reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Cytrusik - super ten pomysł z pozytywką - więc go kradnę i po świętach lecę po zakup przytulanki;-)
Eagle - no i po grillu - zjadłam kiełbaski, bo taki był na razie skromny bez innych mięs i wynalazków - M mi się za to upił i poszedł już spać:szok:
a co do świąt jeszcze nie wiem, co zrobię - coś pomyślę w tygodniu - w niedzielę będziemy u moich rodziców a w poniedziałek siostra M przyjeżdża do nas, to coś zrobię - na pewno żurek będzie, a sałatki - pomyslę
Magda M - niezły tekst synka:-)
Kajdusia - zdrówka życzę - coś Cię bardzo łąpie - a Ty jeszcze chodzisz do pracy z tego co pamiętam - od 1 idziesz na L4, tak? Może w szkole coś łapiesz od dzieciakó - teraz taki okres chorobowy
Milka - ta koleżanka to musiała miec jakąś utajoną cukrzycę wcześniej skoro insulinozależna Jej wyszła zaraz po ciąży. A Ty pisałaś, że jesteś w grupie ryzyka, bo w rodzinie była cukrzyca - a I czy II typu? U mnie tata ma insulinozależną i mój M (chociaż M sie nie liczy do ryzyka;-)) a ja mam chorobę autoimmunologiczną tarczycy i dlatego któraś z innych chorób immunologicznych mi zagraża - między innymi cukrzyca - tylko raczej II typu.
Paulka82 - współczuję choroby i zdrówka życzę. Dobrze, że z Małą wszystko w porzadku:tak:

dobrej nocy

reklama
Witam!
U mnie słoneczko świeci już od rana więc odrazu nastrój lepszy niewiem jak z tym czasem dziś ale chyba się przestawia więc zamiast 8 jest już 9 hm!

Dzień dobry!
Ewelinka - podeślij tego słoneczka, bo u mnie chmury i deszcz;-)

jedziemy do moich rodziców na obiad więc poczytam wieczorkiem co pisałyście - melduję, że cukry po grillu i wczoraj wieczorem i dziś na czczo ok, więc mam zamiar do porodu jeszcze kilka razy skorzystać z przyjemności:tak:

miłego dnia

witam się z rana a tu cisza nadal panuje:-)

Witam!
U mnie słoneczko świeci już od rana więc odrazu nastrój lepszy niewiem jak z tym czasem dziś ale chyba się przestawia więc zamiast 8 jest już 9 hm!
to ja też poprosze choć odrobinę tego słoneczka, może nie pada ale też jakieś chmury paskudne od rana:-)

Dzień dobry!
Ewelinka - podeślij tego słoneczka, bo u mnie chmury i deszcz;-)

jedziemy do moich rodziców na obiad więc poczytam wieczorkiem co pisałyście - melduję, że cukry po grillu i wczoraj wieczorem i dziś na czczo ok, więc mam zamiar do porodu jeszcze kilka razy skorzystać z przyjemności:tak:

miłego dnia
super że taki grill udany, troszke zazdroszczę i już nie mogę się doczekać aż kiedyś my się wybierzemy

mnie jakieś lenistwo dopadło od rana więc pora najwyższa sie troszkę ogarnąc i coś zrobić

miłego dnia brzuchatki

dużo zdrówka wszystkim chorującym bo cos znowu dużo się pojawiło

Witam,
u mnie dzisiaj też słoneczko od rana, dziś niedziela więc jak co tydzień obiad u rodziców, mniam pyszny rosołek mamusi
od rana coś nie mam apetytu, znacie to? - lodówka pełna a ja na nic nie mam ochoty, zjadłam tylko jogurt a teraz to już chyba zaczekam na obiad u mamy.
Wczoraj wieczorem się troszkę wypogodziło choć było zimno ale grilla zrobiliśmy :-) mąż na ogrodzie pilnował a ja w ciepłym domku ale opłacało się pyszne skrzydełka były i chlebek z masełkiem czosnkowym.

kajdusia i paulka82 życzę szybkiego powrotu do zdrowia!!!

Dziewczynki życzę miłej i udanej niedzieli :-D

Witam slonecznie, i zaraz uciekam my chyba zaczniemy sypiac w tym ogrodzie nie mozna z niego wylezc :-p:-p
Kajdusiu no co za chorobskoooo znowu nakichaj na nie niech ucieka i juz do was nie wraca w tym roku :szok: Zdrowka duzo jak najwiecej!!
Ewus ale laska z ciebie :tak: Bardzo fajnie wygladasz, i bardzo dojrzale :blink: A co do dziewczyn ktore sie do czerwcowek dolaczaja i potem slad po nich ginie nie przejmuj sie, zawsze tak jest, wazne ze nasza grupka jakos sie trzyma :-D:-D

nadika mi tez jakos apetyt zanika ostatnio, az sie dziwie :sorry2:
Andzia_S zazdroszcze grilla, my sobie dopiero musimy jakiegos sprawic a ze jeszcze sezon na dobre sie nie zaczal trudno je upolowac :-D A taka podpieczona kielbaske to bym sobie dzis zjadla mmm

paulka tobie tez duzo zdrowka zycze, zdrowiej szybciutko!!

