reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam ponownie - nadrobiłam dzisiejsze posty, ale dobrze, ze nie zaszalałyscie jednak zbyt mocno z pisaniem:-)

Yoshe - czytałam ten wątek o porodach na wesoło jakiś miesiąc temu - popłakałam się ze śmiechu i po kilku stronach stwierdziłam, ze muszę odpocząć, bo mi sie dziecko w brzuchu za bardzo trzęsie:-)
Ewuś2090 - współczuję bólu hemoroidów - mnie jakoś to oszczędziło i mam nadzieję, że tak zostanie. No i gratuluję złozonego pozwu!!!
Słoniczka - ja jestem na zwolnieniu od 8 paxdziernika - i nie mam żadnych wyrzutów sumienia - w pierwszej ciąży pracowałam i przez 12 tygodni ciąży zdążyłam się 3 razy przeziębić i 2 razy mi wyszła opryszczka na ustach. Ciąża obumarła:-( teraz od początku jestem na L4 i sobie chwalę
Karo85 - grunt, ze szyjka zamknięta - leż i bierz te tabletki - trzymam kciuki
LenaDTR - my mielismy Kayah i Kiliański - "Bez Ciebie nic"
AniaCh - prezypomniałąś mi o zmierzeniu - dziś się mierzyłam i mam 109 na wysokosci pępka - a sam pępek też się juz wypłaszczył - jeszcze nie wystaje, ale juz mało brakuje. A moje dzieciatko było 1 marca ułożone główkowo, ale bardziej z prawej. i o co chodzi z tymi białymi ciuszkami na wypis???
Paula24211 - ja mam codziennie koło 2-3 czasami 5 skurczy - nie bolą, ale są nieprzyjemne - brzuch robi się twardy i ciągnie - pytałam lekarza o to 1 marca - zbadał mnie i wszystko ok - powiedział, ze to wczesne skurcze braxtona-hicksa (czy to sie tak pisze???)

a ja dzis byłam u koleżanki na ploteczkach;-)- ma śliczną 9 miesięczną córcię

dobrej nocy

reklama
czesc dziewczynki!ja bron Panie Boze nie olewam Was.
ale dzisiaj mam strasznie ciezki dzien!
najpierw latalam po miescie w poszukiwaniu takiego hmmm przedszkola gdzie mamy chodza z dziecmi zeby przygotowac je do faktu ze wkoncu ida do przedszkola no a za rok moja niunia juz do szkoly(jako 4 latka) haha
i lazilam i szukalam i szukalam az wkoncu znalazlam!ale do domu juz przyszlam z wilgotnymi majtkami :(
sprawdzilam i napewno nie popuscilam w drodze nie byl to tez zaden sluz tylko sama woda!wiec siadlam w fotelu i staralam sie wogole nie ruszac(ale dziewczynki wykozystuja mnie w 110%)no i siedze z okropnym bolem brzucha i skurczami ale takimi niedotkliwymi i nieregularnymi co 40-30 min.w szpitalu(dzwonilam)powiedzieli ze nic sie nie dzieje ze mam wziasc panadol(przywyklam do tego tekstu)ale ja poprostu sr....m pod siebie ze strachu(przepraszam za wyrazenie)bo przeciez Kubus byl z 30 tyg a tu u mnie dopiero 28 sie zaczal!!!dobrze ze jutro poleze i nic nie bede robic bo Ksiaze w domu ale w niedziele znowu ruszam sama do roboty domowej ehhh zycie

Dziewczyna czy którejś z Was lekarz przepisał może Urosept (ja to dostałam w związku z pojawieniem się leukocytów w moczu) są to ziołowe tabletki moczopędne. Niby lekarz je przepisał ale na ulotce jest napisane że ze względu na brak danych nie zaleca się ich zażywania w czasie ciąży i już sama nie wiem co robić. Mam też brać witaminę C i więcej pić więc może to starczy.
anecznik też brałam urosept z polecenia lekarza, ale w związku z nawracającą infekcją biorę teraz femisept-uro /bez recepty, na bazie żurawiany/ i witaminę C, żeby zakwaszać mocz, bo to podobno pomaga w walce z bakteriami. dużo wody mineralnej i sok 100% z żurawiny (dostępny w sklepach zielarskich) warto zastosować dodatkowo.

