reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

No właśnie ja też tak myślałam że skoro ściągają składki to już rola ZUSu wyegzekwować je do pracodawcy. :szok:

Mój tata miał podobną sytuację z pensji były odciągane składki, ale do Zusu nic nie trafiało. Powiedziano mu wtedy że to najbardziej w jego interesie jest żeby to sprawdzać i od tamtej pory raz w roku sprawdza stan swojego konta składkowego w Zus. Zresztą ostatnio zauważyłam że Zus przysyła listy ze stanem konta, ja ostatnio dostałam ze stanem za rok 2008.

Jaka tu duża aktywność biorąc pod uwagę dzień tygodnia i godzinę :-D

reklama
witajcie dziewczyny

ja już tez na nogach, ale prawie wogóle nie spałam, wczoraj wróciłam dość późno do domu zajrzłam na chwilkę, ale nie miałam siły pisać, moja przyjaciółka nadal 2 w 1, nic się nie chce rozkręcić , skurcze wprawdzie są ale bardzo nieregularne, napisała mi w nocy ok 2 sms-a, że zje rano śniadanie i idzie do domu i niech sobie sami rodzą;-) i wcale jej się nie dziwie, że tak myśli, bo odkąd trafiła do szpitala to już kilka dziewczyn urodziło a u niej nadal bez zmian. Dziś będzie pewnie kolejna próba,lekarz jej wczoraj powiedział,ze jak do poniedziałku się nic nie ruszy to zrobią cesarkę.

I powiem Wam jeszcze jedno nie żałuje,że obie wybrałyśmy ten szpital do porodu, bo jak narazie to tylko jedna pielęgniarka okazała się średnio miła i nawet mi choć nie jestem rodziną Eweliny mówią o wszystkim co się z nią dzieje i co jej robią :-)

Miłego dnia!:-)

:-)Witam się i Ja w ten deszczowy poranek

Ja dzisiaj też coś kiepsko ze spaniem:no: wstałam już po 4, jakaś masakra, a teraz chodze jak lunatyk:-(
Zdec- czytałam że masz wizyte w czwartek, to tak jak ja:-) może sie spotkamy gdzieś na korytarzu ja mam na 17-45. Już sie nie mogę doczekać bo im bliżej porodu to zaczynam się bardzej denerwować jak to będzie. Musze się wszystkiego dowiedzieć co do mojego porodu bo nadal nie wiem czy będe mogła rodzić naturalnie ( a tak bym wolała ) czy jednak cesarka:-(

mama mikołaja chyba jest z Holandii - więc pewnie tam nasz ZUS nie ma wiele go gadania:-D i pewnie tam są inne zasady...
u nas to wiem że bywa różnie, jezeli chodzi o Zus to nie wiem, a jezeli chodzi o US i pobrane a nie zapłacone podatki przez pracodawcę to to my jako pracownicy za to nie odpowiadamy.

dzień dobry!
A u mnie pada snieg i zero słońca - tak sobie wczoraj myślałam o tych krokusach, któe chyba Kajdusi już wyszły, bo i u mnie się pokazały juz takie malutkie - byle przetrwały te śniegi:tak:

Ona...m - odpocznij i polez cały dzień - trzymam kciuki, by brzuch juz nie bolał:tak: a jutro skoro musisz to chociaż uważaj na siebie przy tej domowej robocie i rób jak najmniej
Liliti - super, ze masz wyniki dobre - ja będę robić w przyszłym tygodniu i jestem ciekawa tej hemoglobiny mojej, bo na początku lutego miałam 11,2 a miesiąc później 11,6 - to chyba wpływ diety cukrzycowej, że wzrosła

dziś mam gości więc będe jutro dopiero - miłego dnia

Ostatnia edycja:
jak tu aktywność o tej porze dnia i to w sobotę :)

pisałyście wczoraj o skurczach, u mnie tez już się pojawiły, ale to narazie nic niepokojącego, bo oczywiście pytałam lekarza i to podobno na tym etapie ciąży normalne, powiedział mi,ze jeśli pojawiają się nie częściej niż kilka razy dziennie to jest ok.

