reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Gosiagro - trzymam kciuki za wyniki twojego M - by było już wszystko ok i oby wracał szybko do sił:tak:
Siaba - super wyniki i super, że córcia nie zmieniłą sie w synka;-)
Sealet - skoro z szyjką nie jest źle, to bardzo fajnie - no i córcia zdrowa:-) gratuluję zakupu łóżeczka - oby szybko z reklamacja się uwinęli
Karo85 - pracowity tydzień miałaś;-) co do diety, to tak jak Gosiagro pisała - po pewnym czasie sama się nauczysz, co Ci cukier podnosi, a co nie - jeżeli wieczorem masz za wysokie to dlatego na czczo sa przekroczone - ja też miałam problem z wieczornymi cukrami - chleba na kolację nie mogę, bo od razu skacze, a soki musiałam wyrzucić całkowicie, bo nawet te do obiadu pite powodowały skok wieczorny. Ogólnie stwierdzam, że jak w ciągu dnia coś węglowodanowo zjem to się wieczorem odbija na cukrze - no i wieczorem już taka aktywna nie jestem, więc i spalanie gorsze:tak:
Zdec - przekaż dla Agi pozdrowienia
Milka - no to masz po obu stronach ryzyko - oby Ciebie ominęło - sobie też tego życzę;-)
Ewuś - fryzurka super - ładnie Ci bardzo:tak:

a ja zmykam i dobrej nocy życzę a wszystkim chorowitkom szybkiego powrotu do zdrowia

reklama
Witajcie po weekendowo,
U mnie dziś kolejna bezsenna noc... po przekręcaniu się przez ponad godzinę z boku na bok wstałam bo sen odleciał całkowicie. Zawsze jak muszę w nocy wstać siusiu to już nie zasypiam, koszmar :baffled:
A weekend minął bardzo intensywnie. Sobota w domu na porządkach i przestawianiu :-) Magda M ja też tak mam z tym przestawianiem, mój W. tylko kiwa głową i mówi, że on wie,że u mnie to rodzinne:-D Moja mama przestawiała sama w mieszkaniu meble będąc ze mną w ciąży, dzień przed porodem:tak:
No a niedziela była już iście towarzyska, wpierw dłuuugi spacer, było tak pięknie i ciepło, że w pewnym momencie aż kurtkę zdjęłam, a potem mieliśmy gości, gości i gości - bez żadnej okazji ale jakby się zmówili, mnie to cieszy bo lubię takie odwiedziny. Popołudniu szybko upiekłam ciacho z colą i.. poszło caluteńkie!
Pisałyście o świętach, Spędzamy pierwszą od 3 lat Wielkanoc w Toruniu, wcześniej wyjeżdżaliśmy zawsze na całe święta do Teściów, tak więc na pewno coś będę przygotowywała. Na śniadanie wielkanocne idziemy do mojej Mamy więc o to się nie martwię. Co do planów to na pewno zrobię mazurka - zawsze go robię, a nad resztą to jeszcze się pomyśli.
Kajdusia, paulka82 - zdrówka kobiety Wam życzę!
Kajdusia - a Ciebie to z tą pracą troszkę podziwiam:tak: choć jak masz tylko indywidualne zajęcia to jest inaczej, ja na kursach z dorosłymi to wciąż mogę pracować, ale w liceum z pierwszymi klasami nie miałam już cierpliwości:no:
Cobra - udało Ci się coś upolować do ubrania na zakupach? Przy poszukiwaniu większych rozmiarów ciążowych polecam sklep c&a, maja tam dział z odzieżą ciążową, bynajmniej w Toruniu są fajne rzeczy w dużym wyborze rozmiarów, 48 znajdziesz bez problemu - wiem coś o tym;-).
madziaja - podeślij przepis na babkę szpinakową, wspaniale brzmi!
karo85 - powodzenia w diecie
ewuś - fajna fryzurka:tak:
Trzymam kciuki za Agi - aby się znowu polepszyło no mam nadzieję, że liliti wciąż w dwupaku się trzyma
sealet - fajnie, że się w końcu odezwałaś i że wszystko u Ciebie jest ok.

A co się dzieje z Olimpią???????

No i na czytaniu i odpisywaniu minęła mi ładnie ponad godzinka :tak: a spać jak mi się nie chciało tak nadal mi się nie chce:baffled:

Witam!
Lencja - taki "nocny Marek" z Ciebie:szok: jak dieta - bo dzis rano moje cukry oszalały i na czczo 103 - wczoraj po kolacji było 102 - jadłam o 21 a dziś mierzyłam o 7 - 10 godzin przerwy:szok: potwierdza się to co czytałam o "efekcie brzasku", że nad ranem jest wyrzut glukozy, by dodać energii, ale mnie to tylko stresuje a nie dodaje energii, wrrr....

mam nadzieję, że dziś będzie u nas ciepło, bo humor muszę jakoś poprawić

miłego dnia Czerwcówki:-)

