reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Ale były dziś "atrakcje" na drogach w Bydgoszczy- spóźniłam się do pracy "tylko" 2 godziny 15 minut :szok: Poza tym byłam u lekarki, dostałam zwolnienie na 3 dni, choć powinnam na dłużej, ale nie chciałam, bo w końcu czeka mnie ten wyjazd do Gdańska... No i mam zdjęte szwy, bardzo się boję, bo palec nadal mnie boli jak nim coś dotykam i cały czas wrażenie jakby prądem go ktoś traktował :-( To już wolę nie mieć w ogóle czucia niż takie coś- mam nadzieję, że nie czeka mnie renta, bo bez palca nie mam zawodu :-( No to wyżaliłam się...
Paulka- super, że dzidzia zdrowa :-) Zdjęcia przecudne, powiem Ci, że z buźki ,jakoś mi bardzo na chłopca Twój maluch pasuje :cool2: No ale to nie twarzyczka o tym decyduje :-D
gniesha- ja czuję delikatne ruchy już od 12 tygodnia, czasem mocniej, czasem słabiej, a czasem w ogóle... Czekam cierpliwie na porządnego kopniaka
sealet- gratuluję udanej wizyty i "prawie" córeczki :-D Mojej pchle lekarz jeszcze nic nie mierzył, dopiero na połówkowym w lutym...
ewa2323- witaj, ja też może wolę dziewczynkę, ale nastawiam się, że pewnie będzie drugi chłopiec... No i też dobrze- będą się fajnie razem bawić, no i będą mogli mieszkać w jednym pokoju, a my nie będziemy musieli oddawać naszej sypialni ;-) Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :tak:
zdec- wierzyć się nie chce, że w szpitalu mogą być tak bezczelnie beztroscy :wściekła/y: Ale wierzę, że skoro mówią, że jest ok to mają ku temu podstawy! Trzymaj się cieplutko!
anecznik- super ten mail, też go znam, no i naprawdę dużo w nim prawdy :-D
krakowianka- super wiadomości, cieszę się z Tobą :-)
mama mikołaja- gratuluję córuni! Cudowne wieści :-)

Idę się wygrzac w wannie :-)

Witajcie,

Wy uciekacie do łóżeczek a ja dopiero co niedawno odpaliłam kompa i przebrnęłam przez Wasze posty.
Jutro nie będzie juz to możliwe bo wybieramy się do teatru :-) Bardzo się cieszę, bo dawno nie byłam, no i dzidzię trzeba ukulturalniać ;)

W pracy nadal dobrze, wszyscy ciągle się pytają jak się czujemy i czy się nie przepracowujemy ;) fajnie ;)

A 29 stycznia bal karnawałowy - przebranie obowiązkowe ... no i problem mam w związku z tym ...

Kpi ciesze sie ze jestes zadowolona z pracy, i ze mimo to znajdujesz chwilke dla nas :-D
!:-)

jak mogłabym nie znaleźć ... taką moją drugą rodziną jesteście :-)

Witam wszystkie czerwcowe mamuśki!!!:-)

witam i ja na forum!

Cześć dziewczyny! ja się wczoraj nic nie odzywałam bo cały dzień nie było mnie w domu, najpierw zrobiliśmy sobie dłuuugi spacer do lasu z psem a potem mój mężulek wymyślił że może by jednak zmienił wsamochodzie opony na zimę i tak zoszło nam się cały dzień, przyokazji kupiłam sobie buty takie specjalne na śnieg, bo u nas jest tyle śniegu że nie wiem jak bym dziś wyszła z psem na spacer i oglądaliśmy wstępnie meble dla dziecka tzn łóżko takie większe żebym miała je gdzie przewijać i leżakować z maluchem, i tak się teraz zastanawiamy czy pokoj dla dziecka zrobić typowo dziecinny czy taki w miare normalny a dodatkami dziecięcymi.A Wy jak robicie?

Codo spotkania dziewczyn z Warszawy i okolic ja bardzo chętnie.

