reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Czesc dziewczyny

troche sie nie odzywałam ale jakos nie mialam sily chodze ostatnio jakas zmeczona strasznie:-:)-(
dzisiaj tez jestem nie do życia:no::no: :no:moze to przez zmiane czasu dzisiaj tak kiepsko sie czuje bo juz po kościółku dwa razy probowaałam sie kimnac ale w tym domu u nas to nie mozna bo wiecznie ktos tupie drze pape smieje sie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i jestem gorzej zmeczona jak bylam chyba przez to niewyspanie:szok::szok::szok:

malutka sie wierci jutro wizyta juz sie nie moge doczekac :tak::tak::tak:

miłego dnia Wam zycze:-):-):-)

reklama
Cześć dziewczyny!

Strasznie długo się nie odzywałam - chyba ze dwa tygodnie :zawstydzona/y::baffled::zawstydzona/y:
Podczytywałam od czasu do czasu, ale na pisanie nie miałam weny...czemu? Trochę chandry, troche różnych problemów, trochę z braku czasu... :-( Cieszę się, że liliti nadal w dwupaku, ewus w trojpaku i Agi78 ma płytki już OK.

Melduję się, że u mnie mniej więcej wszystko gra, mała Agatka nadal w środku - 2 tyg. temu 1300g :) szyjka dość krótka i delikatna, ale wg gina tak może być już teraz. Poza tym OK.

Kupiliśmy łóżeczko, ale trzeba je reklamować bo przysłali uszkodzone :( a już się cieszyłam, że będzie pierwszy mebel na nowym mieszkanku ;-)

Chorowitkom życzę szybkiego powrotu do zdrowia, a wszystkim miłego niedzielnego popołudnia!!!

cześć brzuchatki!
Ja też trochę milczałam...od wtorku do dziś była u mnie przyjaciółka w gościnie z mojego rodzinnego miasta- ona też jest w ciąży i będzie wrześniówką....
No i nie miałam chwili aby popisać...dużo się kręciłyśmy po sklepach i jestem trochę zmęczona. W czwartek moja ginka przyjęła mnie na jeden dzień na patologię ciąży i miała intensywny dzień diabetologiczny...dostałam glukometr, paski, zrobili mi ktg, wymaz z kanału szyjki i przekazali instruktaż diety cukrzycowej.
teraz mierzę cukier 5 razy dziennie...no i tak sobie..naczczo są wysokie cukry...a potem jak trzymam dietę jest ok, a na wieczór znów przekroczone...jak się tak będzie utrzymywać to mam się kontaktować...
powiem wam, że pierwszy raz w życiu miałam KTG- cudowna sprawa...przez 10 minut na okrągło słyszałam swoją Milenkę....piękne...
Z innych spraw to przyszedł mój wózek X-lander XA i fotelik Maxi Cosi - ekstra!!!!! jest cudny. Dodatkowo zakupiłam piżamki i koszule do szpitala- bardzo fajne, kopertowe- super do karmienia. Powoli zacznę dokupować asortyment do szpitalnej torby...
Wszystkim chorującym życzę zdrówka...:-)

Z innych spraw to przyszedł mój wózek X-lander XA i fotelik Maxi Cosi - ekstra!!!!! jest cudny.

pewnie na początku bedzie ci cięzko z tą dietą, ale myśle, że sie przywyczaisz:tak: i potem juz dokladnie bedziesz wiedziala po czym ci cukier skacze i co jesc:tak:
A powiedz mi bo ja tez planuje kupic X-Landera - kupilas rocznik 2010? a fotelik Maxi Cosi Citi czy CabrioFix? I jeszcze jedno pytanko w sklepie stacjonarnym czy przez internet, długo czekałas?

pewnie na początku bedzie ci cięzko z tą dietą, ale myśle, że sie przywyczaisz:tak: i potem juz dokladnie bedziesz wiedziala po czym ci cukier skacze i co jesc:tak:
A powiedz mi bo ja tez planuje kupic X-Landera - kupilas rocznik 2010? a fotelik Maxi Cosi Citi czy CabrioFix? I jeszcze jedno pytanko w sklepie stacjonarnym czy przez internet, długo czekałas?

kupiłam z 2010 r...powiem szczerze, że zamówiłam go już w lutym bo mówili że to może długo potrwać...no i przysłali mi wreszcie- tylko dzięki awanturze, bo zadzwoniłam i pytam kiedy dostarczą a oni mówią, że dostawa się przedłuża i że będą w końcówce maja albo i czerwca a ja do nich, że nie dość, że za moją gotówke kupują to jeszcze nikt nie zadzownił i nie powiedział, że takie są obsuwy...to wtedy usłyszałam, że będzie kilka sztuk w kolorze Rocky w tym tygodiu i ten kolor moge dostać...także wzięłam...( wcześniej zamawiałam kolor carbon) podobno na carbon i artic są najdłuższe terminy oczekiwania. Kupiłam przez bobowózki.pl
a ffotelik mam cabrio fix black reflection- jest bardzo ładny

kupiłam z 2010 r...powiem szczerze, że zamówiłam go już w lutym bo mówili że to może długo potrwać...no i przysłali mi wreszcie- tylko dzięki awanturze, bo zadzwoniłam i pytam kiedy dostarczą a oni mówią, że dostawa się przedłuża i że będą w końcówce maja albo i czerwca a ja do nich, że nie dość, że za moją gotówke kupują to jeszcze nikt nie zadzownił i nie powiedział, że takie są obsuwy...to wtedy usłyszałam, że będzie kilka sztuk w kolorze Rocky w tym tygodiu i ten kolor moge dostać...także wzięłam...( wcześniej zamawiałam kolor carbon) podobno na carbon i artic są najdłuższe terminy oczekiwania. Kupiłam przez bobowózki.pl
a ffotelik mam cabrio fix black reflection- jest bardzo ładny

to niezłe miałaś przeboje:szok: to ja nieźle się obudziłam bo też chciałam zamówić przez bobo wozki color Energy a fotelik Cabrio Fix Tango red. Ale jeżeli się tyle czeka to mogę nie zdazyc:szok:

