reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Witajcie po weekendzie!

Po pierwsze wróciłam z USG i wszystko jest w porządku; przezierność, mózg, rączki, nóżki, widziłam żołądek i bijące serduszko. Nasz maluszek fikał jak go pan doktor pozaczepiał ;) ... tak więc jestem super szczęśliwa ...!!!!
aha, i ma 5.90 cm ...
czekam teraz na wyniki testu PAPP-A, ale jak zwykle jestem dobrej myśli ...
dodatkowo mamy całe badanie na dvd - więc mamy co oglądać :-):-):-)

A po drugie super było w Toruniu ... jest przepięknie oświetlony i jest taka już swiąteczna atmosfera ... I pierniki bardzo smaczne ... ;)

Zaraz poczytam co tam u Was ;) Troche mam do nadrobienia ...

A ja wciąż siedzę i zastanawiam się nad prezentem dla rodziców, zwłaszcza dla taty.
Nie znoszę tej części świąt jak dla mnie prezentów mogłoby w ogóle nie być, najważniejsza i tak jest kolacja. Prezenty to wystarczy na urodziny jak się obdarowujemy. Ach...

Przebrnęłam przez wszystkie strony i cieszę się, że nie ma juz złych wieści ....
Że sobie spokojnie dni mijają a brzuszki rosną ... mój ostatnio "wyskoczył" - nie wiem tylko czy to dzidziuś czy obżarstwo weekendowe u znajomych ...:-)

Ogladam "piekielna kucnie" i objadam sie pierogami z truskawkami, takie lenistwo we mnie siedzi, ze dzisiaj tylko obiad zrobiłam. pewnie posiedze przed tv do 24, przestawiłam sie i pozno teraz chodze spac, za to rano do 10-11 w łóżku

ja mam to samo - wieczorem nie mogę zasnąć - rano nie mogę wstać ...
jak ja do pracy wrócę???

Witam się i ja:-) a u nas sypie cały czas, już biało za oknem i mroźnoo hu hu, a synoptycy przewidują na następny tydzień mrozy do 25 stopni w górach, ciekawe jak mój akumulator się bedzie spisywał z rana, a skrobania ile będzie, juz się boje:szok:
Dziewczyny powiedzcie a wy bierzecie dalej luteinę bo ja mam już jej szczerze dość:wściekła/y: tyle z tym paprania:wściekła/y:mam nadzieje że nie bede musiała do końca ciąży jej zapodawac
pozdrawiam;-)

ja luteinę brałam dopochwowo przez około 2 tygodnie z powodu plamień ....
a od dziś odstawiam nawet duphaston .... :-)

Ja też czekam na USG jak na zbawienie...Pierwszy raz zobaczymy naszą kruszynkę....i mam nadzieje, że usłyszę słowa iż wszystko jest w jak najlepszym porządku.....
Co do luteiny to ja jej wogóle nie brałam...Nie miałam żadnych plamień w ciązy....Poza tym to Anglia rozumiecie....Na samo spotakanie z położną czeka się do conajmniej 10 tygodnia ciąży....

Agi - trzymam kciuki i czekam na relację z wizyty, na pewno będzie niesamowita a Ty wrócisz przeszczęśliwa :-):-):-)

I cieszę się, że udało Wam się domek nowy znaleźć!!!

Hej dziewczynki witam po długim weekendzie:)Jeszcze tylko 5 dni do ślubu:)

to już tak bliziutko... fajnie!

:-):-)
A dziś mój mąż w ramach poprawienia mi humoru zabrał mnie do SPA:-):-):-):-)
było cudownie, oczywiście wcześniej się wywiedział co i gdzie mi wolno;-) żeby nam się krzywda nie stała :-) i obiecał mi, że będziemy tam chodzić częściej:-):-):-):-)

wow, SPA ... ale fajowo :-)

anusia - strasznie mi przykro z powodu Twojej wizyty ... ;(, następnym razem na pewno będzie lepiej ...

Gosiagro - bądźcie dobrej myśli, lepiej sprawdzić i mniej sie stresować ... trzymamy kciuki !