!

U nas dzidziuś będzie miał od razu swój pokoik ale planuję kupić jakąś sofę czy coś takiego żeby przespać się można było i z maleństwem poleżeć ....

Co do spotkania warszawskiego to ja jestem za :):tak::tak:
:tak:

to już jesteśmy 3 na spotkanie ;) ktoś jeszcze z Warszawy lub okolic????

a ja byłam wczoraj w szpitalu na USG (już połówkowym) no i miało się potwierdzić, czy to będzie dziewczynka, ale niestety to nie jest takie pewne :-D:-D:-D bo wczoraj lekarz stwierdził,że coś tam jednak wystaje i nie mógł określi co to, a potem dziecko się obraziło, odwróciło i tyle było z określania płci :-):-D nawet obraz 3D nic nie dał, bo dzidzia się tak schowała :-):-D no i muszę poczekać do lutego na następne USG :-(
ale i tak nie ważne co tam siedzi w moim brzuszku, najważniejsze,że wszystkie pomiary są idealne, dziecko rośnie jak na drożdżach i nie ma żadnych wad wrodzonych i wad serduszka, co było dla mnie najważniejsze, bo mój mąż choruje na serce
a na pocieszenie mam parę ładnych fotek z USG, które postaram się zaraz dodać :-):-)

gratuluję super wyników ;) i niech się dalej dzidzia dobrze rozwija ;)

Nie martw sie wiec, wg twojego suwaczka leci 18 tydzien wiec i tak bardzo wczesnie ruchy wyczulas :tak:

a gdzie Twój suwaczek???

Ja juz dzisiaj po wizycie - jest dobrze, ale mogło być lepiej, bo brzuszek nadal napięty. Leki muszę utrzymać i nadal na zwolnieniu siedzę :-(Ale na szczęście szyjka się nie skraca!!! Maleństwo rośnie jak trzeba, wg wyliczeń 291g i na 90% jest to dziewczynka:-):-):-) wprawdzie nie była ustawiona idealnie, bo nóżki przygięte, ale przez moment było widać i nic tam nie majtało:no: Kregosłup, żołądek, przepona, pęcherz i serduszko wszystko prawidłowe i na miejscu. Martwi mnie trochę jedna rzecz - na wszystkich dotychczasowych pomiarach główka jest mniejsza wg wyliczeń o 1-1,5tyg od brzuszka i kości udowej. Gin mówi, że to jeszcze nic takiego, że w granicach błedu, ale niepokój pozostał...Czy u Was wszystko rośnie równo?

nie martw sie o te wyniki, mój dzidziołek też ostatnio miał nóżki i rączki nie z tego tygodnia co reszta ciała ... ale to żaden problem ;) wszystko nadrobi!
no i gratuluję dziewczynki !

U mnie tez 200zl kosztuje ale np u dr. Roszkowskiego (podobno najlepszy specjalista w Polsce) 400zl :szok: (Bylam u niego w poprzedniej ciazy, ma przedziwne poczucie humoru, jest nie zbyt miły i opryskliwy a ja w ciąży wrażliwa jestem jak nie wiem co wiec tym razem sobie daruję tą wątpliwą przyjemnosc.
...

Ja niestety złe opinie o nim słyszałam - głównie to że strasznie na kasę leci i wizyty są mega krótkie ... a już testy PAPPA u niego to pomyłka ...

To wyłącz ją całkiem, wyjmij baterie i rozłóż maksymalnie na tyle części na ile się da... poczekaj kilka-kilkanaście godzin i spróbuj włączyć - czasem jak wyschnie całkiem to działa :)

cobra18 - nie ma to jak szybka interwencja:rofl:

życzę, żeby pomogło ...

Witam wszystkie czerwcowe MAMY.

Dzisiaj byłam na USG, a jestem w 19 tyg.ciąży i jestem podłamana.Okazało się, że będziemy mieli drugiego Synka...tak bardzo chciałam mieć córeczkę...smutno mi. Wiem, że najważniejsze żeby było zdrowe.