Cześć dziewczynki:-)

Wróciłam, wypoczęta i pełna nowej energii:-)

Ewus już Ci pisałam że wyglądasz super, ale teraz muszę pochwalić twoją świetną fryzurkę:-)Kurcze żeby mi się tak włosy chciały fajnie układać, wyglądasz świetnie:-):-)

Dziewczyny co do tych x-landerów, to gdzieś to już słyszałam że trzeba na nie długo czekać. Strasznie dużo ludzi je kupuje i jest problem, bo nie nadążają z ich produkcją. Najlepiej przed zakupem zapytać się sprzedawcy czy potrafi określić jak długo trzeba będzie czekać na nie.

Wczoraj dostałam sms-a od Aga78, pisze w nim:
" U mnie znów gorzej. Płytki dziś 20tys. Wciąż jestem w szpitalu. Źle mi bo Paweł musiał wrócić już do Anglii. Boję się o małą i o mnie. Załamałam się"

Tak więc sytuacja u Agi78 nadal nie wygląda za ciekawie i po chwilowej poprawie, znowu jest spadek:-:)-(

Witam u nas nadal pada ... brrrrr zawsze sie musi na weekend zespuc

Gryzka no miejmy nadzieje ze kazda z nas bedzie miala stan idalny znaczy bezbolesny :))

Andzia u mnie pokolenie rodzicow ( poza nimi ) insulinozalezne tata tylko tabletki mama nic

Ewus dla odmiany zapuszczam wlosy zeby na porodowce nie latac z suszarka:)

Spokojnej nocy zycze :)

Dzis dzionek nawet nie wiem kiedy lecial - czulam sie bardzo zle i nie poszlam na zajecia. Spalam natomiast prawie caly czas - dopiero pod wieczor wyszlismy z mala na spacer (rano byla tez z tata na spacrku ;P) ;) Pogoda ladna, sloneczko - chociaz jeszcze chlodnawo-marcowo.

Madziaja - gratuluje zakupu auta :) I odwagi na natychmiastowe pojechanie - to bardzo dobrze, nie bedziesz miala oporow :) ale wygoda jest, nie ? ;D
My jeszcze troche z wymiana autka chyba poczekamy - naszej upatrzonej sztuce wyszly drobne problemy w ASO - i poki co czekamy na dokladna ekspertyze ;) I moze nam finalnie zupelnie inny model wyjdzie ;D

No .. to ja powoli klade sie spac .. jakby mi bylo dzis malo ;)

reklama
Cześć! Nadal się czuję fatalnie :-( Trudno, przeżyję.... Dobrze, że nie piszecie dużo- starcza mi siły, żeby Was doczytać i odpisać ;-)
Dzieki wszystkim za życzenia zdrówka- mam nadzieję, że niedługo zadziałają :-)

Paulka82- gratuluję udanej czwartkowej wizyty! Jak ja Cię rozumiem z tym niefajnym samopoczuciem, bo dochodzi to rozdrażnienie, że przecież miało być już dobrze :wściekła/y:- Zdrówka!!!
Gryzka- oby tym razem święta przeszły u nas wszystkich bezchorobowo!
AndziaS- dobrze pamiętasz, pracuję jeszcze i to m.in.w szkole :tak: Ale moje dzieciaki i studenty były ostatnio raczej zdrowe ( mam tylko zajęcia tylko indywidualne), więc raczej chyba to Piotrek przyniósł coś z przedszkola, a ja złapałam od niego... Na zwolnienie idę za miesiąc- od 26 kwietnia :tak:Odliczając święta to już niedługo :tak: Fajnie, że Twoje cukry nie szaleją po grillu- w końcu cały sezon przed nami:-D
Ewus- śliczna fryzurka, ale myślę, że ładnej to we wszystkim ładnie:tak::-D
Koriander- czyli pogody nadal możemy Ci zazdrościć! No dobij nas do końca i pochwal się ile stopni macie??? :-D
madziaja- super, że prowadzisz już autko- brawo! To pochwal się jeszcze jakie masz te 4 kółka?
gosiagro- trzymam kciuki za Twojego męża! Jestem pewna, że teraz już w spokoju i zdrowiu będziecie razem oczekiwać na maleństwo!
Siaba- Kochana moja :-D Dzieki! Piotruś chyba po tym wycięciu migdała lepiej, bo przynajmniej z reguły nie chrapie w nocy i się lepiej wysypia, ale nie uchroniło go to przed łapaniem infekcji z przedszkola, do połowy lutego było nieźle, ale ostatnio niedobrze, mam nadzieje, że jak wiosna się rozszaleje i będzie więcej wietrzenia pomieszczeń, spacerów to będzie lepiej! Nasza Małgosia tez nadal jest Małgosią ;-)
sealet- Fajnie, że u Ciebie wszystko ok! Nie znikaj już tak na długo!
Zdec- dzieki za wiadomość od Agi, pozdrów ją od nas i powiedz, że trzymamy kciuki!
karo- gratuluję 4 kółek dla maleństwa! Dobrze, że masz taką fajną opiekę diabetologiczną!

Idę się kąpać i spać, bo jutro od rana do pracy...

Do góry