Dziewczyny co kupujecie rodzicom na święta??[/B] Ja nie mam pomysłów, mój plan z rodzinnym zdjęciem (portretem) raczej nie wyjdzie :-(

mama dostanie wymarzoną płytę z koncertu zespoły Buena Vista Social Club a tata telefon komórkowy - nagminnie je psuje lub gubi ... ;(
teściowa taki fajny otwieracz do konserw a dla teścia pomysłów brak ...
jeszcze brak z bratową - ale oni moze podpowiedzą ....

hefi - jak na razie to najpiękniejszy widok w moim życiu ... ;)

Ostatnia edycja:
Witajcie po weekendzie!

Po pierwsze wróciłam z USG i wszystko jest w porządku; przezierność, mózg, rączki, nóżki, widziłam żołądek i bijące serduszko. Nasz maluszek fikał jak go pan doktor pozaczepiał ;) ... tak więc jestem super szczęśliwa ...!!!!
aha, i ma 5.90 cm ...

A po drugie super było w Toruniu ... jest przepięknie oświetlony i jest taka już swiąteczna atmosfera ... I pierniki bardzo smaczne ... ;)

Ciesze się ogromnie z tych wiadomości:tak:Gratuluję:-)

Jeśli chodzi o prezenty, to mi jeszcze został mąż. Mieliśmy sobie prezentów nie robić ale mówimy tak co roku...:-pWczoraj wpadłam na to że kupię mu kieliszki do wódki:eek::-Dtakie na "nóżce" z kryształu. Zachwycał się niedawni takimi, a juz od dawna mówi że musi sobie jakieś "porządne" kupić:tak: Jak pic to z klasą hihi Zresztą mnie też się takie podobają... Jeszcze tylko musze takie znaleźć:tak:

u mnie tez teraz super sypie śnieg! gdyby jakas godzine temu zaczol sypac to bym wyszla z dzieciakami na dwor:)
A co do brzuszków to jak chodze to jest oki w normalnych spodniach ale jak usiade to musze juz rozpinac spodnie i suwak :D czasem siedze w zapietych a za chwile czuje jak dzidzia mnie musnela w srodku tam gdzie uciskalo i musze sie rozpinac wtedy;)
No i jak bylam na wizycie to okazalo sie ze schudlam 1kg. a jem tyle ze... :szok:

Ja już dawno nie chodzę w swoich starych spodniach :-) Fajnie jednak że brzuch rośnie ale waga w miejscu :-)

Ja mam zawsze problem z prezentem dla faceta, bez znaczenia kim by on dla mnie był. Jakoś prezent dla kobiety łatwiej wybrać :-)

Cześć dziewczyny,

Jakoś udało mi się dzisiaj dopaść do komputera z internetem.
W czwartek mam wizytę i już nie mogę się doczekać podglądania naszej niuni.
Wczoraj teść do mnie: Jak Krystiana nie ma to się Ciebie coś zapytam: Chciałbym bym dziadkiem, czy coś planujecie?:-) W każdym bądź razie coś w tym stylu. Ja się tylko uśmiechnęłam pod nosem:-) Bo czekamy do Wigilii żeby im powiedzieć.
Wczoraj mój mąż też już nie mógł się doczekać i przywiózł teściowi prezent świąteczny, jak ten zobaczyć telewizor to się normalnie popłakał:-) Wycałował nas za wsze czasy:-):-):-) Aż mi się łezka w oku zakręciła.

mi tez sie lezka zakrecila
strasznie wzruszajace, ja bym sie juz poryczala, bo ostartnio nawet na swiatecznych piosenkach poplakuje
a ile wzruszen czeka Was w Swieta, super

Witajcie po weekendzie!

aha, i ma 5.90 cm ...

swietne wiesci
oj kpi zebym to samo mogla w srode napisac
a Torun bede juz w sobote podziwiac

reklama
mi tez sie lezka zakrecila
strasznie wzruszajace, ja bym sie juz poryczala, bo ostartnio nawet na swiatecznych piosenkach poplakuje
a ile wzruszen czeka Was w Swieta, super

Skąd ja znam te wzruszenia :-) Kiedyś nie było szans żebym się popłakała na filmie a teraz aż czasem boję się oglądać żeby wariatki z siebie nie zrobić :-) Zresztą co ja o filmach mówię tak jak już kiedyś pisałam czasami wystarczy reklama np. Merci :-)

Do góry