reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

witam jestem tu nowa juz napisalam liste oczekujacy :)
a tak mam 24 lata i mam coreczke 2 letnie skonczyla 8 pazdziernika, mieszkam w brzegu, a tak jutro sprawdze tescik ale czuje ze jestem w ciazy bo mam objawy, bole brzucha nie raz krzyz i piersi oraz 4 dni sponi mi sie okres, to nie jest planowane dzidzie :)

reklama
a tak mam 24 lata i mam coreczke 2 letnie skonczyla 8 pazdziernika, mieszkam w brzegu, a tak jutro sprawdze tescik ale czuje ze jestem w ciazy bo mam objawy, bole brzucha nie raz krzyz i piersi oraz 4 dni sponi mi sie okres, to nie jest planowane dzidzie :)
Witaj!!! i pochwal się jak bedziesz pewna ;-)

Witaj:-) czekamy na teścik

No to ja się też będę żalić. Normalnie cały dzień mdłości! Jak dzisiaj mąż przedzwonił i zaczął opowiadać o tym co ma zamiar zrobić na obiad, to rzuciłam słuchawka i poleciałam w wiadomym kierunku. Poszarpało, poszarpało i przestało. Ale mdłości trzymały mnie do 18... :( Nie chce mi się w ogóle jeść - muszę się zmuszać.
A z przyjemniejszych rzeczy - w weekend wybieramy się do moich rodziców, żeby powiedzieć im, że będą dziadkami. Normalnie już bym chętnie mamie powiedziała, ale chcę zobaczyć jej minę ;) Trudno mi przewidzieć jak się zachowa - ona jest nieprzewidywalna (co nieco mam po niej) ;p
Pozdrawiam "nowe" mamy i oczywiście te "starsze" również:-D

PS. Mąż pozostał na zamiarze, na kolację zjadłam banana!

witam i ja
ale naprodukowalyscie:szok:
natucha chetnie sluze pomoca,pytaj smialo;-)
ja na usg wybieram sie w przyszlym tygodniu,bo teraz gin ma urlop,bylam tydzien temu potwierdzic ciaze,bo sie strasznie przeziebilam i nie bylam pewna czy moge brac jakies leki czy nie,bo te testy takie niejakie wychodzily,i okazalo sie ze ciaza jest i ....cysta 4,5cm:-(,wiec caly czas uwazam na siebie,bo mialam 2 razy juz lekkie plamienie,po usg sie uspakoje,mam nadzieje ze to cholerstwo zniklo

Kurcze, słabe mam te poniedziałki (i czwartki), praca od 10 do 19.30.... Dobrze, że nie zasnęłam :-) A teraz siedzę sobie taka wieeeelka, mój mąż nie dowierza, że można mieć taki brzuch w tak wczesnej ciąży, ja też czuję się tak, jakbym zaraz miała poczuć ruchy maleństwa :szok: A naprawdę staram się ograniczać jedzenie, to brzuszysko to chyba rzeczywiście przez wzdęcia :crazy:

Przypomniało mi się co mi pomagało na moje lekkie mdłości w poprzedniej ciąży- barszcz czerwony!!!! Prawie codziennie musiałam przyjąć gorący kubek knorra, miałam na niego apetyt i do tego naprawdę pomagał :-D Może komuś też dobrze zrobi....

kaśki- to po cesarce robi się szybciej brzuszek? Bo ja też miałam cc... Nie łączyłam tego wcześniej... Z krwią pępowinową jeszcze nie wiemy co zrobimy, przy pierwszej ciąży mieliśmy podpisaną umowę, ale z racji komplikacji przy porodzie nie skorzystaliśmy i umowa została rozwiązana :-) Ale mamy obiecaną zniżkę na kolejne dziecko, więc będziemy rozważać na pewno...:-)
pati- mi też po cichu marzy się dziewczynka, ale pryszczy żadnych nie zaobserwowałam, więc pewnie będzie kolejny chłop :rofl2:
lasposa- gratuluję serduszka!Super wiadomości!
Żyrafka-fajnie, że rodzina tak cudownie przyjęła wiadomość o Waszej ciąży :-) Piszesz często, ze pracujesz z dziećmi. Jesteś nauczycielką?
nikusiaa- witaj!
Maja- mam nadzieje, że cysty już ni ma!

Pozdrawiaki dla reszty!

O spróbuję barszczyku:)
Pracuję w przedszkolu specjalnym, mam czworo dzieci (czasem wydaje mi się jakby ich było z 20 tak dają popailć) od 3-6 lat

Odnośnie pryszczy to całe czoło mam wysypane!! Dobrze, ze grzywka zakrywa hihi

maz mnie wygnal od kompa na chwile,ale juz jestem;-)
dziekuje za mile powitanie:-)
zycze wszystkim spokojnych 9miesiecy:tak:;-)
z dolegliwosci ciazowych to u mnie bolace piersi,skurcze w podbrzuszu,wieczorne mdlosci i pelno pryszczy na czole-masakra:szok:,przy Laurze tego nie bylo:cool:
nic ide zajrzec jeszcze do szkraba i nyny,dobrej nocy!!

Witam wieczorkiem, jejku dziewczyny ale napisałyście - nie dam rady przeczytać :zawstydzona/y:bo zaraz mykam spać:-p:cool:. Ogólnie ja za bardzo dolegliwości nie mam - tylko ciągle czuję jakby mi coś w gardle stało, no i jak dzisiaj zastanawialimy się z moim M co na obiad robic, ta jak pomyślałam o kurczaku to prawie wylądowałam w wc:cool2::tak:
Witam nowe mamusie
Nikusia ciebie szczególnie miło - bo ja mieszkam (no jak już jestem w PL)niedaleko Brzegu a dokładnie w Rogalicach - może coś Ci ta nazwa mówi. Mam nadzieję, że teścik będzie pozytywny.

Wiecie jestem nieco zmęczona- mój mały ma straszną bie**nkę, wczoraj to chyba z 15 razy zmieniałam pampka, normalnie koszmar, do tego nie chce jeść biedaczek, dobrze, ze chociaz dużo pije.
Dobra mykam i postaram się częściej zaglądać.

reklama
nie ma szans na trzymanie przy was tempa. mnie tak muli, ze nie ma szans na siedzenie przy kompie. to podobnie jak na karuzeli i fruuuu.... w zaladku.

imbirowa herbatka, orzechy laskowe, slonecznik, gumy do zucia dla dzieci, wszystko pomaga na chwile. az radosc umyka. mam nadzieje, ze u was lepiej.

Do góry