laptopa przez usb a nie sie meczysz!

_avena_ wg mnie to troche ta mama chyba przesadza z podawaniem produktow tak wczesnie...ja sie bede jednak trzymala zasady ze dzieci na piersi dostaja pierwsze produkty w 6mc.. no ale kazdy moze na swoim dziecku poeksperymentowac :tak:

zyraffka daj znac jak po leczo bo juz za mna od kilku dni chodzi :-p tez sie nad ta papryka zastanawialam bo jednak tam jej sporo jest, takie leczo najlepsze :-) a jak robisz, z kielbaska czy wegetarianskie?

dziewczyny wy tak prasujecie wszystkie ubranka dla maluchow? Ja bym nie wyrobila, mala albo uleje albo zrobi kupe, pranie u nas i suszenie non stop :baffled:

_avena_ moze powodem faktycznie jest za częste karmienie, bo mój mały bardzo często je

dam znać jak tam Łukasz po leczo, ale dzisiaj nie będę robić, ja robię zawsze z mięskiem:) czekolady też nie jem i warzyw strączkowych

kreatorka ja prasuję wszystkie ciuszki ale tylko po wewnętrznej stronie i pieluszki tetrowe/flanelowe, czytałam, że wysoka temperatura usuwa resztki proszku, który może podrażniać skórę, poza tym wg mnie ciuszki sa ładniejsze i przyjemniejsze w dotyku

Mały dał mamie poprasować i obudził się dokładnie po wyłączeniu żelazka :)) teraz lezy sobie w łóżeczku i ogląda karuzelę

oczywiście kolejne pranie w pralce i jutro znowu prasowanko, ach te "przyjemnosci"

Ostatnia edycja:
Kurcze mój mąż powinien chyba zmienić hasło na allegro, bo za często "przypadkiem" myszką naciskam kup teraz i pieniążki wypływają z konta hmmmm., tak to jest jak nie mozna sobie po sklepach pochodzić

czas zająć się troszkę dzieckiem papa

reklama
cześć mamuśki!
zaraz spróbuję was przeczytać i napisać więcej.
Na razie wrzucam kilka foteczek:
Oto nasz wszorajszy spacerek bb-wych mamusiek czerwcowych;-)
spacer1.jpgspacer3.jpg
a to ja na weselu i poprawinach w zeszłym tygodniu;-)
weselnie.jpgzachuu.jpg

Załączniki

• spacer2.jpg
    spacer2.jpg
    47 KB · Wyświetleń: 66
  • spacer4.jpg
    spacer4.jpg
    33,7 KB · Wyświetleń: 61
  • spacer5.jpg
    spacer5.jpg
    27 KB · Wyświetleń: 57
  • spacer6.jpg