reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
JESTEM - niestety przezierność nadal nieciekawa, nawet u niego na tym jego sprzęcie a wieżcie mi ma naprawdę super, wyszła 4 mm. Lekarz- pełen profesjonalizm stwierdził, że nie ma na co czekać - amniopunkcja 7 stycznia. JEstem oszołomiona. Miała któraś z was kiedyś to badanie? jestem zdruzgotana, nawet już nie płaczę bo nie mam chyba czym. Słyszałam serduszko maluszka i wszystko ok, kość nosowa też tylko ten cholerny fałd.:-(

JESTEM - niestety przezierność nadal nieciekawa, nawet u niego na tym jego sprzęcie a wieżcie mi ma naprawdę super, wyszła 4 mm. Lekarz- pełen profesjonalizm stwierdził, że nie ma na co czekać - amniopunkcja 7 stycznia. JEstem oszołomiona. Miała któraś z was kiedyś to badanie? jestem zdruzgotana, nawet już nie płaczę bo nie mam chyba czym. Słyszałam serduszko maluszka i wszystko ok, kość nosowa też tylko ten cholerny fałd.:-(
Myszko bedzie dobrze poczekaj na amniopunkcje czasami nawet najlepsze USG nie jest w stanie pokazać!!Będzie dobrze zobaczysz

Witam dziewczynki:)
Hej Anik czy u Was tak bez problemu dają zwolnienie??

Lena u nas mój ginekolog mi proponował zwolnienie mimo że ciąża przebiega ok. I dziwił się, że nie chcę :-D

krakowianka spokojnie poczekaj do amniopunkcji. Dziewczyny pisały już że nawet taki wynik o niczym nie przesądza.

Anik79

cieszę sie że wszystko dobrze, oby i u mnie tak było. Ja też miałam krwiaka na początku ciąży.
Jej nawet nie wiecie jak ja bym chciała iść na zwolnienie i spac cały dzień... a tu praca i praca:(

Witam,

Dawno do Was nie zaglądałam ale z czasem przed Świetami krucho i jeszcze synek ma ospę :) Na szczęście ja chorowałam w dzieciństwie więc ryzyko niewielkie.

Krakowianka - nie zazdroszczę stresów jakie teraz masz - gdybyś potrzebowała super specjalisty w Poznaniu to mogę ci serdecznie polecić prof. Brązerta - ordynatora połoznictwa na Polnej
Badania prenatalne, usg - Specjalistyczne Centrum Zdrowia Kobiety
on i dr. Niecewicz od lat pracowali z moja mamą w szpitalu i to na prawdę super specjaliści.

My wczoraj mieliśmy wizytę - mały człowiek ma się świetnie, ma 8,5 cm i 14tyg +2 dni wiec troszkę starszy - termin porodu przesunął mi się na 19.06

Nie wiem czy dam radę jeszcze zajrzeć przed Świętami wiec już teraz życzę wszytskim ZDROWYCH I SPOKOJNYCH ŚWIĄT

Pzdr.
Basia

Ale wiadomość przed samymi świętami, przykro mi! Na pewno wszystko będzie dobrze zobaczysz, może to tylko przypadek że przyzierność wyszła 4 mm. Czytałam gdzieś na jakimś forum, że dziewczyna z przyziernością 3mm urodziła zdrowe dziecko. U Ciebie też na pewno tak będzie. Nie martw się. Trzymam kciuki i zobaczysz po 7 stycznia będziesz szczęsliwa bo badania na pewno wyjdą dobre.

Wróciłam:tak:ząb nadal nie zrobiony do końca:no::eek:
W mieście szał:szok::szok::szok:duuuuuuuuuuużo ludzi, jeszcze więcej samochodów, strasznie ślisko, brak miejsc na parkingu, straszne kolejki do kasy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i zero uprzejmości:no:normalnie prawo dżungli:-p
A ja wlasnie wrocilam z zakupow spozywczych i jestem mile zaskoczona bo w Auchan bylo malo ludzi a wszystkie kasy czynne, wiec szybko i sprawnie to poszlo :tak:
A czemu ten zab ciagle nie skonczony? Kanalowe leczenie?

No i wróciłam:-)
dzidziuś zdrowy i ruchliwy:-) Od główki do pupci 11 cm:-) Co do płci to próbował określić - ale wkońcu stwierdził że ma stary sprzęt i nie chce ryzykować:-) Zdjęcia z dzisiaejszej wizyty nie mam bo juz nie udało się ująć całego malucha:-)
Co do rumienia zakaźnego to on nie ma pojęcia:crazy: nigdy się z tym nie spotkał. Dobrze że jutro ide jeszcze prywatnie:-)
No i mam zwolnienie do 19.01 i tak będę ciągnęła do końca już.

No i krwiak zniknął:)
Super wiesci z wizyty! Dobrze ze ten krwiak poszedl precz :) A zwolnienie popieram w 100% nie ma sie co przemeczac.

Byłam dziś u internisty bo moje bóle brzucha i biegunka jednak nadal mnie nie opuściły...dostałam Smectre (właśnie próbuje ją pić....FUJ) i Nitroksazyd mam nadzieje że to pomoże...Też był w szoku jak usłyszał moją historię z soboty (a sam pracuje w tamtym szpitalu).
OSTRZEGAM OMJIAĆ SZPITAL W GRÓJCU SZEROKIM ŁUKIEM io to nie tylko ginekologie ale cały.
Oj, chyba Cie wirus żołądkowy dopadl... Duzo zdrowka!

Ja nadal trzymam kciuki i wierze ze wszystko bedzie dobrze!

Witam,

Dawno do Was nie zaglądałam ale z czasem przed Świetami krucho i jeszcze synek ma ospę :) Na szczęście ja chorowałam w dzieciństwie więc ryzyko niewielkie.

My wczoraj mieliśmy wizytę - mały człowiek ma się świetnie, ma 8,5 cm i 14tyg +2 dni wiec troszkę starszy - termin porodu przesunął mi się na 19.06

Nie wiem czy dam radę jeszcze zajrzeć przed Świętami wiec już teraz życzę wszytskim ZDROWYCH I SPOKOJNYCH ŚWIĄT

Pzdr.
Basia
Gratuluje dobrych wiesci i rowniez zycze Wesolych Swiat!

reklama
Do góry