a co do płacenia składek w ZUS- ie to wiem,że często tzw prywaciarze nie opłacają składek swoim pracownikom, tak miała moja koleżanka, pracowała u jednej babki prawie trzy lata i jak trafiła po wypadku do szpitala to okazało się,że jeśli pójdzie na zwolnienie to i tak ZUS jej nie zapłaci bo nie było prawie przez rok opłacanych składek, była taka wsciekła, bo ta babka ją cały czas zapewniała, że wszystko jej płaci

a tak wogóle to dziś zamierzam troszkę poszperać na Allegro, bo wczoraj dostałam zwrot podatku, który zamierzam w całości wydać na moje dzieciaczki :) :) Nawet mąż mnie na te okoliczność rozgrzeszył z siedzenia na allegro :) :)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny ja tylko dzis na chwilkę. Wczoraj nie zaglądałam nawet, bo w nocy czwartku na piątek cały czas wymiotowałam :-( od północy do samego rana i do tego miałam 38 stopni gorączki. Poszłam do przychodni i dostałam leki nawadniające takie dla dzieci. Wczoraj zakaz jedzenia, dziś tylko paskudztwa marchwiankowe itp. jeśli mi się nie polepszy do mam do szpitala jechać :baffled: mam nadzieję, że w was wszystko dobrze! jak wydobrzeję to nadrobie zaległosci :tak: miłego dnia dziewczyny :happy2:

Witam!
Ale znowu zima na dworzu śniegu w nocy dopadało mam tego dosyć!Musze zaraz wybrać się kupić jakiś prezencik dla mamy bo moja ma też jutro imieniny a póżniej do teściów na obiadek jak zwykle w sobote i dziś na 14 do 19 do pracy.Co do spania to odkąd pije sobie na noc meliske to lepiej się wysypiam:happy2:

Witajcie,

wczoraj spędziliśmy bardzo miły wieczór z M. w kinie, trzeba było się rozluźnić przed jego szpitalem:-( byliśmy na Alicji w krainie czarów to dopiero drugi film jaki obejrzałam w technice 3D i ciągle jestem zachwycona efektami jakie teraz w kinie można osiągnąc:-D

liliti - super, ze wyniki masz oki:tak:
magdalena- jak to fajnie, że mąż pracuje w AGD to zawsze znizki no i pewnie na sprzecie się zna:-D
kreatorka - to niezbyt dobre wieści, mocno trzymam kciuki, żeby szpital Cię jednak ominął

Miłego dnia wszystkim a chorowitkom dużo zdrówka:tak::tak:

reklama
Hej dziewczynki.

ja dziś nawet w miarę wyspana choć wstałam o 7 bo już nie mogłam spać. Za oknem ponuro, trochę śniegu popadało i wogóle jakoś nieprzyjemnie dzisiaj na dworze.

Dziewczynki może wy mi doradzicie...jaka piosenkę wybrać na pierwszy taniec???

Mnie bardzo podoba się piosenka For Teens - "jesteś częścią mnie", bardzo fajne słowa - polecam
My mieliśmy na pierwszy taniec inną bo tej jeszcze nie znałam, tańczyliśmy walca angielskiego i też mieliśmy super melodyjkę z tym, że nie znam wykonawcy ani tytułu, jak będziesz zainteresowana walcem angielskim to mogę przesłać Ci utwór na e-mail

Czyżbyś mówiła o Lechu free ?? Faktycznie dobrze schłodzone smakuje nawet jak zwykłe piwko :-) a ilość alkoholu w nim jest minimalna pewnie w niektórych potrawach jest większa :-D Ciemno jest i zimno ale chyba skocze zaraz do supermarketu po jedno :-D

Dziewczyna czy którejś z Was lekarz przepisał może Urosept (ja to dostałam w związku z pojawieniem się leukocytów w moczu) są to ziołowe tabletki moczopędne. Niby lekarz je przepisał ale na ulotce jest napisane że ze względu na brak danych nie zaleca się ich zażywania w czasie ciąży i już sama nie wiem co robić. Mam też brać witaminę C i więcej pić więc może to starczy.

Ja brałam Urosept, też miałam obawy ale zażywałam tak jak lekarz przepisał i wszystko jest ok. Dziecku nie zaszkodziły, a bakterię znikneły.

kreatorka i ona_m uważajcie na siebie, życzę dużo zdrówka i odpoczynku

Do góry