reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Olimpia72 - bardzo to mile,ze ktos o tobie mysli :) Wsparcie stad naprawde pomaga,przekonalam sie juz o tym wiele razy :) Usmialam sie jak nie wiem z brzucha na plecach i z olinki okraglinki... :D
lenaDTR - lena odrzucialo Cie od slodkiego?! a te cudowne rogaliki to komu byly?? :)
emalia82 - ooo nie wierze!! ;) czy ty spodziewasz sie trojaczków??
słoniczka - sloniczka...fajni nick!! :) czyzby byl odzwierciedleniem twego samopoczucia teraz? ;P do mnie to by pasowalo jak najbardziej! kazda wizta u gin stresuje,mysle,ze to nie wina tego do kogo idziesz, chyba ze jest jest naprawde niedorby

Normalnie nie dam rady Was nadrabiac, zagladam rzadko, bo nie moge jakos siedziec przy kompie,nie moge znlaezc odpowiedniej pozycji.Ja wciaz czekam na wizyte usg sprawdzajaca szyjke,nie wiem jeszcze dokladnie kiedy sie odbedzie ;/ Jutro mierzymy brzuchy! musze o tym pamietac bedac naczczo ...:) dobranocki foczki

reklama
Karo nie martw sie! Pamietaj, że masz termin na 30 czerwca, a wiele z nas, które piszą o gwałtownych ruchach na sam początek czerwca. A jednak różnica 3, 4 tygodnie jest ogromna na tym etapie :tak: nie przejmuj sie każda z nas jest inna, doczekasz się i Ty ruchów wyżej, po prostu Twoja Milenka jest jeszcze za mała i wyżej nie sięga :-D

kochana, dziękuję za słowa pociechy, trochę mi z tym lepiej. Poczekam jeszcze na kopniaki po żebra;-)

A ja jakoś nie mogę spać za bardzo.....
Zaraz przyjadą majstry aby pomalować pokoik dla Milenki a potem nową fototapetę dla niej;-) jak już wszystko zrobię to prześlę foteczke;-)
a teraz chyba muszę się podnieść i skoczyć po świeże bułeczki- bo mnie głód łapie.

Miłego dnia moje kochane brzuchatki;-)

witajcie porannie, ja juz od dawna na nogach bo moja córcia dziś stwierdziła o godz 6.11 że jest już wyspana, przy włączonych bajeczkach udało mi się jeszcze dodrzemać prawie pół godz. ale później to już nie było zmiłuj trzeba wstawać i sniadanko robić, ale nie narzekam nawet się wyspałam chociaż ciężko dziś w nocy było znaleźć wygodną pozycję do leżenia, z reszta z każdym dniem jest coraz gorzej siedzieć, leżeć i wogóle, ale czerwiec zbliża się coraz bardziej więc nie ma co narzekać

Ja dzisiaj byłam same mi rozrabiały, jeszcze powiedziała co myślę...po co mi skierownie jak swoją glukozę trzeba mieć....więc po co składki zdrowotne??
ja w pierwszej ciąży robiłam na skierowanie i nie musiałam jej sama kupować

Melduję się po wizycie. Dzisiaj nie miałam USG ale posłuchaliśmy serduszka i lekarz mnie zbadał. Z szyjką wszytsko oki:-).

witam cerwcóweczki - nie mam teraz dostepu do internetu - pożyczyam na moment od brata :(

chciałam się Wam pochwalić - ż emoja mała (wcale nie taka mała) waży już 979g
przestraszyłam się troszke
szyjka długa i ok a tak się bałam - pierwszy raz zostałam zbadana od dołu - i naszczęscie wszystko OK :)))

pewnie doczytam Was jak wróce do UK
pozdrowionka

ps. koleżanka sprzedaje zestaw ciuszków dla chłopca - jakby któs był zainteresowany: super paka dla chłopaka 80SZTUK 0-6 MIESIĘCY (950548952) - Aukcje internetowe Allegro
dziewczynki gratulacje dobrych wieści powizytowych, a dzis ktoś sie wizytuje???

witam was brzuchatki po dłuższej przerwie:-), opuściłam się ostatnio w dotrzymywaniu wam tempa:zawstydzona/y: i narobiło się ok 100 stron zaległości:szok: mam nadzieje że wszystko u was w porządku.

Ja robiłam wczoraj krzywą cukrową, tylko ja mam podane wyniki w innych parametrach niz wy to opisujecie na czczo mi wyszło 4,05 mmol/l a po godzinie 7,31:confused:

tak sie martwiłam że mało czuje ruchy a tu przyszła pora i na mnie:tak:, mam tak zmasakrowane prawe rzebra że czuje zdrętwiały ból promieniujący od rzeber do pleców. Brzuchacz rośnie z dnia na dzień :szok: jutro mamy wizyte ciekawa jestem ile przytyłam. Wołamy do brzusia Michaś;-) może juz tak zostanie... tylko synowi się to imię niezbyt podoba... on chciałby Filipa... no ale mamy jeszcze czas na ten wybór

pochwale się jeszcze dzisiejszym pozytywnym finałem naszych zmagań z bankiem. Po różnych perypetiach podpisaliśmy dziś umowę kredytową na zakup mieszkania!!! Jeszcze tylko umowa notarialna i za ok tydzień-dwa odbierzemy klucze do naszego mieszkania:-) Jak ja sie ciesze to nie macie pojęcia:tak:, bo nie było łatwo:no: ale ważne że już wszystko gra.

postaram się do was troche cześciej zaglądać, myśle że już niedługo wybiore się na zwolnienie bo ciężko mi się już robi w pracy. Tak myśle że jeszcze góra miesiąc pociągne.