hejka !
odebrałam dzis wyniki morfologii i moczu. hemoglobina 13 wiec ok, reszta w normie, troche mi spadły czerwone krwinki ale to norma na tym etapie, zwieksza sie objętośc krwi i szpik nie nadaża z produkcją. mocz czysty, wszystko ujemne - ufff. 18 mam wizyte u mojego doktorka i juz sie nie moge doczekac kidy zobacze moją Malutką :-D dzis skacze znów ostro, zauważyłam ze kiedy czuje głód ona wprost szaleje i sie domaga jedzenia :cool: jak zjem za 15 min jest spokój hehe idzie spać :-)
dopiero 26 tydz a widac jak sie dzidza wierci pod skórą, to pewnie dlatego ze jestem szczupła i mam mało tkanki tłuszczowej, co to bedzie za dwa miesiące hihi, juz wygląda t przesmiesznie....
pozdrawiam zycze udanych wizyt

witajcie
oj gardło mnie boli dziś od rana i do tego opryszczka na ustach wyszła:no: a tak sie dobrze trzymałam. Widze że temat zwolnien się przewija. Ja dziś oznajmiłam szefowej że od kwietnia ide na zwolnienie, trzeba wkoncu odpoczac tym bardziej ze brzuszek coraz większy i zaczyna mi doskwierać siedzenie 8 godzin i w dodatku przed komputerem staje się coraz cięższe.

madziaja o to może jak jesteśmy na podobnych etapach to powymieniamy sie doświadczeniami;-) pochwal się jaką pralkę kupujecie. Bo my jesteśmy na etapie pralka i lodówka.

KPI z tego co pamiętam to też brałaś niedawno kredyt na mieszkanie i też jesteście w trakcie urządzania:tak: Jeśli chodzi o targowanie się to mamy dobrze bo mąż pracuje w sklepie rtv-agd i mamy możliwość zakupu po cenie bez marży. A jakie farby i kolory wybraliście do malowania ścian? A poza tym to zdrówka Ci życze. :tak: Jakaś wirus zagościł na forum bo czerwcówki zarażają się jedna po drugiej.

Witajcie,

Jakoś już spać nie mogę:(
witamy wieczorowa pora...
u nas jakos leci ,ciezko ale chyba objawy normalne w ciazy ,niestety musze wracac do pracy bo okazalo sie nie nalezy mi sie zadne chorobowe ani nic!!! moja firma nie placi skladek zdrowtnych i to jest calkiem legalne jak pytalam wczesniej to nikt tego mi nie powiedzial a teraz niestety bede pracowac do ok 20 kwietnia!!! szok bo niewiem jak dam rade ,jestem wsciekla przez to ale coz... tak mnie zrobiono w balona i juz tego nie zmienie i nic nie moge zrobic maja takie prawo i trudno!!!
uciekam do wyrka bo o tej godzinie juz ledwo chodze DOBRANOC
Nie wiedziałam że to tak działa:szok::szok: Przecież ściągają składki z Twojego wynagrodzenia, a to że ich nie płacą do Urzędu to już ich problem i to ZUS powinien się martwić żeby wyciągnąć jakoś od nich te składkii. Masakra jakaś:szok: Powiedz mi jak w takim układzie będzie wyglądało Twoje macierzyńskie?

