reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

witam jestem tu nowa juz napisalam liste oczekujacy :)
a tak mam 24 lata i mam coreczke 2 letnie skonczyla 8 pazdziernika, mieszkam w brzegu, a tak jutro sprawdze tescik ale czuje ze jestem w ciazy bo mam objawy, bole brzucha nie raz krzyz i piersi oraz 4 dni sponi mi sie okres, to nie jest planowane dzidzie :)

reklama
a tak mam 24 lata i mam coreczke 2 letnie skonczyla 8 pazdziernika, mieszkam w brzegu, a tak jutro sprawdze tescik ale czuje ze jestem w ciazy bo mam objawy, bole brzucha nie raz krzyz i piersi oraz 4 dni sponi mi sie okres, to nie jest planowane dzidzie :)
Witaj!!! i pochwal się jak bedziesz pewna ;-)

Witaj:-) czekamy na teścik

No to ja się też będę żalić. Normalnie cały dzień mdłości! Jak dzisiaj mąż przedzwonił i zaczął opowiadać o tym co ma zamiar zrobić na obiad, to rzuciłam słuchawka i poleciałam w wiadomym kierunku. Poszarpało, poszarpało i przestało. Ale mdłości trzymały mnie do 18... :( Nie chce mi się w ogóle jeść - muszę się zmuszać.
A z przyjemniejszych rzeczy - w weekend wybieramy się do moich rodziców, żeby powiedzieć im, że będą dziadkami. Normalnie już bym chętnie mamie powiedziała, ale chcę zobaczyć jej minę ;) Trudno mi przewidzieć jak się zachowa - ona jest nieprzewidywalna (co nieco mam po niej) ;p
Pozdrawiam "nowe" mamy i oczywiście te "starsze" również:-D

PS. Mąż pozostał na zamiarze, na kolację zjadłam banana!

witam i ja
ale naprodukowalyscie:szok:
natucha chetnie sluze pomoca,pytaj smialo;-)
ja na usg wybieram sie w przyszlym tygodniu,bo teraz gin ma urlop,bylam tydzien temu potwierdzic ciaze,bo sie strasznie przeziebilam i nie bylam pewna czy moge brac jakies leki czy nie,bo te testy takie niejakie wychodzily,i okazalo sie ze ciaza jest i ....cysta 4,5cm:-(,wiec caly czas uwazam na siebie,bo mialam 2 razy juz lekkie plamienie,po usg sie uspakoje,mam nadzieje ze to cholerstwo zniklo

Kurcze, słabe mam te poniedziałki (i czwartki), praca od 10 do 19.30.... Dobrze, że nie zasnęłam :-) A teraz siedzę sobie taka wieeeelka, mój mąż nie dowierza, że można mieć taki brzuch w tak wczesnej ciąży, ja też czuję się tak, jakbym zaraz miała poczuć ruchy maleństwa :szok: A naprawdę staram się ograniczać jedzenie, to brzuszysko to chyba rzeczywiście przez wzdęcia :crazy:

Przypomniało mi się co mi pomagało na moje lekkie mdłości w poprzedniej ciąży- barszcz czerwony!!!! Prawie codziennie musiałam przyjąć gorący kubek knorra, miałam na niego apetyt i do tego naprawdę pomagał :-D Może komuś też dobrze zrobi....

kaśki- to po cesarce robi się szybciej brzuszek? Bo ja też miałam cc... Nie łączyłam tego wcześniej... Z krwią pępowinową jeszcze nie wiemy co zrobimy, przy pierwszej ciąży mieliśmy podpisaną umowę, ale z racji komplikacji przy porodzie nie skorzystaliśmy i umowa została rozwiązana :-) Ale mamy obiecaną zniżkę na kolejne dziecko, więc będziemy rozważać na pewno...:-)
pati- mi też po cichu marzy się dziewczynka, ale pryszczy żadnych nie zaobserwowałam, więc pewnie będzie kolejny chłop :rofl2:
lasposa- gratuluję serduszka!Super wiadomości!
Żyrafka-fajnie, że rodzina tak cudownie przyjęła wiadomość o Waszej ciąży :-) Piszesz często, ze pracujesz z dziećmi. Jesteś nauczycielką?
nikusiaa- witaj!
Maja- mam nadzieje, że cysty już ni ma!

Pozdrawiaki dla reszty!

O spróbuję barszczyku:)
Pracuję w przedszkolu specjalnym, mam czworo dzieci (czasem wydaje mi się jakby ich było z 20 tak dają popailć) od 3-6 lat

Odnośnie pryszczy to całe czoło mam wysypane!! Dobrze, ze grzywka zakrywa hihi

maz mnie wygnal od kompa na chwile,ale juz jestem;-)
dziekuje za mile powitanie:-)
zycze wszystkim spokojnych 9miesiecy:tak:;-)
z dolegliwosci ciazowych to u mnie bolace piersi,skurcze w podbrzuszu,wieczorne mdlosci i pelno pryszczy na czole-masakra:szok:,przy Laurze tego nie bylo:cool:
nic ide zajrzec jeszcze do szkraba i nyny,dobrej nocy!!

Witam wieczorkiem, jejku dziewczyny ale napisałyście - nie dam rady przeczytać :zawstydzona/y:bo zaraz mykam spać:-p:cool:. Ogólnie ja za bardzo dolegliwości nie mam - tylko ciągle czuję jakby mi coś w gardle stało, no i jak dzisiaj zastanawialimy się z moim M co na obiad robic, ta jak pomyślałam o kurczaku to prawie wylądowałam w wc:cool2::tak:
Witam nowe mamusie
Nikusia ciebie szczególnie miło - bo ja mieszkam (no jak już jestem w PL)niedaleko Brzegu a dokładnie w Rogalicach - może coś Ci ta nazwa mówi. Mam nadzieję, że teścik będzie pozytywny.

Wiecie jestem nieco zmęczona- mój mały ma straszną bie**nkę, wczoraj to chyba z 15 razy zmieniałam pampka, normalnie koszmar, do tego nie chce jeść biedaczek, dobrze, ze chociaz dużo pije.
Dobra mykam i postaram się częściej zaglądać.

reklama
nie ma szans na trzymanie przy was tempa. mnie tak muli, ze nie ma szans na siedzenie przy kompie. to podobnie jak na karuzeli i fruuuu.... w zaladku.

imbirowa herbatka, orzechy laskowe, slonecznik, gumy do zucia dla dzieci, wszystko pomaga na chwile. az radosc umyka. mam nadzieje, ze u was lepiej.

Do góry