reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Polowkowe trwalo ponad pol godziny, no i zadnych wad doktor nie wykryl, serce ma cztery komory i pieknie pompuje krew, uklad pokarmowy i nerki dzialaja, mozg jest i nie ma w nim wody czyli wodoglowie tez odpada :tak: Glowka byla o 5 dni "mlodsza" od reszty i od razu pomyslalam o sealet: doktor powiedial ze to najnormalniejsze, zwlaszcza u dziewczynek, ze glowka nie nadaza za reszta :-D:-D, acha no i na 100% potwierdzone ze dziewczynka, bo tak sie nam rozkraczyla do kamery ze nie ma szansy zeby sie gdzies siusiak ukryl :-D:-D
No i mala ma prawie 25cm dlugosci wraz z nozkami :szok::szok: a wazy prawie 400g dokladnie nie pamietam musze posprawdzac wydruki

Bardzo sie ciesze, zycze wam rowniez udanych wizyt i samych wspanialych wiadomosci!

Ide was poczytac :tak:

No to duża dziewczyna już :-)

A jakieś zdjęcia to wkleisz na forum? Prosimy :-D:-D:-D

reklama
Witajcie kochane, melduje sie po wizycie, wczoraj poszlismy jeszcze z tesciami do kawiarni i wrocilam dopiero kolo polnocy :-)

Polowkowe trwalo ponad pol godziny, no i zadnych wad doktor nie wykryl, serce ma cztery komory i pieknie pompuje krew, uklad pokarmowy i nerki dzialaja, mozg jest i nie ma w nim wody czyli wodoglowie tez odpada :tak: Glowka byla o 5 dni "mlodsza" od reszty i od razu pomyslalam o sealet: doktor powiedial ze to najnormalniejsze, zwlaszcza u dziewczynek, ze glowka nie nadaza za reszta :-D:-D, acha no i na 100% potwierdzone ze dziewczynka, bo tak sie nam rozkraczyla do kamery ze nie ma szansy zeby sie gdzies siusiak ukryl :-D:-D
No i mala ma prawie 25cm dlugosci wraz z nozkami :szok::szok: a wazy prawie 400g dokladnie nie pamietam musze posprawdzac wydruki

Bardzo sie ciesze, zycze wam rowniez udanych wizyt i samych wspanialych wiadomosci!

Ide was poczytac :tak:

Bardzo się cieszę że wszystko jest w porządku.:-)
Koriander czemu nie masz suwaczka?

Ja mam codziennie rano plan, że zrobię to i tamto, ale rano jak już wstanę, wykąpie się i ogarnę siebie, to jestem tak zmęczona, że na nic innego nie mam już ochoty :tak:

A naczynia myję jak już nie ma w czym zrobić herbaty... :-D

normalnie jakbym siebie widziała:-):-):-)

zdec - dobrze czytac pozytywne wiadomości od Ciebie:-)

koriander - ale pannica z Twojej córeczki - gratuluję

koriander gratuluje zdrowej corki!!! tez chce;p
Kasiulka_1980 zastanawiam sie nadal , chyba mnie nie stac na szkole rodzenia. musze dziennie stac 9godzin zeby zarobic 54zl , a mialam na poczatku lutego w planach kupienie woziczka,a co mi tam:-D tesciowa mnie za to gnebi,ze sie nie kupuje wczesniej..bla bla.. jak dziecko ma byc chore,czy ma cos sie stac,to tak ma byc i juz,jeden kaftanik wiecej czy wozek o tym nie decyduja.

koriander gratuluje zdrowej corki!!! tez chce;p
Kasiulka_1980 zastanawiam sie nadal , chyba mnie nie stac na szkole rodzenia. musze dziennie stac 9godzin zeby zarobic 54zl , a mialam na poczatku lutego w planach kupienie woziczka,a co mi tam:-D tesciowa mnie za to gnebi,ze sie nie kupuje wczesniej..bla bla.. jak dziecko ma byc chore,czy ma cos sie stac,to tak ma byc i juz,jeden kaftanik wiecej czy wozek o tym nie decyduja.

Wiesz co ja też wszystkim mówiłam bla bla jak mi mówili żeby wózka nie kupować. No i ja jak zawsze uparta - kupiłam. Ale teraz już wiem że nic nie kupię.
Tak na wszelki wypadek, żeby nie wywoływać wilka z lasu.;-)

Dzieki dziewczyny :-)zaraz po sniadaniu wezme sie za wklejanie zdjec :tak:
A co do suwaczka to nigdy go nie mialam jakos mi to do glowy nie przyszlo zeby go zrobic :-) :zawstydzona/y: Powinnam zrobic? :confused:

sealet tez bylam z mezem na Avatarze i sie bardzo ubawilam, lubie takie efekty, fabula typu dobrzy i zli, bardzo ladnie im to wyszlo zwlaszcza jak tamten swiat wygladal noca...Polecam jak ktos lubi!

mama mikolaja gratuluje coreczki :-D:-D Mam nadzieje ze troche cie badania uspokoily pamietam jak sie denerwowalas w grudniu.. Dbaj o siebie, lozysko nisko polozone nie musi oznaczac problemow, ale trzeba byc dodatkowo ostroznym, zadnych ciezarow itp..

anecznik twardy brzuch to cwiczenia macicy, jesli sa bolesne to moj gin radzil wziac no-spe, ale to wszystko to powolne przygotowywanie do porodu..I bedzie sie nasilac wraz z uplywem czasu :tak:

Kajdusia a ty jechalas samochodem czy publicznym transportem tyle czasu?:szok: A co do palca, moze podpytaj lekarza lub fizjoterapeute jak go najlepiej po takim urazie cwiczyc? Naruszone nerwy i miesnie zawsze wymagaja rehabilitacji, conajmniej godzinke dziennie. Moze musisz czesciej grozic mezowi? :-p:-p Powodzenia i wytrwalosci, mam nadzieje ze bol szybko minie!

zdec podziwiam twoje nastawienie, dzielna z ciebie kobitka:-) a skoro robili wymaz i nie bylo krwi wiec moze jednak nie ma powodu do stresu?Ja nadal trzymam kciuki :tak: No i dzidzia najwyrazniej nie chce zebys sie martwila skoro juz zapukala :tak:

co do zakupow: my jeszcze nic nie kupilismy, ale dostalismy wozek, lozeczko i krzeselko do karmienia no i wyprawke w prezencie wiec to sie chyba nie liczy:confused::-D:-D

Ostatnia edycja:
koriander - Ale już duża dzidzia :szok: Gratulacje zdrowej córeczki :-)
I dziękuję bardzo, że o mnie pomyślałaś;-) uspokoiłaś mnie jeszcze dodatkowo, tak że już się tym nie martwię wcale:tak:

zdec
- super, że czujesz motylki - najlepszy znak, że z maleństwem OK :)

reklama
zdec - cieszę się, bo widać po poście, ze jesteś juz w lepszym stanie:tak: a te motylki cudowna rzecz!!! Bedzie dobrze, super, że masz dostęp do neta, pewnie dzięki temu mnie ci się nudzi;-)
koriander - super wieści, a jaka duża już ta twoja pannica:szok:, jesteśmy w tym samym okresie więc mam nadzieję, że mój synek też jest już słusznych rozmiarów:-) wizytę mam dopiero za tydzień w środe, ale to jeszcze nie będzie połowkowe:zawstydzona/y:, niemniej i tak nie mogę się doczekać:tak::tak:

Do góry