Magdalena79 kuruj się jak najwięcej. Coś w tym chyba jest jak dziewczyny kiedyś pisały że przez BB roznoszą się zarazki;-) Mnie też choroba nadal nie odpuszcza, ale już się przezwyczaiłam do zatkanego nosa:baffled:

witam i ja

zdec - ja tez spac juz nie mogę, kreciłam się w łóżku od 6:30 i wkońcu wstałam bo tylko z minuty na minutę wiekszego nerwa miałam. Myślałam że dzisiaj pośpię dłużej, mała u roziców więc z rana można poleniuchować a tu guzik:-(w nocy tez przerwa w spaniu godzinna, juz zadna pozycja nie jest dla mnie dobra.
Wczoraj po wizycie w laboratorium strasznie się czułam, najpierw słabo a póniej cały dzień drętwiała mi ręka z której miałam pobierana krew, wieczorem za to doszło jeszcze napuchniete ręce, dobrze że ciśnienie w normie.
Tak leżac w nocy uświadomiłam sobie ze zacznam 30 tydzień:-)i że to faktycznie już z górki:-)że do narodzin oskarka zostało tyle tygodni ile byłam w ciąży kiedy dołączyłam nan forum:-)i jak to szybko zleciało.

Życze miłego dzionka

Witam sie z rana ja juz po śniadanku:) ale zaraz chyba wyciągne boczek i jak M wstanie to zrobie jajecznicę na boczku mniam mniam, rozmawiałam z mama rano na gg i ona też robi i mi ochoty narobila :-D:-D:-D:-D

u nas świeci słoneczko, ale w nocy snieg znowu popadał!!!!! JA CHCĘ JUŻ WIOSNĘ!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
mam dosyć tej paskudnej zimnej pogody chce ubrać już cienką kurteczke i czuć sie swobodnie a nie jak słoń toczyć sie w grubej kurtce zimowej:-):-):-):-)

Zyczę Wam miłego dnia a wszystkim chorym mamusiom dużżżżżooooo zdrówka:):tak::tak::tak::-):-)

witam i ja

Tak leżac w nocy uświadomiłam sobie ze zacznam 30 tydzień:-)i że to faktycznie już z górki:-)że do narodzin oskarka zostało tyle tygodni ile byłam w ciąży kiedy dołączyłam nan forum:-)i jak to szybko zleciało.

Życze miłego dzionka

Dziwne uczucie nie?? Kiedy człowiek sobie uświadomi jak mało czasu zostało i jak szybko to zleci :-D Do mojego faceta chyba też już doszło jak mało czasu zostało, jeszcze jak mu opowiedziałam o marcówce rozpakowanej w 29 tygodniu :-)

Zastanawiam się czy uda mi się do rozwiązania jeszcze wyspać, maluch bowiem wybrał sobie noc na największą aktywność, oj mam nadzieję że w czerwcu mu się odmieni i w nocy będzie spać przynajmniej te parę godzin :-D

reklama
Hej wszystkim :)

Ja się dla odmiany wyspałam, wstałam o 7. Odprawiłam męża do pracy, zjadłam śniadanko i właśnie piję kawkę :)
Mam ochotę dzisiaj wysprzątać mieszkanko, bo mnie energia roznosi :) - wstawiłam i powiesiłam już 1 pranie, przydałoby się uporządkować kuchenne szafki i umyć lodówkę. Mąż mi zabronił wprawdzie sprzątać - po ostatnich perypetiach z przepukliną, ale ja nie usiedzę jak widzę syf dookoła...
Poza tym miałam dzisiaj się wybrać na badania ale jakoś tak rano stwierdziłam że we wtorek pójdę :)

Nie wiedziałam że to tak działa:szok::szok: Przecież ściągają składki z Twojego wynagrodzenia, a to że ich nie płacą do Urzędu to już ich problem i to ZUS powinien się martwić żeby wyciągnąć jakoś od nich te składkii. Masakra jakaś:szok: Powiedz mi jak w takim układzie będzie wyglądało Twoje macierzyńskie?

No właśnie ja też tak myślałam że skoro ściągają składki to już rola ZUSu wyegzekwować je do pracodawcy. :szok:

Do góry