reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Hej!

Do nas wczoraj przyszła chusta :) zamówiłam elastyczną bo była fajna oferta - dziewczyna z forum sprzedawała, i mała w niej wczoraj chwilkę była :) narazie obyło się bez marudzenia.

Przetrwaliśmy chrzciny :D
Rodzinka zjeżdżała się od piątku tzn w piątek przyjechała moja mama a w sobotę tato, brat i dziadki :) Msze przed chrzcinami spędziliśmy na dworze bo mała nie mogła zasnąć, całe szczęście zasnęła i przespała cały chrzest :D (chrzciny były po mszy). Później pojechaliśmy do restauracji na obiadek tam mała też niebardzo chciała spać, dopiero jak pojechalismy do teściowej gdzie znała już miejsce to zasnęła i spokojnie sobie pospała nawet. Mała dostała od chrzestnej takiego pajacyka którego pociąga się za sznurek i gra muzyczka :) zachwycona jest nim, gada i uśmiecha się - pierwszy raz do krasnala śmiała się w głos :D
Zaskoczeni byliśmy prezentami dla nas z okazji rocznicy ślubu :) nawet teściowa torcik dla nas upiekła :D

Wczoraj dałam małej pierwszy raz mleko modyfikowane NAN1 ale chyba go zmienimy bo w nocy miała bóle brzuszka :(
Co myslicie o Bebilonie 1?

witam i ja o poranku z kaweczką
Musiu juz śpi, lala sie grzecznie bawi więc korzystam z chwili na BB
nocka u nas ok i nawet się wyspałam:tak:
w planach na dziś jakiś spacerek przed południem jak moja mama przyjdzie, mam nadzieję że pogoda się tylko nie popsuje:tak:

kalwa super fotki i taki plener jesienią super, też myślałam nad taką sesją tylko że nie wiem jak będzie z pogodą w październiku a wcześniej to nie wiem czy się z zakupem kiecki wyrobię;-)
paula24211 śliczny bukiecik i fotka
lena śliczne te zaproszenia i mi podobają się takie zwijane w rulon, tylko że my kilka musimy wysłać a rulon to nie bardzo praktyczny jest i chyba pozostaniemy przy normalnych składanych, oczywiście jeszcze nie wybraliśmy
wczoraj w tej kwestii skupiliśmy sie na wymyślaniu tekstu zaproszenia tak żeby połączyć info o chrzcie i ślubie
cytrusik to dopiero oryginalne buty na slub:tak::-)
zyraffka jakie piękne fotki i Łukaszek jaki zadowolony:tak: słodko się uśmiecha
gosiagro super że Majusia taka zdolna, a wyczyny hoho pozazdroscić
i powodzenia na dzisiejszej wizycie, nie spotkałam sie nigdy z podwyższonym poziomem płytek
avena także gratki za nowe wyczyny, ja podobnie co pranie to coś nowego odkładam bo już za małe na gagatka
ewela super fotki Tomaszka, jaki on duży, a rybki też śliczne:tak:
Agi oj nieciekawie, a jak pozostałe wskaźniki? a nie ma szans żebyś dostała jakieś leki do brania w domu? przytulam mocno, wierzę że nie jest ci łatwo, każda z nas choć czasem narzeka to mimo to ma ta drugą połówkę przy sobie a Ty musisz zmagać się z tym sama, pisz nam tutaj co i jak, zawsze to nieco ci ulży i choć za wiele pewnie nie pomożemy to na ciepłe słowo i wsparcie możesz liczyć, juz niedługo, wierzę że wszystko się jeszcze unormuje i planowo wrócicie w trójeczkę do domku
dzielna jesteś kobitka i dasz radę:tak:
kreatorka oj to się porobiło, dużo zdrówka dla Ninki i oby nigdy więcej takich atrakcji
milka26 nie zazdroszczę tych remontów, mojemu Musiowi pewnie by to nie przeszkadzało ale Asia za nic by w takich warunkach nie usnęła
cobra to Ty jednak jeszcze do nas zaglądasz:tak::-)
napisz czasami co tam u Was
arica to zalezy ile masz miejsca? drewniane komplety są na dłużej bo posłuża także starszemu dziecku - stolik i krzesełko ale mają jeden ogromny minus zajmują dużo miejsca, ja przy córci zdecydowałam się na plastikowe i byłam bardzo zadowolona, mało co sie zużyło i śladów na nim nie ma żadnych, z całą pewnością posłuży za jakis czas Tomusiowi
my mamy coś w stylu BD, plus to ceratkowy materiał łatwy do utrzymania w czystości :tak:
kajdusia udanego wypoczynku i pięknej pogody, miłego spotkania i plotkowania z dziewczynami
hefi super że imprezka udana

ufff nadrobiła ale ile czasu mi to zajęło;-):-)
i pogoda się zdąrzyła popsuć, troszkę padać zaczęło....ech....

a jeszcze się Wam pochwalę wczoraj dowiedziałam się że mój młodszy brat także zostanie tatusiem:tak::-), jak ja się cieszę kolejne maleństwo w rodzinie:-D

Hefi,ciężko coś powiedzieć o mleku...a byłam zdecydowana na Bebilon(bo takie podeszło mojemu starszemu synkowi,Nanu nie brałam wogóle pod uwagę bo Kacprowi nie podchodziło) a z Alankiem okazało się że mu jakiś składnik nie pasuje i miał krostki. Alan na swój refluks miał emfalin AR ale też nie pasowałobo miał zatwardzenie teraz jest na Bebiku,więc to chyba trzeba zobaczyć każde aż się trafi niestety eksperymenty to są na własnym dziecku:-(

Dziewczyny mój Łukaszek od kilku dni mocniej i częściej ulewa, wiecie co może być przyczyną? Co chwilkę muszę go przebierać bo bodziaski mokre

idę poprasować, mały śpi

Ostatnia edycja:
u mnie takie ulewania się skończyły jak przeszłam na dietę eliminacyjną, czyli odstawiłam produkty mleczne, to było związanie z alergią pokarmową, może zjadłaś coś, co nie bardzo Małemu służy? albo wprowadziłaś coś nowego do swojego jedzonka? Filip dostał syrop Debridat czy jakoś tak, podaję 3 razy dziennie i jest lepiej, nie wiem, czy to zasługa syropu czy mojej diety

reklama
Chyba nie jadłam nic nowego, chyba, że to przez słodycze, codziennie mam w jadłospisie oś słodkiego. Poza ulewaniem nie ma innych objawów, kupka tak samo, skóra także. Postaram się jeść ostrożniej, może ulewania ustąpią. Jeśli chodzi o nabiał to nie ma znaczenia, bo nie codzinnie jem a ulewania są tak samo

Do góry