A ja uciekam dzis w planach sadzenie szpinaku, rukoli i rzodkiewek :-)

Milej niedzieli kochane! :-D

Witajcie kobietki.
Noc mieliśmy ciężką,bo Bogusi coś zaszkodziło i wymiotowała.Co zdążyliśmy przysnąć,to budziła nas-będę wymiotować-myślałam,że to sie nie skończy:-(.Na szczęście nad ranem przysnęliśmy.Na śniadanko siemię,miętka i sucha angielka i już jest lepiej.
Wczoraj pogoda fatalna,ale dziś lepiej tyle że wietrznie.
Widzę,że przygotowania do świąt pełną parą,bo normalnie miała bym do nadrobienia multum,a tu tylko kilka stron.
katarzynajanicka-ja jestem na zwolnieniu od połowy grudnia i cieszę się,że nie muszę się męczyć w pracy.Uważam,że jeśli ktoś ma taką możliwość,to może ją wykorzystać,oczywiście uzależniam to również od specyfiki pracy i samopoczucia.
agi29,Perfekta-witajcie,mam nadzieję,że na powitaniu się nie skończy z waszej strony i będziecie się udzielać na forum
paulka82-gratulacje dla przyjaciółki:-),dzieciątko niczego sobie:-)
cobra18-ja też mam problem z kupnem ubrań,nie dość,że noszę rozm.48,to jeszcze jestem wysoka i wszystko na mnie za krótkie
Anik79-najważniejsze,że już wiesz od czego te upławy i można podjąć leczenie
Gryzka-dzięki za stronkę
Jagoda-witaj,ja też nic jeszcze nie mam dla dziecka,ale po przemyśleniu doszłam do wniosku,że przy dostępności wszystkiego,nie powinnam mieć problemu z szybkimi zakupami.Zresztą teraz przy remoncie nie będę kupować,bo nawet nie mam za bardzo gdzie tego trzymać,żeby się nie zakurzyło
nadika-mnie też wieczorem twardnieje brzuch-okropność,a najgorzej,jak wchodzę po schodach do mieszkania(na 4piętro)i wtedy mnie złapie,to jakbym kamień w brzuchu niosła
gosiagro-dobrze,że twój mąż już wrócił z chemi,czy to już ostatnia?
liliti-dobrze,że nadal Sonia jest z tobą,oby jak najdłużej
mama mikołaja-współczuję takiej opieki w ciąży,doszłam do wniosku,że jednak nie mamy na co narzekać
anecznik-nigdzie u nas nie widziałam takich tablic,dla mnie beznadzieja
eagle-my w tym roku jedziemy do szwagierki na święta,ale i tak upiekę pyszny pasztet z grzybami i babkę szpinakową,mniammm
kajdusia-zdrówka życzę

A na koniec pochwalę się,że kupiliśmy wczoraj autko i sama już nim wracałam,i po południu już byliśmy na wycieczce-jestem taka szczęśliwa:-):-):-)
Życzę wszystkim udanej,spokojnej i wiosennej niedzieli:-)

madziaja - ja wysoka nie jestem :) mam tylko 173cm.
nic mi sie nie chce dzisiaj,pojde spac,bo w nocy nie moglam ani na chwilke zasnac.dobranoc:) milego dnia

gosiagro-dobrze,że twój mąż już wrócił z chemi,czy to już ostatnia?

A na koniec pochwalę się,że kupiliśmy wczoraj autko i sama już nim wracałam,i po południu już byliśmy na wycieczce-jestem taka szczęśliwa:-):-):-)
Życzę wszystkim udanej,spokojnej i wiosennej niedzieli:-)

teoretycznie tak, jeszcze teraz w ten poniedziełek i we wtorek po świetach jedzie na 2 godz do szpitala na jedną kroplówke, a potem zrobią wyniki i się okaze, mam nadzieje, ze to juz koniec, bo juz jesteśmy tym wszystkim zmęczeni, mąz teraz nie moze pracowac, klienci dzwonią musi odmawiać, pewnie wezma sobie kogo innego:-( slabo się czuje i w ogole.. ale nie bede smęcić:-(

gratuluje zakupu auta:tak:

reklama
Witam niedzielnie,

w Poznaniu pogoda znośna, spacerek zaliczony.

Kajdusia bliźniaczko te choróbska to już chyba taka uroda mam przedszkolaków bo ja też ledwo się z jednego wyleczyłam wczoraj znowu mnie gardło bolało - oszaleć można. Dobrze że rodzimy latem jak dzieciaki nie chorują jest szansa że te pierwsze miesiące z maluchami uda się przetrzymac bez infekcji. A jak oceniasz po wycięciu migdałów lepiej u Piotrusia? U nas w tym roku dobrze Mati dostał dopiero w zeszłym tygodniu pierwszy antybiotyk po roku ale nie zmienia to faktu że smarczy regularnie.

A tak poza tym po badaniu glukozy wynik jest ok. Gosia ma kilogram i nadal jest Małgosią a nie Tomkiem :)

Pozdrawiam
Basia

Do góry