Jestem juz po wizycie i zaraz się porycze. Wszystko ok poza przeziernością - 3mm, dostałam skierowanie na badania na Polną do poradni patologii. To jest 13 tc i 4 dni. Nie mogła uchwycić maluszka bo ruszał się jak oszalały. Potem zmierzyła i serce mi zamarło. Może uda mi się w środę wcisnąć na te badania bo potem bedzie to już 14 tc i będzie za późno. MAM DOŚĆ ŚWIĄT I WSZYSTKIEGO.:-(
kochana, dziewczyny mają rację- nie denerwuj się na zapas... Ja przed swoim badaniem przezierności ( a też nie wyszło zachwycające bo 2,39) dużo na ten temat czytałam i rozmawiałam też z lekarzem o tym... Można mieć w usg przezierność, 3,6 a mieć zdrowego dzidziusia-naprawde. Te dane są jedynie wskazaniem do badania. Większość kobiet, u których przezierność jest wysoka i które nawet mają kiepski wynik testu PAPPA, podczas amniopunkcji dowiadują się że ich dzieci sa zupełnie zdrowe!!! Także...nie dziwie się ze jestes zestresowana...ale to naprawde nie oznacza jeszcze niczego złego...Poza tym dla prawidłowego badania przezierności istotne jest dobre uchwycenie obrazu i odpowiedniej pozycji ciała dziecka... Trzymam za Was mocno kciuki. Będzie wszystko dobrze.