reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Powiem Ci Paulka ,że ja nie miło wspominam krzywą cukrową i trochę sie denerwuje. A na ostatniej wizycie moja ginka wspomniała ,że na nasępnej wizycie dostane skier. Bleeee!!!!

współczuje, ja po prostu w pierwszej ciąży pochłaniałam wszystko co słodkie(co było dziwne bo urodziłam chłopaka) i taka glukoza nie była mi straszna, ale wiem,ze moje koleżanki brały cytrynę na badania i wciskały sok z cytryny i to trochę podobno pomaga:-):-)

reklama
Koriander ma racje. Liczy się miesiące księżycowe a nie zwykłe. Ostatnio mi położna to tłumaczyła.
Aaaaa to już wiem jak to liczycie.:-):-) Bo jakoś tak dla mnie to za szybko, ledwo się poznawałyśmy a już 5 miesiąc, ale rzeczywiście.:-) U mnie się zacznie 20 stycznia, jeżeli licząc na miesiące.:-)
Fajnie, bo to znaczy że już coraz bliżej:-)

zdec mi tez tak polozna tlumaczyla, ale przy tym dodala ze sprawdza sie to w wypadku regularnego, 28-dniowego cyklu. :sorry2: Generalnie to 40tyg z dozwolonymi wachaniami +2tyg lub -2tyg. I jak tu rodzic bez stresu :confused::blink:

zdec mi tez tak polozna tlumaczyla, ale przy tym dodala ze sprawdza sie to w wypadku regularnego, 28-dniowego cyklu. :sorry2: Generalnie to 40tyg z dozwolonymi wachaniami +2tyg lub -2tyg. I jak tu rodzic bez stresu :confused::blink:

Dobrze będzie:-) w ostatnich tygodniach z doświadcznia wiem że chce się miec już to wszystko za sobą bez względu na ból i strach przed porodem:-)

Witam i ja!
Już po śniadanku trzy kanapasy z białym serkiem i dzemikiem :szok:kiedyś zjadłabym tylko jedną i to dopiero po10 a teraz trzy hm to już jest jedzenie za troje acha i jeszcze przylepka uwielbiam je chleb jest codzień najpierw obkrojony z przylepasów:-D
ewelinamariusz-gratuluje córeczki może już teraz bez pomyłki.
skorpioniczka-gratuluje synusia.

Dziwnie rzeczywiście te miesiące się oblicza każdy ma swój sposób ja teraz też licze na księżycowe miesiące ale w poprzedniej ciąży liczyłam inaczej jak miałam termin na24 to miesiąc liczyłam że się zaczyna każdego24 dnia każdego miesiąca

Dziewczynki życzę miłego dnia i za dużo nie pisac mi tu prosze bo po wyjściu ze szpitala Was nie nadrobię:) AJ lecę się pakować i jade do tego szpitala....mam nadzieję że będzie dobrze i zaraz wypiszą...Trzymajcie kciuki bo troszkę się boję o swoje maleństwa.......Ajk wróce to dam znać:p

Trzymamy kciuki bardzo mocno. Będzie dobrze.:tak::-)

Witajcie. :-)

Nie odpisuję Wam bo poczytałam po łepkach tylko.

Wczoraj byłam na wizycie.
Mam wysoki cukier po 50 g glukozy z 96 skoczył na 173. mam skierowanie na zrobienie testu z krwi żylnej jeszcze, żeby potwierdzić czy potrzebuje diety czy nie. Okaże się za 2 tygodnie na kolejnej wizycie.
Pozatym bóle głowy , które miewam, dobrze jeśli jakoś dam radę przeczekać, jeśli jednak będą bardzo uciążliwe, to dostanę skierowanie do neurologa, chociaż gin mówi, ze w ciąży wolałby żebym nie zaczynała żadnego leczenia, ale po ciązy pewnie mnie czeka neurolog.
dzieciątko zdrowe, waży 220-240 g i fika niezłe koziołki.

I znam już płeć - będzie SYN :-)

Gratuluję synusia. Ale Wam wczesnie robią testy na glukozę:szok:u nas zawsze w dwudziestym którymś tygodniu (nie pamiętam dokładnie). Ja z synem też miałam za wysoki wynik i musiałam iśc na kolejny test z obciążeniem 75g glukozy (bleeeeeeee), bo moja ginka mówi że to z 50g sa niedokładne... Na szczęście drugi wyszedł dobrze:tak:i Tobie też życzę dobrych wyników:-)

Ja miesiące ciąży liczę od daty ostatniej miesiączki, czyli u mnie 28 dnia zaczyna się każdy miesiąc. Zresztą to i tak mało ważne, czy bedziemy chodziły w ciązy 9 czy 10 miesięcy to i tak poród nas nie minie :tak: i potwierdzam, że im bliżej porodu tym bardziej juz się chce mieć maleństwo przy sobie, a strach przed porodem jest coraz mniejszy. Ból porodowy - to taki rodzaj bólu o którym szybko się zapomina, więc głowa do góry. Nie będzie źle.

Dziwnie rzeczywiście te miesiące się oblicza każdy ma swój sposób ja teraz też licze na księżycowe miesiące ale w poprzedniej ciąży liczyłam inaczej jak miałam termin na24 to miesiąc liczyłam że się zaczyna każdego24 dnia każdego miesiąca

Ja też tak liczę:tak:nawet w kalendarzu sobie zapisuję hihi

witajcie. wczoraj troszke nabroilam w pracy,wszystko mi z rak lecialo :D mamy straty w szkle :D gdyby chcieli mi odciagnac od wyplaty to bym zarobila duuuzo mniej ;/
jakas poddenerwowana bylam .
dziewczyny gratuluje udanych wizyt,i dobrych wiadomosci :D ja ide za dwa tygodnie ale nie spodziewam sie niczego ciekawego z tego usg, same mrowki widac ,a zeby dziecko zobaczyc musze umysl wytezyc :D za to w lutym ide na 3d,choc sie do nich dodzwonic nie moge :no:

reklama
Do góry