reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

askut dzieki za pomoc.aaaa... w ktorym miejscu mieszkasz w luboniu?? mam tam duza czesc rodziny,co prawda od strony ojca ale zawsze.sama kiedys mieszkalam kolo zakladow ziemniaczanych w kamienicy z czerwonej cegly.

reklama
askut a powiedz mi bo dostalam zacmienia umyslu,czy ta ulica sienkiewicza to ta z ktorej sie wjezdza na taki wiadukt maly?w strone kormornik czy czegos.
moja kuzynka o ile sie nie myle mieszka w bloku na sienkiewicza...sa tam takie stare bloki 4,5pietrowe? bez wind :D

hm nie kojarze tam takich blokow, ja mieszkam w takim domku wielorodzinnym, sa 2 pietra i tylko 6 rodzin mieszka. wkolo sa szeregowce. to o czym mowisz to chyba jest ulica sikorskiego.

Witam dziewczyny z dniem dzisiejszym :-) znów od rana latam i sprzątam :-) tak czysto to chyba jeszcze nigdy nie miałam :-D aż miło :-D teraz robię sobie nie dużą przerwę na czekoladę :tak:

znalzłam na innej stronce kiedy kształtuja sie żeńskie narządy płciowe. Dopiero w 5 miesiącu Drugi trymestr ciąży - 5 miesiąc księżycowy 17- 20 tydzień | Przebieg ciąży | CIĄŻA
I tak sie zastanawiam na jakiej podstawie lekarze wcześniej rozpoznają płeć dziecka. :confused:

Moja ginekolog powiedziała, że 20 tydzień to najwcześniej kiedy poda mi płeć, bo wcześniej narządy płciowe dzieci są do siebie zbyt podobne i jest to bardziej loteria niż fakt, a najlepiej określać ok 24 tygodnia wtedy pewność jest największa :-) poza tym mi tam zależy tylko na tym, żeby było zdrowe, wiec mimo ciekawości płci dzidziusia nie oczekuję na to zbyt wcześnie i poczekam jak sądzę do 24 tygodnia :tak: o ile dzidziuś da coś podejrzeć :-p

Moja ginekolog powiedziała, że 20 tydzień to najwcześniej kiedy poda mi płeć, bo wcześniej narządy płciowe dzieci są do siebie zbyt podobne i jest to bardziej loteria niż fakt, a najlepiej określać ok 24 tygodnia wtedy pewność jest największa :-) poza tym mi tam zależy tylko na tym, żeby było zdrowe, wiec mimo ciekawości płci dzidziusia nie oczekuję na to zbyt wcześnie i poczekam jak sądzę do 24 tygodnia :tak: o ile dzidziuś da coś podejrzeć :-p

Dlatego respekt dla wszystkich lekarzy którzy już powiedzieli wam jaka płeć.
Oby się tylko sprawdziło, bo się człowiek napali, a potem będzie lekko rozczarowany:blink:

Dlatego respekt dla wszystkich lekarzy którzy już powiedzieli wam jaka płeć.
Oby się tylko sprawdziło, bo się człowiek napali, a potem będzie lekko rozczarowany:blink:

No dokładnie, lepiej za bardzo się nie nastawiać.

Dla mnie najważniejsze, aby było zdrowe, ale w domu "mam zamówienia" i na chłopca i na dziewczynkę :-D:-). Tatuś chce oczywiście synka, ale moja córka marzy o siostrze i cały czas mi powtarza, ze ona chce siostrzyczkę.:tak:

reklama
Do góry