Pozdrawiam was serdecznie;-)
gratulacje teraz to juz z górki, a urządzanie własnego gniazdka to sama przyjemność, wiadomo że chciałoby się tak od razu mieć wszystko ale pomalutku i wy je wykończycie
Witajcie- pochwalę się, do mnie dzisiaj rano przychodzi COBRA NA herbatkę :)
także życzę udanych ploteczek

Witajcie brzuchatki porannie,

Wstałam, bo idę do pracy dzisiaj:-) Wydaje mi się że już nie zarażam i nikogo tam nie "zaprawię".
Krakowianka i Cobra życzę wam miłych ploteczek:-) Super że macie do siebie tak blisko:-) Może ktoś chciałby do mnie na ploteczki wpaść?:-D
Co do spania w nocy to też mam już problem co eagle, bo nie wiem jak spać, w każdej pozycji mi nie wygodnie. Chcę spać na lewym boku, bo mówiłyście że tak należy, a i tak zawsze się budzę na plecach:-D:-D I za chiny nie mogę się zmusić do spania na boku, próbowałam już poduszkami no dosłownie wszystkim, nawet mężem;-)
Życzę wszystkim miłego dnia:-)
Temu kto się dzisiaj wizytuje samych pozytywnych wiadomości:-)
I w ogóle wszystkiego naj naj.:-)

elizka-ale ci dobrze że dzieciaki tak wcześnie chodzą spać moja to czy śpi w dzień czy nie śpi to kładzie się dopiero ze mną:baffled:

Ja za dwa tygodnie też musze glukoze zrobić ale chodze prywatnie to myślałam że mi ją dadzą pierwsze słysze że samemu trzeba kupic:confused:
No ale ja tez musze sie położyć miedzy nimi na naszym łóżku, oglądam TV i padaja jak muchy :-D
Ja mam skierowanie na glukozę ale bede robić prywatnie. tylko muszę pogadać z tatusiem kiedy bedzie mógł zawieżć mnie na nie do Grójca... Ja sobie sama rozrobie i wypiję i po godzinie na pobranie pojadę. i tylko mocz oddam. ehhh....

Miłych plot życzymy ;-)

I sie następny dzień zaczoł kochane... ;-) ja własnie sniadanko skończyłam, pogoda za oknem chyba oki choć mroźno. może dzis na dwór wyjdę jak nie bedzie duzego błota.... no zobaczymy... ;-)

dzis mierzenie brzuszków.:-) ja mam 110cm. +1cm od zeszłego tyg.

Może dzisiaj uda mi się coś napisać, wczoraj po drugiej nieudanej próbie zrezygnowałam, złośliwe się to forum zrobiło :-)

W zasadzie to nie pamiętam co wczoraj pisałam :-) ja dziś raczej wyspana i nawet lepiej się czuję :-) Oberwało mi się wczoraj od męża że przy przeziębieniu litr zimnego sprite wypiłam, ja mu na to że sprite to wypił jego synek a ja grzecznie pije herbatkę z miodem :-)

Jeśli chodzi o ruchy dziecka to od początku przeziębienia czuje je rzadziej i słabiej, ale czuje więc staram się nie martwić. Mój maluch widocznie jeszcze się nie obrócił bowiem dalej czuje go w okolicach pępka :-) jednak ma jeszcze kilka tygodni żeby stanąć na głowie :-)

Zostało mi 12 tygodni do rozwiązania :szok: :szok::szok: jak ten czas leci. Któraś pisała, że usłyszała jak kobiety na porodówce krzyczą i już nie chce rodzić. Ja się pod tym w stu procentach podpisuje :-) Na początku oczywiście byłam pewna że rodze siłami natury i to bez znieczulenia ale im bliże rozwiązania to stres rośnie i zaczynam się z tego wycofywać a o znieczulenie to już chyba poproszę lekarza na następnej wizycie :-D :-D :-D :-D

reklama
Ja również życze udanych ploteczek:-)

AniaCh83;5136148} Normalnie nie dam rady Was nadrabiac pisze:
Jutro mierzymy brzuchy![/U] musze o tym pamietac bedac naczczo ...:) dobranocki foczki

Ja właśnie zmierzyłam swój brzuszek i mam 113:-) czyli nic się nie zmieniło od tygodnia

Witajcie brzuchatki porannie,

Może ktoś chciałby do mnie na ploteczki wpaść?:-D
Co do spania w nocy to też mam już problem co eagle, bo nie wiem jak spać, w każdej pozycji mi nie wygodnie. Chcę spać na lewym boku, bo mówiłyście że tak należy, a i tak zawsze się budzę na plecach:-D:-D I za chiny nie mogę się zmusić do spania na boku, próbowałam już poduszkami no dosłownie wszystkim, nawet mężem;-)
Zdec ja się pisze na ploteczki;-) bo już mnie trafia siedzenie w domu:-( co do spania na lewym boku na początku było mi strasznie ciężko, ale jakoś się przyzwyczaiłam chociaż troche mi boczki drętwieją, ale mam zamiar sobie w tym miesiącu zakupić takie cudo Poduszka dla kobiet w ciąży i do karmienia ROGAL (937878457) - Aukcje internetowe Allegro może będzie jeszcze lepiej.

Witam również wszystkie nowe Mamusie:-)

Do góry