reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam Was Kochane po świąteczno-sylwestrowej przerwie!
Sporo mnie nie było, ale wszystko nadal jest w porządku. Wczoraj byliśmy u lekarza i maleństwo ma się dobrze, ja ponoć też ;-)
Zaległości widzę że mam co niemiara ale postaram się wszystko nadrobić :-)
Serdecznie Was ściskam w Nowym Roku!!!

Witaj w Nowym Roku:tak:cieszę się że u Ciebie wszystko w porządku:tak::-)

reklama
Sporo mnie nie było, ale wszystko nadal jest w porządku. Wczoraj byliśmy u lekarza i maleństwo ma się dobrze, ja ponoć też ;-)
Witak Kochana po świętach i Nowym Roku:)

Dziewczyny moja ginekolożka powiada, że dopóki nie boli tak jak przy okresie i nie ma krwawienia to wszelkie bóle brzucha nie są groźne. Mięśnie się ponoć rozciągają.

Ja poranek zaczęłam od kolejnego krwotoku z nosa echhhh...jak się powtórzy jutro to jednak skoczę do lekarza...

Dziewczyny...ja mam bezprzerwy bóle brzucha. Najczęściej właśnie takie ciągnące- czasem bardzo silne. Bóle przypominające menstruacyjne też mam i nie raz bardzo się tym denerwowałam. Wg mojego lekarza bóle brzucha są oznaką rozciągającego się więzadła obłego, które zachacza się na jajnikach i przechodzi przez środkowa część podbrzusza. Dlatego boli nas kiedy się poruszamy, lub kiedy jest nieco nadwyrężone. Zawsze pytam o te bóle i zawsze słyszę tę samą odpowiedz- wszystko jest ok:-)

Witaj i rowniez wszystkiego najlepszego w Nowym roku:-D No i zagladaj jak najczesciej :-) Ciesze sie ze wszystko z dzidzia w porzadku, sliczny brzusio juz masz, bardzo!:tak:

To chyba o wiele bardziej oplaca sie zapisac do jakiejs prywatnej opieki zdrowotnej np. Medicover lub Damiana i potem miec wszystkie badania za darmo...

odnosnie Medicover to powiem tak, ja mam abonament z pracy, ale i tak chodze prywatnie bo się do nich zraziłam, znaczy ginekologow tam pracujących przy pierwszej poronionej ciązy. Pomijając ginekologó to jestem z tej opieki zadowolona, dostęp do specjalistów bardzo szybki;-) i ostatnio bardzo nam sie przydało jak mąz miał ten zabieg.

Dziewczyny...ja mam bezprzerwy bóle brzucha. Najczęściej właśnie takie ciągnące- czasem bardzo silne. Bóle przypominające menstruacyjne też mam i nie raz bardzo się tym denerwowałam. Wg mojego lekarza bóle brzucha są oznaką rozciągającego się więzadła obłego, które zachacza się na jajnikach i przechodzi przez środkowa część podbrzusza. Dlatego boli nas kiedy się poruszamy, lub kiedy jest nieco nadwyrężone. Zawsze pytam o te bóle i zawsze słyszę tę samą odpowiedz- wszystko jest ok:-)
Oj kochana uspokoiłaś mnie bo ja czasami tez tak mam:)
GOSIA a chyba jak wszędzie są plusy i minusy:)

A mam do Was pytanie dziewczynki - jak to jest z tym spaniem na plecach?
Wyczytałam w paru miejscach że to bardzo niewskazane bo macica naciska na jakieś żyły czy tam tętnice. Tylko że u mnie problem polega na tym że tak jak przed ciążą zawsze spałam na brzuchu albo na boku tak teraz ciągle się przebudzam w nocy śpiąc własnie na plecach :confused: I teraz właśnie nie wiem, czy tu chodzi o szkodliwośc spania całkowicie na wznak, na płasko czy tez szkodliwa może być każda inna forma spania na plecach nawet taka pólsiedząca z poduchą pod spodem :confused: :confused: :confused: A jak Wasze doświadczenia w tej kwestii??

Tempo pisania coraz lepsze na forum :-):-)

No i po wizycie, USG dziś nie robiliśmy, ale słuchaliśmy serduszka, biło jak dzwon, więc uspokojona jestem :-) Następna wizyta dopiero w lutym, połówkowa- wtedy już ze wszystkimi pomiarami i płeć też będziemy odkrywać... w sumie nie jest mi aż tak spieszno do tej wiedzy- taka niepewność też ma swój urok :-)
JA mam wizytę w piątek i pewnie jeszcze płci nie poznam, ale dzięki temu jakoś jeszcze nie rzuciłam sie w wir zakupów :-D więc faktycznie taka niewiedza ma swoje plusy:tak: cieszę sie, że wszystko okej :-)

Dziewczynki życzę miłego dnia i za dużo nie pisac mi tu prosze bo po wyjściu ze szpitala Was nie nadrobię:) AJ lecę się pakować i jade do tego szpitala....mam nadzieję że będzie dobrze i zaraz wypiszą...Trzymajcie kciuki bo troszkę się boję o swoje maleństwa.......Ajk wróce to dam znać:p
No to powodzenia w tym szpitalu :-) i odezwij się od razu jak wrócisz :-D

:-)
Mam wysoki cukier po 50 g glukozy z 96 skoczył na 173. mam skierowanie na zrobienie testu z krwi żylnej jeszcze, żeby potwierdzić czy potrzebuje diety czy nie. Okaże się za 2 tygodnie na kolejnej wizycie.
Pozatym bóle głowy , które miewam, dobrze jeśli jakoś dam radę przeczekać, jeśli jednak będą bardzo uciążliwe, to dostanę skierowanie do neurologa, chociaż gin mówi, ze w ciąży wolałby żebym nie zaczynała żadnego leczenia, ale po ciązy pewnie mnie czeka neurolog.
dzieciątko zdrowe, waży 220-240 g i fika niezłe koziołki.

I znam już płeć - będzie SYN :-)
To nie za ciekawie z tym poziomem glukozy, ja będę robić dopiero po 20 tyg, ale ostatnio jak badałam to miałam poniżej normy. Super, że dzieciaczek zdrowy:-D i gratulacje, że synuś :tak:

Ból porodowy - to taki rodzaj bólu o którym szybko się zapomina, więc głowa do góry. Nie będzie źle.
I oby to były świete słowa, że o tym bólu szybko się zapomina :-D

Dziewczyny jakie miałyście zlecane do tej pory badania, bo mój lekarz za pierwszym razem zlecił mi tylko morfologię,OB, WR i glukozę oraz mocz, a teraz tylko morfologia WR i mocz i nic więcej, nie wiem czy powinno tak być, bo słyszałam ze dużo więcej badań się wykonuje:confused:
Ja miałam robione badania na grupę krwi + obecność przeciwciał, morfologie, badanie moczu, poziom cukru, badanie na kiłę, toksoplazmozę, a później już tylko morfologia + mocz

U nas bez problemu robią, jedynie płaciłam za WR, TokXo i Gr krwi a tak wszystko za darmo:)
Dokładnie, płaciłam za te same badania, bo po co przepłacać, jak można za darmo? :tak::-D

reklama
właśnie sama się ostatnio zastanawiałam jak to jest z tym spaniem, ja narazie śpię, albo na jednym albo na drugim boku, na brzuchu nigdy nie spałam, a na plecach jakoś też mi nie wygodnie, ale pamiętam,że pod koniec pierwszej ciąży to pozycja inna niż na plecach i to prawie pół siedząca nie wchodziła w grę

Do góry