Nie mam komu się wyżalić:-( więc zaczęłam szukać czegoś na pocieszenie w internecie i trafiłam na tę świetna stronkę. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do Waszego sympatycznego grona, szczęśliwych Mam.​

ja tak jak któraś z Was juz pisała nie mogę słuchać takich rzeczy ... my dość długo staralismy się o dzidzię i wiem co to znaczy nie mieć w ogóle i co miesiąc dół bo @ przyszła ... a płeć .... wiem, że by sie chciało ale żeby od razu się smucić ???:no:
ale to tak jest ... jak ktoś nie ma większych problemów to smuci się swoimi małymi problemkami ...i dla niego te są duze .... a inni nie rozumieją ... ehhhhhh

w każdym razie witaj w gronie i ciesz sie, ze dzidzia zdrowa!

Hej dziewczynki :-D
Ja już wróciłam z uczelni i mam dobry humor bo 2 zaliczenia mam do przodu na 4,5.

gratuluję takich ocen!

Cześć dziewczyny,
Nie będę za wiele pisać bo jestem podłamana:-(
Nie zrobili mi dzisiaj żadnych badań i prawdopodobnie w ogóle nic mi nie zrobią. Leżę po prostu na obserwacji.
Przed chwilą w dodatku pokłóciłam się z mężem, bo powiedział mi że za bardzo panikuję. :-(
Obraziłam się na niego śmiertelnie i już na prawdę mam wszystkiego dość.....
Anecznik gratuluję ślubu:)

zdec - nie daj się i walcz o te badania, a jak sama nie mozesz ani Twój małż - poproś kogoś z rodziny czy przyjaciół, zeby zrobił awanturę za Ciebie! tak nie można .... a jak nie ja przyjadę z moim mężem ... będziesz miała nawet i 4D, własny pokój i siostrę 24h ...
i nie złość się na męża - on na pewno też bardzo to przeżywa, chce być silny dla Ciebie i maleństwa a to nie łatwe ... wspomagajcie się jak najbardziej to możliwe

Ja chciałam, ale te gazety są tak tanie, że jak widzę jakąś nową to kupuje. Przeważnie m jak mama

ja też "m jak mama" kupuję i jeszcze dwumiesięcznik "twoje 9 miesięcy"

:-) WSZYSTKIM które trzymały za mnie kciuki i życzyły mi udanej wizyty USG

DZIĘKUJĘ - własnie wróciłam, Pan doktor liczył paluszki, mierzył amluszka, i słuchalismy z mężem bicia serduszka. Wszystko jest ok. Nt zostało 3mm ale teraz to już chyba nie mairodajny wynik z reeszta 28 stycznia jest wynik amnio i wiem bo czuje, że bedzie ok. Maleństwo skakało intensywnie. Mogłabym oglądać je godzinami - Kocham Tego skarba.

Wszystkim poz wiytach gratuluje wyników a za oczekujace trzymam kciuki

wasza krakowianka:happy2:

krakowianka - nie ma problemu w trzymaniu kciuków .... zawsze to odpoczynek od pracy, a tak na poważnie po to jesteśmy ;)
I cieszę się bardzo że dzidzia ok ;)

witajcie mamusie
jestem po usg polowkowym czyli i wszystko ok no i potwierdzona na 100% wersja ze bedziemy mieli córeczke! w domu synek wiec bedzie parka hurrra ,ale najwazniejsze zeby byla zdrowa i wszystko sie szczesliwie skonczylo
zapomnialam zapytac nawet ile wazy i mierzy taka bylam przejeta tymi wszystkimi pomiarami...bynajmniej pani doktor mowila ze duza i wszystko gra u niej

JEDYNY problem to taki ze mam bardzo nisko ulozone łozysko ( wrecz za nisko )i mam sie oszczedzac,a reszte mam dowiedziec sie na wizycie u pani ginekolog ale dopiero 02.02 mam wizyte...wiecie moze czym to grozi???

gratuluję wieści ;) i córeczki oczywiście ...
nic nie wiem o nisko ułożonym łożysku więc nie pomogę ...

