reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

Witam popołudniowo i ja.
jestem po wizycie, pojechałam po L4, niestety obyło się bez USG. Ale za 2 tygodnie mam drugie prenatalne więc zobaczę bąbla:tak:.

krakowianka, Agnieszka jak dobrze, że się odezwałyście. Trzymam kciuki za wyniki badań i na pewno wszystko będzie dobrze:tak:.

Tak sobie spokojnie czekam, aż poczuje ruchy, ciągle nic:-(. wiem, że to za wczesnie ale tak bym już baaaardzo chciała..... Tym bardziej, że to moja pierwsza ciąża. Na grudniowym usg lekarka widziała niby chłopca ale podeszłam do tego bardzo sceptycznie - dużo za wcześnie na okreslenie płci. Poza tym mnie jest to najzupełniej obojętne - dzidziuś ma być tylko zdrowy. to mi wystarczy.

Co do kontroli zwolnienia - nawet jeśli ZUS skontroluje to: jesli na zwolnieniu nie pisze, że pacjent ma leżeć to wolno nam chodzić ( trzeba wyjść do lekarza np. ) a nawet wyjechać poza miejsce zamieszkania ( bo np. gdzieś tam mamy opiekę rodziców, rodziny, kogokolwiek ).

reklama
Witam Was serdecznie

ja już po porannej wizycie u nowego lekarza. i jestem bardzo zadowolona. lekarz bardzo konkretny, wszystko tłumaczy, na wszytskie pytania odpowiada. Z dzidziusiem wszytsko dobrze, mówi, że on tu widzi dziewuchę, bo nic tu nie "dynda". Ale gdzieś w 23-24tyg da mi skierwoanie na 4d, więc obaczymy.

Gratuluję dobrych wieści,oby tak dalej!!!

Ja mam wizytę w czwartek z usg już nie mogę się doczekać, muszę porozmawiać jeszcze z moim maluszkiem zeby był grzeczny i pokazał czy jest chłopcem czy dziewczynką:-Dbo mamusia niecierpliwa i chciałaby już wiedzieć

Agnieszka-- i Krakowianka bardzo mocno trzymam kciuki za Wasze Dzieciątka i wierzę że urodza się zdrowiutkie!!!!!

To widzę że ty idziesz w pełni na żywioł;-)

Nie wiem na co czekam z tym pisaniem chybana jakiś cud:confused:

Tak sobie spokojnie czekam, aż poczuje ruchy, ciągle nic:-(. wiem, że to za wczesnie ale tak bym już baaaardzo chciała..... Tym bardziej, że to moja pierwsza ciąża. Na grudniowym usg lekarka widziała niby chłopca ale podeszłam do tego bardzo sceptycznie - dużo za wcześnie na okreslenie płci. Poza tym mnie jest to najzupełniej obojętne - dzidziuś ma być tylko zdrowy. to mi wystarczy.

Co do kontroli zwolnienia - nawet jeśli ZUS skontroluje to: jesli na zwolnieniu nie pisze, że pacjent ma leżeć to wolno nam chodzić ( trzeba wyjść do lekarza np. ) a nawet wyjechać poza miejsce zamieszkania ( bo np. gdzieś tam mamy opiekę rodziców, rodziny, kogokolwiek ).

Ja też jeszcze nie czuje ruchów dziecka, ale jakoś mnie to nie martwi mimo że to już 18 tydzień :-) Dziecko jeszcze zdąży mi wkopać :-)

Co do płci to ja tak samo myślę byle zdrowe było i nie śpieszyło się na ten świat :-D Jednak w mojej rodzince w "zamówieniach" to przeważnie chłopak jest :-D

hej dziewczyny !! dawno mnie tu nie bylo, już 17 tydz leci i czuje sie swietnie- w końcu;-) perypetie żołaądkowe mam już za sobą i apetyt wrócił, z 12 tyg jak ręką odjął :-) teraz to mam powera! tylko czasem boli mnie glowa lub krzyż ale da sie przezyć. narazie przytylam 1,5 kg wiec jest ok ale brzusio rosnie jak na rożdzach ale moj mąż najbardziej cieszy sie rosnącego biustu :-D ja jestem przeszczesliwa bo od kiku dni czuje ruchy mojego Maleństwa- wieczorami jak sie położe i położe ręke na brzuchu to czuje pukanie i raz sie wypina z prawej raz z lewej :-) cos cudownego!!! za tydz kolejna wizyta i usg. nagralismy film dvd z ostatniego badania NT i td- fajna pamiątka! Maluch cuda wyczynia hehe. teraz czekam z niecierpliwoscia az lekarz potwierdzi płeć malucha;-) pozdrawiam .

Tak patrzę i obserwuję, że coraz więcej "nowych mamuś" się pojawia i zagląda coraz więcej "dawno nie odwiedzających" :-):-) oby tak dalej, im nas więcej tym weselej :happy2::happy2:

Dziewczynki wróciłam!
i wiecie co najprawdopodobniej to DZIEWCZYNKA!!!!:-):-D
tak na 100% będę wiedziała w niedzielę bo idę na USG do szpitala, tam jest super sprzęt i lekarz wtedy potwierdzi na pewno. dziś tylko stwierdził,że między nogami nadal nic nie "dynda" i jemu to wygląda na dziewczynkę. stwierdził,że organy męskie były by już wykształcone i widoczne a damskie widać dopiero po 17 tygodniu.
zresztą nie ważne co będzie ważne,że dzidzia jest dość duża jak na ten tydzień ciąży bo ma 13,5 centymetra i wszystko jest w porządku :-):-):-):-):-):-)
niestety nie mam zdjęcia bo z tego wszystkiego zapomniałam poprosić, ale w niedziele jak pójdę to już na pewno nie zapomnę:-):-)

teraz czekam na resztę wiadomości z wizyt i oczywiście WITAM nowe Czerwcóweczki!!!!

Dziewczynki wróciłam!
tak na 100% będę wiedziała w niedzielę bo idę na USG do szpitala, tam jest super sprzęt i lekarz wtedy potwierdzi na pewno. dziś tylko stwierdził,że między nogami nadal nic nie "dynda" i jemu to wygląda na dziewczynkę. stwierdził,że organy męskie były by już wykształcone i widoczne a damskie widać dopiero po 17 tygodniu.
zresztą nie ważne co będzie ważne,że dzidzia jest dość duża jak na ten tydzień ciąży bo ma 13,5 centymetra i wszystko jest w porządku :-):-):-):-):-):-)
niestety nie mam zdjęcia bo z tego wszystkiego zapomniałam poprosić, ale w niedziele jak pójdę to już na pewno nie zapomnę:-):-)

teraz czekam na resztę wiadomości z wizyt i oczywiście WITAM nowe Czerwcóweczki!!!!

super :-D:-D:-D Gratuluje dziewczynki!

reklama
Dziewczynki wróciłam!

Gratuluję wspaniałych wiadomości:-)

Do góry