reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam

mam takie pytanie mnie od wczoraj kłuje coś w prawym boku, jakieś 3 cm na jajnikiem, czasami ciągnie się aż do pachwiny. Nie boli to cały czas, tylko wtedy gdy się przewracam z boku na bok, odwrócę się, lub źle siedzę. Nie jest to jakieś uciążliwe i bolesne, ale chciałabym wiedzieć czy to normalne.

Dzięki za odp

reklama
Dziewczyny jakie miałyście zlecane do tej pory badania, bo mój lekarz za pierwszym razem zlecił mi tylko morfologię,OB, WR i glukozę oraz mocz, a teraz tylko morfologia WR i mocz i nic więcej, nie wiem czy powinno tak być, bo słyszałam ze dużo więcej badań się wykonuje:confused:
zyraffka to chyba w porzadku mi ginekolog mowil ze np OB nie ma co robic bo jest podwyzszone w ciazy wiec tylko morfologia i mocz. Glukoze mierzyc chcial w 20 ktoryms tygodniu (wowczas robia krzywa). Wiec chyba wszystko ok w twoim wypadku nie martw sie :-D:-D:-D

zyrraffka-ja po pierwszej wizycie miałam wszystkie badania toksoplazmoza,wr,różyczka ,hiv,grupa krwi,cytomelagia,glukoza ,krew , mocz,tsh, wtedy zapłaciłam aż320 za badania i się przestraszyłam że co miesiąc będe tyle płacić ale teraz mam tylko mocz i krew na szczęście

Witam was dziewczyny z rana
Mam nadzieję, że aż tyle mi nie przybędzie. Trochę jestem za mała żebym miała taką wagę :baffled:
uwierz że można moja bratowa przytyła w ciąży 32 kl a ma ok 160 cm wzrostu i zgubiła to w jakies 3 4 miesiace
Witajcie. :-)

Nie odpisuję Wam bo poczytałam po łepkach tylko.

Wczoraj byłam na wizycie.
Mam wysoki cukier po 50 g glukozy z 96 skoczył na 173. mam skierowanie na zrobienie testu z krwi żylnej jeszcze, żeby potwierdzić czy potrzebuje diety czy nie. Okaże się za 2 tygodnie na kolejnej wizycie.
Pozatym bóle głowy , które miewam, dobrze jeśli jakoś dam radę przeczekać, jeśli jednak będą bardzo uciążliwe, to dostanę skierowanie do neurologa, chociaż gin mówi, ze w ciąży wolałby żebym nie zaczynała żadnego leczenia, ale po ciązy pewnie mnie czeka neurolog.
dzieciątko zdrowe, waży 220-240 g i fika niezłe koziołki.

I znam już płeć - będzie SYN :-)

A i jeszcze prośba. czy widziała może któraś z Was jakieś ładne bluzki czy tuniki na allegro. Chodzi mi o takie na wesele. Dla mnie nic w oko jakoś nie wpadło.

Trzymamy kciuki bardzo mocno. Będzie dobrze.:tak::-)

ja miałam też nieciaekawe wyniki w listopadzie i gin dał skierowanie na dodatkowe z obciążeniem 75g bbbllllllllllllllllllllllleeeeeeeeeeeee a te wyszły dobrze

Gratuluję synusia. Ale Wam wczesnie robią testy na glukozę:szok:u nas zawsze w dwudziestym którymś tygodniu (nie pamiętam dokładnie). Ja z synem też miałam za wysoki wynik i musiałam iśc na kolejny test z obciążeniem 75g glukozy (bleeeeeeee), bo moja ginka mówi że to z 50g sa niedokładne... Na szczęście drugi wyszedł dobrze:tak:i Tobie też życzę dobrych wyników:-)
w laboratorium właśnie dziwiły się ze tak wcześnie mam nadzieję że już nie będę musiała ich powtażać po 24tyg bo w tym czasie powinno się to robić
Witam - jestem po sniadaniu i zaraz pakuję się do szpitala, zatem nic jutro nie napiszę, na upartego mogłabym wziąść laptopa ale po co - 7 rano melduję się na Izbie i nie wiem tylko czy mnie wypuszczą jutro wieczorem czy w sobotę - daj Boże żeby nie dł
:szok:
do szpitala jedziesz w sprawie badań czy coś sie dzieje mam nadzieje że nie?

Witam

mam takie pytanie mnie od wczoraj kłuje coś w prawym boku, jakieś 3 cm na jajnikiem, czasami ciągnie się aż do pachwiny. Nie boli to cały czas, tylko wtedy gdy się przewracam z boku na bok, odwrócę się, lub źle siedzę. Nie jest to jakieś uciążliwe i bolesne, ale chciałabym wiedzieć czy to normalne.

Dzięki za odp

Też tak mam. Szczególnie jest to uciążliwe w nocy, bo jak chcę się przekręcić z boku na bok albo z pleców na bok to czuję takie jakby "rwanie". Tylko mnie kłuje po lewej stronie i też niestety nie wiem co to może być i czy to jest normalne.

Witajcie.
Ja dzisiaj na badankach rano wbyłam, wróciłam o 8 i odrazu do łóżka i niedawno wstałam i jakaś taka skołowana jestem.

Dziewczyny jakie miałyście zlecane do tej pory badania, bo mój lekarz za pierwszym razem zlecił mi tylko morfologię,OB, WR i glukozę oraz mocz, a teraz tylko morfologia WR i mocz i nic więcej, nie wiem czy powinno tak być, bo słyszałam ze dużo więcej badań się wykonuje:confused:

ja na początku mialam robioną morfologie, mocz, WR, glukoze, toksoplazmoze, HBS, cytomegalia, różyczkę. Pozniej mialam jeszcze magnez, sód i potas. Teraz jak chodze na wizyty to mam tylko morfologie i mocz.

Witajcie Kochane z samego ranka w sumie południa po śniadanku:)Ale mi się pospało:)Jestem szczęśliwa bo dostałam odpowiedz z Urzędu Wojewódzkiego, że mandat rozkładają mi na raty:)Super przynajmniej jeden natychmiastowy koszt odejdzie:)

reklama
askut-to normalne już kiedyś o tym pisałyśmy i sporo z nas tak ma mnie po obu stronach ciągneło przeważnie w nocy jak zmieniałam pozycje teraz już mam to bardzo rzadko ale zdaża się lekarz powiedział że wszystko się rozciąga i to mięśnie czy coś w tym stylu

Do góry