reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

anecznik gratuluję udanej wizyty,z tego co pamiętam to niestety tak, do końca ma się takie badanie, bo sprawdza się stan szyjki i czy nie ma żadnego zapalenia, a pod koniec ciąży tak przez ostatnie dwa miesiące chodzi się częściej do lekarza

ja na szczęscie mam pierwszy raz ochotę na piwo, a moja mama jak była w ciąży z moją siostrą to nie przeszła obojętnie obok butelki z piwem, chciaż potem wcale za nim nie przepadała, wszyscy się śmiali,ze będzie chłopak ale wyszła moja siostra :-):-):-)

reklama
witam dziewczyny

przede wszytskim gratuluje serdecznie udanych wizyt widze ze niektóre bobasy juz spore:tak::tak::tak:i widze ze nadal przewaga dziewczynek
chyba bedzie czerwcowe babyboom małych księżniczek:-D:-D:-D:-D

cobra- odpoczywaj duzo

ja połowkowe mam 1 lutego mam nadzieje ze szybciutko zleci czas, choc juz widze ze od swiat strasznie czas szybko leci :szok::szok::szok::szok:

anj.81 nie martw sie jesli czasami twoj post pozostaje bez odpowiedzi, to sie na prawde czesto zdarza :tak: Bardzo fajnie ze tu z nami jestes :tak: I gratuluje wspanialych wiesci, na kiedy masz termin bo nie widzialam cie na liscie? Dopiszemy kolejna dziewczynke do statystyk :-D:-D

Kajdusiu moze pomysl rzeczywiscie o krotkiej przerwie na rehabilitacje, nie powinnas palca teraz nadwyrezac a oszczedzajac go dlugi czas obciazysz pozostale.. ale moze nie powinnam ci marudzic sama dokonasz madrego wyboru :tak::nerd:

cobra a zdarzaly ci sie juz zaslabniecia?? Moze masz niska hemoglobine? Uwazaj na siebie i wypoczywaj za wszystkie czasy :-D

anecznik rowniez gratuluje udanej wizyty! Na pocieszenie powiem ci ze tu w holandii ginekologa nie odwiedza sie podczas ciazy ani razu....:no:

Maluch znów udowodnił, że jest złośliwy (to pewnie po tatusiu :-D) i nie chciał pokazać co ma między nogami :-) Zresztą zmierzyć też się zbytnio nie chciał dać, nawet szturchanie nie pomogło :-) Mam nadzieje że przy tym połówkowym będzie bardziej skory do współpracy tym bardziej że tato zobaczy go po raz pierwszy.
Słyszałam też pierwszy raz jak bije mu serce :-)

wiesci

a moze maluszek chce Wam zrobic niespodzianke z płcią:-D:-D:-Ddlatego nie chce sie ujawnic nasz malutka ostatnio taks ie rozłożyła ze nie było wątpliwości ze to dziewuszka:-D:-D

anecznik gratuluję udanej wizyty,z tego co pamiętam to niestety tak, do końca ma się takie badanie, bo sprawdza się stan szyjki i czy nie ma żadnego zapalenia, a pod koniec ciąży tak przez ostatnie dwa miesiące chodzi się częściej do lekarza

Czyli nie pozostaje nic innego jak tylko się przyzwyczaić. Na szczęście da się przeżyć :-)

Pytałam się też o witaminy itp. wiem że większość z was je łyka. Jednak ten lekarz nie jest zwolennikiem tego typu rzeczy, to też chemia, uważa że zdrowe odżywianie starczy :-) Jednak zabronić też nie zabronił.

koriander- dlatego ja słyszę jakie jest podejście do ciężarnych na zachodzie to ciesze się że jestem w kraju :-)

Ostatnia edycja:
właśnie się zorientowałam ,że zrobiła Nam się przewaga dziewuszek, więc może ja nadal mam szansę:-):-):-):-):-D:-D:-D na córeczkę

anj.81
uwierz mi,że jak by mi lekarz powiedział na 100% co będę miała to też bym się pewnie nie spytała o poszczególne parametry co i jak :-):-) gratulacje