:-) WSZYSTKIM które trzymały za mnie kciuki i życzyły mi udanej wizyty USG

DZIĘKUJĘ - własnie wróciłam, Pan doktor liczył paluszki, mierzył amluszka, i słuchalismy z mężem bicia serduszka. Wszystko jest ok. Nt zostało 3mm ale teraz to już chyba nie mairodajny wynik z reeszta 28 stycznia jest wynik amnio i wiem bo czuje, że bedzie ok. Maleństwo skakało intensywnie. Mogłabym oglądać je godzinami - Kocham Tego skarba.

Wszystkim poz wiytach gratuluje wyników a za oczekujace trzymam kciuki

wasza krakowianka:happy2:

Super!!!!!!!!!!!!!! Ciesze się że wizyta udana:tak:napewno będzie dobrze:-)

Anecznik :-D:-D:-D:-D:-D:-Dale się uśmiałam!!!:-)

zdec Ty biedna jesteś z tymi lekarzami:no:obyś jak najszybciej wróciła do domku i niech już wszystko będzie dobrze:tak:

mama mikołaja gratuluję wspaniałych wiadomości

Ostatnia edycja:
Anecznik- to było niezłe , ale jakoś mi ciężko się śmiać, patrząc na naszą zdenerwowaną koleżankę - Zdec.:-(

Właśnie po to wkleiłam ten e-mail :-) żeby m.in. Zdec i inne dziewczyny przez moment poprawiły sobie humor. Zresztą Zedc napisała że zadziałało i o to chodziło :-D

Swoją drogą to się zastanawiam jak się zachowuje kobieta przy czwartym dziecku :-D

Ja jutro mam wizytę i już zaczynam się stresować, jak zawsze przed wizytą. Wynajduje u siebie niepokojące objawy.

Mam pytanie o co chodzi z tym twardym brzuchem?? Czy temu twardnieniu towarzyszy też jakiś ból itp.?? Ostatnio lekarz się mnie pytał a ja nie wiedziałam o co mu chodzi, jak za dużo zjem to też mam twardy brzuch lub przy zaparciach. Wiem że to chodzi o skurcz macicy i to źle, ale jak to rozpoznać.

Miłych (i normalnych) snów mamuśki :-D

Witam o poranku. Ja znów niewyspana-nie mam juz siły:no:

anecznik jest to taki napinanie się brzucha, niekoniecznie bolesne. Myślę że bys to zauwazyła, bo brzuch jest taki jakby "nie swój" mocno napięty a jak dotkniesz ręką to jest twardy jak kamień...mam nadzieję że dobrze wytłumaczyłam(bo sama niewiele z tego rozumiem):-p

Miłego dnia Wam życzę:tak:

Witam, z samego rana.
Dziękuje za słowa otuchy i i te "pogardy"mocno stawiają na nogi.
Każdy ma swoje duże i małe problemy. Drugi Synek nie jest problemem, ale niespełnionym morzeniem o córce.Najważniejsze żeby było zdrowe, i takie założenie było priorytetem.
Zaraz idę z Gabrysiem do lekarza, suchy kaszel mu się nasila, w nocy chrapie jak stary pijaczyna :-D:-D

reklama
Witam, z samego rana.
Dziękuje za słowa otuchy i i te "pogardy"mocno stawiają na nogi.
Każdy ma swoje duże i małe problemy. Drugi Synek nie jest problemem, ale niespełnionym morzeniem o córce.Najważniejsze żeby było zdrowe, i takie założenie było priorytetem.
Zaraz idę z Gabrysiem do lekarza, suchy kaszel mu się nasila, w nocy chrapie jak stary pijaczyna :-D:-D

Od razu inne i jakieś trochę bardziej pozytywne nastawienie.
Najważniejsze że zdrowe:-)

Do góry