C
cobra18
Gość
askut dzieki za pomoc.aaaa... w ktorym miejscu mieszkasz w luboniu?? mam tam duza czesc rodziny,co prawda od strony ojca ale zawsze.sama kiedys mieszkalam kolo zakladow ziemniaczanych w kamienicy z czerwonej cegly.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kasiulka_1980 , askut mam dylemat - czy lekarka,w tej samej dacie co mialam isc,czy przystojny mulat w poniedzialek... kurde dajcie mi czas do jutra,musze sie ogarnac co i jak .
znalzłam na innej stronce kiedy kształtuja sie żeńskie narządy płciowe. Dopiero w 5 miesiącu Drugi trymestr ciąży - 5 miesiąc księżycowy 17- 20 tydzień | Przebieg ciąży | CIĄŻA
I tak sie zastanawiam na jakiej podstawie lekarze wcześniej rozpoznają płeć dziecka.
Moja ginekolog powiedziała, że 20 tydzień to najwcześniej kiedy poda mi płeć, bo wcześniej narządy płciowe dzieci są do siebie zbyt podobne i jest to bardziej loteria niż fakt, a najlepiej określać ok 24 tygodnia wtedy pewność jest największa :-) poza tym mi tam zależy tylko na tym, żeby było zdrowe, wiec mimo ciekawości płci dzidziusia nie oczekuję na to zbyt wcześnie i poczekam jak sądzę do 24 tygodnia o ile dzidziuś da coś podejrzeć
Dlatego respekt dla wszystkich lekarzy którzy już powiedzieli wam jaka płeć.
Oby się tylko sprawdziło, bo się człowiek napali, a potem będzie lekko rozczarowany