reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

A ja witam się dziś wyjatkowo późno, a to dlatego że nie miałam internetu z rana:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
U nas od rana szaro, i ponuro no i zimno na dodatek. Odwiozłam córcię do przedszkola i wracając zauważylam że zaczął padać śnieg:-):tak:i już jest bialutko:tak::-D Marzą mi się białe święta, ale już słyszałam że ma być odwilż:eek::sorry:no ale zobaczymy;-)

No cóż wieści od leny nadal brak...no to czekamy dalej...

Kasiulka_1980 jestes moderatorką więc masz prawo- wprowadzaj te nowe zasady:tak:jestem jak najbardziej ZA:-D

athena83 mi ginka na ból gardła kazała brać leki homeopatyczne:tak:Zdrówka życzę

reklama
To ja też się witam:-):-)
U mamy bieluśko za oknem, pod Wrocławiem, natomiast jak przyjechałam do Wrocławia rano to straszna ciapa:-:)-(
Poszłam sobie na chwilę do pracy, żeby sobie pogadać z ludźmi:-), bo mam dzisiaj wizytę, chyba jako pierwsza bo już o 15:30 i strasznie nie mogę się doczekać.:-) Na pewno jeszcze nie będzie widać kto tam mieszka, ale mam nadzieję że dzieciątko jest zdrowe, krwiaka nie ma, a mamusia zostaje na zwolnieniu do czerwca:laugh2: To tyle z życzeń:-D
Siedzę sobie u mamy i nic nie robię. Dosłownie NIC!:-) Nawet obiadów nie muszę gotować, tak więc wzięłam się znowu za pisanie pracy licencjackiej 3 podejście, bo wszystko co do tej pory napisałam wywalilam, bo mi się przestało podobać:-) I teraz mam już na czysto na pewno tylko 5 stron:zawstydzona/y: Ale jestem dobrej myśli:-)
Życzę wszystkim miłego dnia. Będę z wami dzisiaj dłużej siedzieć niż zawsze.
Pozdrawiam.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj:-)

Witam!
u mnie też biało aż miło dzięki temu śnieszkowi córcia bez problemu wstaje do przedszkola bo po drodze jeszcze go troche w łapkach potarmosi poszłabym póżniej połazić z saneczkami ale jest strasznie zimno więc chyba lepiej nie ryzykować przeziębieniem szczególnie że jutro ślub.dziewczyny ale mój ma stresa przed tym ślubem hi hi tak się wszystkim denerwuje że niewiem; nawet takimi rzeczami że wszyscy będą się na niego patrzeć że ja to mam lepiej bo po stronie na którą będe patrzeć jest tylko ściana a po stronie co on wszyscy ludzie ale ma problemy:laugh2:Wogóle myśli że teraz po ślubie to on już nic nie będzie mógł robić nawet z domu sam nie wyjdzie tylko u mnie pod pantoflem jak mu tłumacze że ślub nic nie zmienia to mnie nie słucha ach

Witam!
u mnie też biało aż miło dzięki temu śnieszkowi córcia bez problemu wstaje do przedszkola bo po drodze jeszcze go troche w łapkach potarmosi poszłabym póżniej połazić z saneczkami ale jest strasznie zimno więc chyba lepiej nie ryzykować przeziębieniem szczególnie że jutro ślub.dziewczyny ale mój ma stresa przed tym ślubem hi hi tak się wszystkim denerwuje że niewiem; nawet takimi rzeczami że wszyscy będą się na niego patrzeć że ja to mam lepiej bo po stronie na którą będe patrzeć jest tylko ściana a po stronie co on wszyscy ludzie ale ma problemy:laugh2:Wogóle myśli że teraz po ślubie to on już nic nie będzie mógł robić nawet z domu sam nie wyjdzie tylko u mnie pod pantoflem jak mu tłumacze że ślub nic nie zmienia to mnie nie słucha ach

Faceci tak mają. Mój od razu przed ślubem: Tylko nie myśl że po ślubie będziesz mnie trzymać pod pantoflem:-) A i tak mam wrażenie że trochę go tam mam chociaż pod obcasem:-)

hej dziewczynki:-)

Lenka trzyma nas w niepewności. Mam nadzieję że da znać co u nich.