Czesc dziewczyny witam sie w poniedziałkowy poranek dzisiaj pospałam u nas słoneczko świeci moze bedzie sliczna pogoda:)
wczoraj aly dzien tk wiało dopiero jak szlismy na spacerek okolo 18 to bylo tak cieplutko wiatr ustał:-):-):-)

jutro umowilam sie z kolezanka bo jest zainteresowana moją suknią ślubna bardzo jej sie podoba wiec jutro ma wpasc i ja przymierzyć fajnie by bylo jakby ja wziela to mialabym wiecej miejsca:-D:-D:-D:-D:-D

ale jestem podekscytowana dzisiejszą wizyta śniła mi sie dzisija malutka nasza ze miala takie śliczne usteczka juz bym chciała ją zobaczyć ale do 17 jeszcze tyle godzin:szok::szok::szok: ale dam rade
bo wizycie zdam raport:):-D:-D:-D

wszystkim chorowitkom-duzo zdrówka
wizytującym dzisiaj również - samych pomyślnych wieści:)

miłego dnia Dziewczyny:-):-):-)

Cześć dziewczyny:-)
Ja widzę że spać nie możecie, o 4 rano na BB:szok: Podziwiam....
Uciekam powoli, wpadnę do was popołudniem:-)

Pozdrawiam i życzę miłego dnia:-)

Dzień doberek!

Karo85
- trzymam kciuki za dietę, pewnie po kilku dniach dojdziesz co i jak możesz ;P Faktycznie bardzo długi czas oczekiwania na fotelik:szok::szok::szok: my mamy "spadkowe" nawet dwa foteliki ;-) więc problem szukania i zamawiania mnie ominął
Zdec - przekaż Agi78, ze jesteśmy z nią myślami i trzymamy kciuki :tak:
Gosiagro -trzymam kciuki żebyście za kilka dni mogli skończyć swoją przygodę z onkologią
Paula24211 - pomyślnej wizyty:-)
Lencja - czasem też tak mam:baffled: niekiedy pomaga wypicie szklanki ciepłego kakao i nie zapalanie żadnego światła w nocy- nawet w łazience;-).

Sprzedawca łóżeczka bardzo sensowny - wczoraj cały wieczór z mężem pisali maile (w niedzielę!), mimo, że to sklep sprzedaje...Nową szufladę (zamiast uszkodzonej) prześle nam na własny koszt:happy2:
Są jednak pewne komplikacje, bo producent przyczepił prowadnice do szuflady tak że wysuwa się tylko w lewo, a nam jest potrzebne w prawo...Pytanie, czy przekręcenie prowadnic nie powoduje utraty gwarancji:wściekła/y: Na stronie Drewexu na zdjęciu szuflada wysuwa się właśnie tak jak chcemy, a tu lipa...
Miłego dnia!

witam się porannie czerwcóweczki;-)
poranne cukry ok- pierwszy raz;-) zobaczymy jak po śniadanku! Po całym aktywnym tygodniu dziś leżakowanie, mam potrzebę wsłuchania się w siebie bo jakoś pogubiłam się w aktywności mojej córki...
0 18 kolejne zajęcia w szkole rodzenia, dziś cc- więc temat dla mnie najważniejszy bo mnie czeka.
Co do świąt to już w środę jedziemy do teściów i zostajemy do niedzieli, potem na poniedziałek do moich rodziców- także ominą mnie przygotowania i pichcenie...
Ja wizytuję się 10 kwietnia- także muszę jeszcze cierpliwie poczekać na usg Milenki całe 12 dni...;-( a tak już tęsknię za jej widokiem.
Zdec, ewuś- fajne macie fryzurki;-) ja się przyznam, że w styczniu poszłam do fryzjera i z włosów blond za ramiona zrobiłam sobie krótką brązową fryzurkę....nie wiem co mnie podkusiło bo już tak bardzo tęsknię za swoimi włosami blond...za spinkami i gumkami....ale hormony zadziałały...spontan ciążowy- ale pocieszam się że odrosną;-)
miłego dnia kochane

Witam ciepło

Widze ,ze za oknem u mnie słonecznie dzisiaj,a zapowiadali deszcze. Ja niestety sie rozchorowałam,wiec leże w łóżeczku - ajj powiem wam,ze to męczące takie nie robienie nic.:confused: A w dodatku jakos sie dziwnie zeschizowałam,ze jak byłam ostatnio u gina czyli 26tydzien ciazy ,ze dziecko moje to za krotkie jest czy te 23cm:baffled: co on wtedy wymierzyl to prawidlowy wzrost - kurcze nie lubie miec takich dziwnych mysli.
I wogole boje sie tego porodu,ale nie chodzi mi o same rodzenie tylko sie naczytałam,ze lakarz nieraz moze uszkodzic dziecko jak proboje je wyciagac jesuuuu:szok:

reklama
[
I wogole boje sie tego porodu,ale nie chodzi mi o same rodzenie tylko sie naczytałam,ze lakarz nieraz moze uszkodzic dziecko jak proboje je wyciagac jesuuuu:szok:

To chyba każda z nas ma jakieś obawy, ale do porodu jeszcze sporo czasu i wydaje mi się że niema się co stresować już teraz bo to na pewno nie wyjdzie na dobre :-) Zresztą jakiś czas temu mając podobne obawy doszłam do wniosku że nie warto denerwować się czymś na co kompletnie nie mamy wpływu :-)

Mnie dzisiaj czeka sprzątanie kuchni po odnowieniu. Tylko muszę poczekać aż mąż wyjdzie do kuchni bo teraz to nic mi nie pozwoli zrobić :-) przewrażliwiony jakiś :-) najlepiej to żebym leżała i pachniała do końca ciąży :-)

Do góry