C
cobra18
Gość
Kasiulka_1980 w sumie dobry pomysl
musze czekac az brat sie obudzi i mu z nienacka telefon wziasc;p
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jestem szczęśliwa bo dostałam odpowiedz z Urzędu Wojewódzkiego, że mandat rozkładają mi na ratySuper przynajmniej jeden natychmiastowy koszt odejdzie
![]()
Podaje mniej więcej tygodnie z miesiącami od położnej może Wam się też przyda dla porównaniaJa miesiące ciąży liczę od daty ostatniej miesiączki, czyli u mnie 28 dnia zaczyna się każdy miesiąc. Zresztą to i tak mało ważne, czy bedziemy chodziły w ciązy 9 czy 10 miesięcy to i tak poród nas nie miniei potwierdzam, że im bliżej porodu tym bardziej juz się chce mieć maleństwo przy sobie, a strach przed porodem jest coraz mniejszy. Ból porodowy - to taki rodzaj bólu o którym szybko się zapomina, więc głowa do góry. Nie będzie źle.
Cieszę się bardzo naprawdeDobra wiadomośc na początek dnia![]()
Paulka82 ale możesz iść do internisty i ona da Ci skierowanie na niektóre za darmoco do robienia wyników mój lekarz stara się tak je rozłożyć, żeby nie za bardzo uderzać za jednym razem po kieszeni pacjentek(chodzę prywatnie, więc nie dostaje skierowania i muszę płacić), więc ja nie musiałam naraz robić wszystkich, na druga wizytę kazał mi tylko zrobić morfologie, mocz, HIV, i pytał się czy chcę jeszcze zrobić toksoplazmozę, więc powiedziałam,ze nie ma problemu, co miesiąc robię tylko mocz, bo to bardzo ważne a resztę badań stara mi się rozłożyć.
a co do krzywej cukrowej to wcale nie za wcześnie, bo ja idę na następną wizytę pod koniec stycznia i już będę powyżej 21 tygodnia, a mój lekarz wyjeżdża w lutym więc jak zrobię krzywą na kolejna wizytę to już będzie 24-25 tydzień
U nas bez problemu robią, jedynie płaciłam za WR, TokXo i Gr krwi a tak wszystko za darmoLena, ja jak sprawdziłam co mogę zrobić na NFZ to była to oszczędność 20 zł (morfologia i mocz) to dałam sobie spokój. Szczególnie że w przychodni mają problem z pobieraniem krwi bo robią to na odwal się.