reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

kreatorka kurcze nie za fajnie :/ mam nadzieję że obędzie się bez szpitala i niedługo ci przejdzie... może to jakaś grypa jelitowa..

wczoraj spędziliśmy bardzo miły wieczór z M. w kinie, trzeba było się rozluźnić przed jego szpitalem:-( byliśmy na Alicji w krainie czarów to dopiero drugi film jaki obejrzałam w technice 3D i ciągle jestem zachwycona efektami jakie teraz w kinie można osiągnąc:-D

My wczoraj też chcieliśmy sie wybrać wieczorkiem do kina na Alicję ale w końcu zostaliśmy w domku i włączyliśmy sobie standardowo dr. Housa :D
Chcemy iść na Alicję ale na 3D i z dubbingiem a te seanse nie są grane wieczorami :(

reklama
ja właśnie skończyłam odkurzanie, bo mój kochany Szymonek dopadł nożyczki i pociął sobie dwa plecaczki,:szok: na szczęście foliowe na klocki, bo stwierdził że klocki mówiły, mu że jest im tam za ciasno:tak: więc postanowił im zrobić troche miejsca:tak: ale dzieci mają pomysły

My wczoraj też chcieliśmy sie wybrać wieczorkiem do kina na Alicję ale w końcu zostaliśmy w domku i włączyliśmy sobie standardowo dr. Housa :D
Chcemy iść na Alicję ale na 3D i z dubbingiem a te seanse nie są grane wieczorami :(

ja własnie chciałm iśc na napisy, bo bałam się, że dubbing troche zniekształci film, chociaż muszę przyznać, że coraz lepiej są dubbingowane te filmy. A w sumie teraz po obejrzeniu jestem ciekawa tej wersji dubbingowanej bo tam były takie słowa użyte, ze ciekawa jestem jak je przetłumaczyli na polskie realia. Johny Depp oczywiscie wyśmienity:cool2::cool2:, bardzo lubie tego aktora:-D

Ostatnia edycja:
ja właśnie skończyłam odkurzanie, bo mój kochany Szymonek dopadł nożyczki i pociął sobie dwa plecaczki,:szok: na szczęście foliowe na klocki, bo stwierdził że klocki mówiły, mu że jest im tam za ciasno:tak: więc postanowił im zrobić troche miejsca:tak: ale dzieci mają pomysły

boskie:-D:-D:-D:-D, super masz synka:cool2::cool2::cool2:

Jest Kochany,ale już zaczyna się juz pyskowanie:wściekła/y: i oczywiście jak przystało na faceta musi mieć ostatnie zdanie:-( ostatnio jak coś do niego powiedziałam lekko podniesionym głosem to mi powiedział : mamo ale ty się złośliwa zrobiłaś::szok:, ostatnio też wpadł na pomysł że on jest moim synkiem, a tato jeszcze nie ma swojego synka bo on jest jeszcze w brzuszku:tak:

cześć kochane,

udało mi się przełożyć usg z oceną szyjki ze środy na dzisiaj. Byłam o 8.00. No i szyjka jest dość znośna w długości 32 mm, zamknięta- na szczęście! No ale nie jest wcale tak różowo- w kanale szyjki jest polip 3x7 mm- no i nie wiem co będzie....lekarz twierdzi, że on może być z jakiegoś stanu zapalnego...czekam na wynik wymazu....aż mnie skręca, bo boję się że jak jest stan zapalny to zagrozi to wcześniejszym porodem....ech...jak nie urok to sraczka....:-(
Póki co z Milenką wszystko ok...."śliczna kość nosowa" tak lekarz powiedział..hehheh, waży 651 g i leży sobie główką na moim pęcherzu słodziak....
Tak bym chciała aby wszysko było dobrze...i ten polip jej nie zagrażał....

:-)Witam się i Ja w ten deszczowy poranek

Ja dzisiaj też coś kiepsko ze spaniem:no: wstałam już po 4, jakaś masakra, a teraz chodze jak lunatyk:-(
Zdec- czytałam że masz wizyte w czwartek, to tak jak ja:-) może sie spotkamy gdzieś na korytarzu ja mam na 17-45. Już sie nie mogę doczekać bo im bliżej porodu to zaczynam się bardzej denerwować jak to będzie. Musze się wszystkiego dowiedzieć co do mojego porodu bo nadal nie wiem czy będe mogła rodzić naturalnie ( a tak bym wolała ) czy jednak cesarka:-(

To ciekawe:-D:-D Ja mam na 17:30 , więc nie ma opcji żebyś mnie na korytarzu nie spotkała, skoro będziesz po mnie wchodziła:-):-):-)
Od razu przepraszam że tak długo będzie, ale nie rozumiem dlaczego umawiają na wizytę z USG i dają na to tylko 15minut:-:)szok:

jak tu aktywność o tej porze dnia i to w sobotę :)

a co do płacenia składek w ZUS- ie to wiem,że często tzw prywaciarze nie opłacają składek swoim pracownikom, tak miała moja koleżanka, pracowała u jednej babki prawie trzy lata i jak trafiła po wypadku do szpitala to okazało się,że jeśli pójdzie na zwolnienie to i tak ZUS jej nie zapłaci bo nie było prawie przez rok opłacanych składek, była taka wsciekła, bo ta babka ją cały czas zapewniała, że wszystko jej płaci

Mamy jakieś chore prawo. Nie powinno tak być, że nasze zwolnienie zależy od tego czy pracodawca ma ochotę zapłacić składki do ZUS:wściekła/y: Przecież w sporej części płaci je od naszego wynagrodzenia brutto.:wściekła/y: Skoro mamy takie bezsensowne prawo, to powinni ludziom wypłacać wynagrodzenie brutto i niech sami sobie płacą składki na ZUS, wtedy byłoby sprawiedliwie. Jak nie zapłacisz to nie możesz korzystać i tyle....

karo będzie dobrze. Ale rzeczywiście króciutką masz tą szyjkę, 0,5cm?? Strasznie mało:-(
Ale będzie dobrze. Dobrze że Ci wymaz zrobili, bo bakterie teraz są Ci najmniej potrzebne.

Dlatego tak się przeraziłam:)
Zakręcona dzisiaj jestem:)
3 cm to w sam raz:p Nie jest źle;)

A powiedz mi jak Ci lekarz ocenia długość szyjki na USG?
Robi USG dopochwowe?

reklama
Witajcie,
jak piszecie o pogodzie w Polsce to nie wiem jak dam radę to zimno i śnieg znieść bo u nas 11 na plusie:happy2:
ja dzis wyspana, mam trochę problemów ze skórą bo jest strasznie sucha najgorzej plecy:confused: i na prawej nodze zaczynają mi się robić znów żylaki więc maści w ruch:tak:mała wyjątkowo szaleje i nie da pospać dłużej bo jak jest głodna to się upomina kopniakami, czyli nasze dzieciaczki robią to samo:-D
no to dzisiaj sprzątanko gotowanko i jakies zakupki - same atrakcje:-)
chorowitki zdrowiejcie!
gosiagro to warto iść na Alicję do kina?bo jak będę w pl to napewno do kina idziemy na Avatar i tak próbuje mojego namówić na Alicję
karo85 trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło, najważniejsze że malutka zdrowa
magdam ach te dzieciaczki;-)
liliti gratuluję wyników
kreatorka mam nadzieję, że bez tego szpitala się obędzie
pozdrawiam i życzę miłego dzionka:-)

Do góry