reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

tak, tylko myślimy zeby skorzystać z tego programu rodzina na swoim a tam jest wymóg małżeństwa.

dokładnie sprawdźcie jak to jest z tym programem rodzina na swoim bo coś słyszałam, że państwo dokłada jakąś część ale za to oprocentowanie jest wyższe i tak de facto wychodzi drożej :baffled:
ja się tym nie interesowałam więc nie wiem nic dokładniej ....

reklama
Jaki się Tobie spodobał?
Jak myślisz, czy ten sklep Bajka, który otworzyli koło biedronki na suchostrzygach, w budynku po piekarni, to też tam maja wózki i ten sam asortyment?
Widziałam też, że wózki mają koło Jyska, ale jak przechodziłam to było zamknięte.

Dzięki dziewczyny za rady... co do wózka mam kilka wymagań: wysuwana rączka, rozkładana spacerówka (na płasko), lekki, cały składający się (w sense, żeby nie trzeba było odkręcać kół) no i ładny... :)
ten sklep koło biedronki to ma tylko kilka wózków a cały asortyment mają w hurtowni
w jasiu i małgosi koło jyska też mie mają zbyt dużego wyboru no i drożej .Ja wybrałam baby design sprint jest to spacerówka ale stwierdziliśmy że skoro dzidzia będzie na lato to na jesień i tak nie pojezdzi w głębokim bynajmiej tak było z synem jezdziłam 3 miesiące i kupiłam spacerówkę więc wolę taką i dokupić nosidełko miż się wk,,,,, że jesienią jak będzie chłodniej to i tak woziłabym w spacerówce a ta jest wysoka bo my z M do małych to nie należymy i co najważniejsze dość szeroka no i do złożenia łatwa a o to chodzibo przeważnie i tak samochodem się poruszam

jestem po pracy:))) dzisiaj mialam nastepujace wrazenia
1. smierdza mi wlosy oliwa z frytury,ktora dziala w pracy na okraglo
2. wycinalam oczy lososiowi , po czym kolega nim we mnie rzucal i cieszyl sie przy tym jak glupi
3. nie czuje kregoslupa

praca niszczy ludzie umysly :tak:

Witajcie, na chwilkę zajrzałam przed spankiem...
I ponieważ od rana będę zajęta przygotowaniami do Sylwestra to już teraz chciałam Wam życzyć aby Nowy rok był nie gorszy od minionego, weselszy i aby spełniał marzenia!!!
no i bardziej pogodny....
;-))) ....Kasy Kulczyka, Fury Rydzyka,
Mocy Pudziana, Chaty Beckhama,
Humoru od rana, Cholesterolu w normie,
świętowania Nowego Roku
w dobrej formie

My będziemy świętować Nowy Rok kameralnie- 3 pary dorosłych i 3 małych chłopców :-) Pić będą tylko panowie, bo jedna dziewczyna karmiąca, a dwie w ciąży (tzn ja i nie zgadniecie kto... hihi.. nasza Koriander :tak:). Więc zapowiada się super wieczór i super nocka. Wam też życzę udanego wejścia w Nowy Rok z najbliższymi! Do miłego :-)

tak, tylko myślimy zeby skorzystać z tego programu rodzina na swoim a tam jest wymóg małżeństwa. A jeśli chodzi o tą ulgę podatkową to mnie zaciekawiłaś bo nie słyszałam o czymś takim. Mogłabys mi nieco przyblizyc na czym to polega? czy to przy corocznym rozliczeniu się wykazuje? A jak ślub będzie od lutego to się nie liczy?

Magda, chodzi o odliczenie kosztów odsetek przez cały okres kredytowania, tylko dotyczyło to sytuacji w 2005 roku. Musiałabyś popytać w US czy nadal obowiązuje na tych samych zasadach. Z tego co wiem coś się pozmieniało ale nie zagłębiałam się w temat. Rozlicza się to w rocznym zeznaniu.

Witam wszystkie czerwcowe mamy ja mam termin na 10 czerwca można sie do was dołączyć??:-)

Witaj i rozgość się :-)

Widzę, że szykujecie sie poważnie do sylwestra. Ja jak zwykle wszystko zostawiam na ostatnią chwilę, chociaż wczoraj zrobiłam zakupy, to juz pół roboty. Ale dzisiaj siedze w pracy do 12 chyba, więc i tak mało czasu na przygotowanie. Tym bardziej, ze impreza jest u nas i trzeba przygotowac stół i inne pierdułki.
Poczytałam wczoraj o Tym waszym prasowaniu i też poprasowałam swoją stertę :tak: działacie na mnie doskonale, bo mobilizujecie do pracy.

Dziewczyny ja niestety odkryałam, że zaczęłam tyć :szok:. Na serio wczoraj obejrzałam się w lustrze i ujrzałam widoczny celulit na udach i pośladkach. Stwierdziłam jednak , że po porodzie wróce do dawnej formy, na co mój partner odpowiedział, z ekobiety w tym wieku tak mają i mam się nie przejmować :baffled: Oczywiście poduszka poleciała w jego stronę ;-) Ale ogólnie po trudny6m pierwszym trymestrze, teraz wyglądam całkiem ładnie. A jak Wy??

Witam się z rana:-):-)
Jakoś się średnio wyspałam, mam nadzieję że w szale przygotowań uda mi się odpocząć przed sylwestrem. Jeszcze nie dawno miał to być sylwester na 4-6 osób, a teraz może się okazać że będzie nas 10. Tylko najgorsze jest to że nie mam tyle miejsc do siedzenia;-) No i na 37m2 10 osób to wychodzi na głowę tylko jakieś 4m2:-):-):-) Ale wierzę że będzie dobrze.
Witaj Kasia&Kubuś:-):-) Zaglądaj do nas częściej;-)
Mój małż z rana pojechał na wieś, bo zapomniał zostawić klucza od piwnicy i obawiał się że jego siostra nie poradzi sobie z rozpaleniem w piecu.;-);-)
A ja sobie wczoraj humor poprawiłam, wrzuciłam na nk zdjęcie maleństwa:-)
I na prawdę nie spodziewałam się tylu miłych wiadomości:-):-) Może dlatego że znajomi byli w gruncie rzeczy zaskoczeni, bo nikt nie wiedział:-)

reklama
Magda, chodzi o odliczenie kosztów odsetek przez cały okres kredytowania, tylko dotyczyło to sytuacji w 2005 roku. Musiałabyś popytać w US czy nadal obowiązuje na tych samych zasadach. Z tego co wiem coś się pozmieniało ale nie zagłębiałam się w temat. Rozlicza się to w rocznym zeznaniu.

Witam wszystkie mamusie:-) mialam dzisiaj koszmarną noc, obudziłam się po strasznym snie zlana potem i nie mogłam spać pół nocy, co oczywieście nie wróży dobrze na dzisiaejszy wieczór, bo chyba w ciągu dnia nie am rady sie zdrzemnąć:-(

Co do tej ulgi odsetkowej to juz jej nie ma, dotyczyła tylko umów kredytowych zawartych do końca 2006 roku. Teraz już nie ma wogóle ulg jeżeli chodzi o zakup czy remont mieszkania.

Miłego dnia:-)

Do góry