Gratuluję wszystkim udanych wizyt. Super, że z maluszkami wszystko jest ok.
Ja wizytę mam w piątek i wtedy dostanę skierowanie na usg 3d.

natomiast jeśli chodzi o jedzenie, to ostatnio naszła mnie ochota na pączki. Mąż kupił, takie z marmoladką:-), ale niestety później miałam lekką zgagę. No ale cóż, raz nie zawsze takie świeżutkie pączusie.

natomiast jeśli chodzi o napoje to czasami nachodzi mnie ochota na oranżadę taką czerwoną z helleny:-D

Witam
Ja tak pokrótce odnośnie tego małego "konfliktu". Nie udzielam się być może zbyt często na forum ale można czasami zauważyć,że niektóre posty są czasami pomijane( sama się trochę żaliłam wczoraj mężowi,że nikt nie ustosunkował sie do mojego postu ech:-)) ale rozumiem tą sytuację i domyślam się dlaczego tak się dzieje. Ja sama czasami siadając do forum, przeczytawszy 15-20 -30 stron zapominam co było na początku(taka gapa ze mnie) i choć bym chciała pomóc, odpowiedzieć na jakiegoś posta często nie mam siły,bądź czasu by wrócić do danego wątku. Mimo to z całym sercem (i nie są to jedynie puste słowa) jestem z wami, waszymi mniejszymi i czasami tymi poważniejszymi problemami. Na szczęście są wśród nas takie mamusie które trzymają rękę na pulsie i starają się odpowiedzieć jak tylko często potrafią i za to im chwała:-). Ja odkąd siedzę w domu czuję się bardzo samotna. Koleżanki nie mają czasu, Mąż stara się jak może , mogę co najwyżej pogadać do mojego psiaka a teraz coraz częściej i do naszego maluszka:-) . Teraz odkąd jestem na forum jest troszkę lepiej bo mogę dzięki Wam poczytać chociaż o waszych radościach i smutkach nawet jeżeli sama czasami nie mogę udzielić odpowiedzi. Za to dziękuję

A teraz najważniejsze. My też już wiemy. Nasze maleństwo, jak na ten etap ciąży ,rozwija się prawidłowo, wszystkie parametry są w porządku( niestety nikt mi nie podał na jakim etapie - chodzi mi o tygodnie- rozwijają się poszczególne narządy i troche mnie to martwi ale zapytam mojego gin. ) i jest -DZIEWCZYNKĄ co jest pewnego razu zaskoczeniem bo wszyscy obstawiali chłopca.:-)
Pozdrawiam
Super ze masz takie wieści oby tych dziewczynek wiecej bo od jakiegos czasu bynajmniej w mojej okolicy rodzily sie same chlopaczki;-);-);-)

Czyli nie pozostaje nic innego jak tylko się przyzwyczaić. Na szczęście da się przeżyć :-)

Pytałam się też o witaminy itp. wiem że większość z was je łyka. Jednak ten lekarz nie jest zwolennikiem tego typu rzeczy, to też chemia, uważa że zdrowe odżywianie starczy :-) Jednak zabronić też nie zabronił.

koriander- dlatego ja słyszę jakie jest podejście do ciężarnych na zachodzie to ciesze się że jestem w kraju :-)

Mój lekarz też nie kazałmi brać żadnych witamin, na ostatniej wizycie przepisał mi tylko zelazo w tabletkach bo miałam troszkę gorsze wyniki

cobra odpoczywaj i zeby to się więcej nie powtórzyło!!!!

reklama
właśnie się zorientowałam ,że zrobiła Nam się przewaga dziewuszek, więc może ja nadal mam szansę:-):-):-):-):-D:-D:-D na córeczkę

anj.81 uwierz mi,że jak by mi lekarz powiedział na 100% co będę miała to też bym się pewnie nie spytała o poszczególne parametry co i jak :-):-) gratulacje
wiesz szansa zawsze jest 50 % na 50%
zycze z całego serca aby byla dziewuszka ale najwazniejsze nie bedzie zdrowa i tego wszystkim mamom z forum życze:tak::tak::tak:

Do góry