DZiewczyny czy Wy jeszcze czasem odczuwacie bóle podbrzusza- takie jak przed miesiączką? Ja miałam z tym spokój przez ostatnie tygodnie, a od wczoraj znów pobolewa. Czy w II trymestrze nie powinny już one przejść?

dziewczyny ja tylko na chwilkę bo mam szpital w domu Patryk wczoraj czymś się zatruł i od wczoraj wieczora tylko wymiotuje:-:)-:)-(
nie spałam prawie całą noc bo bałam się,ze może się udusić jak zwymiotuje we śnie, i mam przy tym kupę prania trzy zmiany pościeli z jego i naszego łóżka, wszystkie jego piżamki i inne ciuchy, biedny ten mój synek, pierwszy raz Go to spotkało i nie wie co się dzieje, nawet wody pic nie może, biedulek bo od razu zwraca:-:)-(
później przyjdzie lekarz i Go zbada ale pewnie i tak mu nie pomoże

pomimo wszystkiego życzę Wam miłego dnia:-) i oczywiście udanych wizyt :-):-)

czesc dziewczyny ja tez tylko na chwilke bo niedługo zmykamy do koszalina na komisje lekarska po wypadku ....
jeszcze tylko sniadanko zjem wysłałam męża po bułeczki swieze niech sie stara jak wczoraj przeskrobał sobie he he
no wieści nie mam zadnych od Leny mam nadzieje ze wiesci beda dobre:tak:

oby juz nie było żadnych złych wiesci:no::no::no:

ściskam Was mocno
i POWODZENIA DZIEWCZYNY NA WIZYTACH;-);-);-):tak::tak:

MIŁEGO DNIA WAM ŻYCZĘ

Paulka tylko uwazaj zeby maluch sie nie odwodnil
szybkiego powrotu do zdrowia zycze

troche sie martwie Lena, czemu nic nie pisze

wstawilam fotke stopeczek a czy cos zobaczycie to juz pozostawiam Wam do oceny

u mnie tez bialo i zimno ale i tak ide z kolezanka na lody a pojutrze jade do Polandii:rofl2:

Melduję się i ja:-)
DZiewczyny czy Wy jeszcze czasem odczuwacie bóle podbrzusza- takie jak przed miesiączką? Ja miałam z tym spokój przez ostatnie tygodnie, a od wczoraj znów pobolewa. Czy w II trymestrze nie powinny już one przejść?
Gniesha ja tam mam i lekarz powiedział że to normalne:confused2:

A my czujemy się dobrze.Imiona już mamy wybrane na 100%%%% więc będą takie jak pisałam na odpowiednim wątku:tak:
Muszę obiadek robić a nie chce mi się strasznie:sorry::sorry: Ciekawa jestem tylko kiedy zacznę czuć ruchy;-) Pytam lekarza o to to powiedział ze w teorii czuje się szybcieaj ale on w swojej praktyce tego nie zauważył,więc pozostaje czekać;-)

reklama
Dziewczyny co mogę brać na ból gardła??

Ja ostatnio stosuję domowe sposoby gdy tylko zaczyna się coś dziać to płukanka z szałwii lub słonej wody no i herbata z miodem i cytryną :-)

Odwiozłam córcię do przedszkola i wracając zauważylam że zaczął padać śnieg:-):tak:i już jest bialutko:tak::-D Marzą mi się białe święta, ale już słyszałam że ma być odwilż:eek::sorry:no ale zobaczymy;-)

Też słyszałam że mróz ma trzymać do wtorku a potem plusowa temperatura. W zasadzie nie zdziwiłoby mnie to przed światami i po świętach biało a w trakcie szaro i brzydko, normalka przynajmniej w moim mieście

Mi lekarz powiedział że to normalne, zwłaszcza jeśli wypada w czasie w którym powinnaś dostać okres. Jeśli nie ma krwi to nie ma powodów do zmartwieć :-D

Dziewczyny ostatnio pisałyście o wielkim świątecznym obżarstwie, ja u siebie to czarno widzę :-) w prawdzie jem więcej ale za to w małych porcjach więc pewnie wszystkiego spróbuję tylko po gryzie i na następną wigilię. Mam tylko nadzieję że teściowa się nie obrazi że tak mało zjadłam, bo wszystko możliwe :-)

Pisałyście też o prywatnych klinikach w których niektóre chcą rodzić. Lepsze warunki, prawie jak hotel itp. Radzę wam się jednak zorientować jaki mają sprzęt i co robią w podbramkowych sytuacjach. Wiem bowiem że dużo takich klinik jest super ale tylko jak poród przebiega książkowo i z dzieckiem też wszystko ok. Wiadomo jednak ze spokojny przebieg ciąży nie oznacza że poród będzie też książkowy (nie chce nikogo straszyć). Dowiedziałam się bowiem że "świetna" klinika (hotel) dla rodzących która znajduję się w pobliskiej miejscowości w razie pojawienia się jakiś problemów wysyła ciężarne do szpitala, często do szpitala w mojej miejscowości tj ok 20 km. bo u nas jest dobry sprzęt a oni nie są przygotowani na problemy porodowe. Bez komentarza.

Do góry