reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
ja w czerwcu spełniłam swoje marzenie i kupiłam dom poniemiecki na wiosce zabitej dechami ( dookoła same lasy )
Moje marzenie rowniez: kupic stary dom z dusza, na skraju lasu :-D Pochwal sie kiedys zdjeciami jesli chcesz :tak::tak:

Anecznik rozumiem twoja irytacje, ja sie na razie jeszcze rozkoszuje stanem zmiennym, zreszta dopiero ledwo co moge sie cieszyc ze nie wisze nad kibelkiem, wiec wszystko mi sie podoba. Wiem z opowiesci kolezanek ktore w ciazy byly, w momencie kiedy brzuszek stanie sie pokazny wszyscy beda chcieli go dotykac, slyszalam historie ze nawet obce osoby w sklepie :szok::szok: No tego to ja chyba nie wytrzymam :-D

agast od razu zycze smacznego! Koniecznie przykryj folia podczas pieczenia, wyjdzie wtedy snieznobialy i wilgotny mmmmm ja ide sobie kawaleczek ukroic :-)

anecznik - ja chyba wiem o co Tobie chodzi, chociaż nie bardzo umiem to wytłumaczyć .... ale to co widzę u siebie - to naprawę w środku jest niesamowita burza hormonów :-)

a ja wyciągam dziś rodzinkę do kina na 2012 ...

Cześć dziewczyny, wróciłam z pracy o 2 godziny wcześniej niż planowalam- odwołali jedne zajęcia :-)
Dziś w nocy nie mogłam zasnąć i o 2.30 w nocy zrobiłam sobie kanapki i oglądałam na kompie wczorajszy odcinek brzyduli, który ściągnęłam sobie z netu :-D A niby byłam taaaka zmęczona....

karo85- super te warunki w Medicoverze! Ale ta cena jak dla mnie przerażająca. Ale jeżeli Was na to stać to pewnie- czemu nie :-)
koriander- ale te Święta mają być białe u Was, czy u nas? :sorry:
gniesha- ja też nie wiem jak z tą opryszczka, ale wierzyć mi się nie chce, żeby mogła być aż tak niebezpieczna...
paulka82- nie wiedziałam wcześniej o tych tabletkach z łożyska, a to ciekawe, muszę o tym poczytać...
paula24211- ja już pokupowałam wszystkie prezenty i wszystkie poza jednym na allegro, poza tym, że można coś kupić taniej niż w sklepie (choć nie zawsze), jest też większy wybór i pomysły też można fajne znaleźć
krakowianka79- mnie też piersi bolą mniej niż na początku :-) A gdzie pod Poznaniem macie tą działkę?
Elizka21- dobre wieści, gratuluję!
anecznik- no tak to już jest, że wszyscy będą już nadgorliwi w stosunku do Ciebie, i z każdym miesiącem coraz bardziej... Jak miałam Piotrusia w brzuchu i szalałam na weselu w 9tym miesiącu to obce kelnerki przychodziły do mnie z wodą z prośbą, żebym usiadła i odpoczęła... A o bliskich i znajomych już nie wspomnę... Tylko ja się zachowywałam normalnie :-) A najśmieszniejsze jest to, że nigdy nie wiesz, czy wkurzy Cię akurat ktoś kto się będzie liczył z twoim brzuchem, czy ktoś kto nie będzie zważał na twoją ciążę :-D:-D:-D

A w pracy zaczął się stały zestaw pytań, średnio kilka osób dziennie (w poprzedniej ciąży też tak było):
- a już wiecie Co?
-nie, jeszcze nie...
- a chcecie wiedzieć?
Normalnie standard!!!!! :-D

hej Dziewczyny:)
A ja z rana mam nerwa okrutnego...i taką gonitwę myśli, że jak Wam nie napiszę to chyba się zagryzę tym martwieniem!
Wczoraj wyskoczyła mi opryszczka wargowa:( Myślałam że to nic złego, ale teściowa zwróciła mi uwagę że opryszczka w ciązy nie oznacza niczego dobrego. Jak zaczęłam czytać na necie, to złapałam się za głowę. Ja już wczesniej kilka razy miałam tzw. "zimno", więc niby przeciwciała mam...Ale ja tą opryszczkę podłapałam od koleżanki, z którą witalam się nie widząc że ma oprychę jak ta lala na wardze. A skąd ja mam wiedziec, czy jej opryszczka to nie jest ta gorsza postać- HsV2? To noiby odmiana genitalna, ale podobno też sie przenosi na usta:( Ja nie miałam nigdy żadnej opryszczki genitalnej...Ojejku okropnie się denerwuję czy nie stanie się krzywda mojej Kruszynce. Co o tym myślicie? Czy któraś z Was miała opryszczkę w ciąży? I co jeśli to ta druga odmiana? Pomóżcie czerwcówki.
mi opryszczka właśnie zeszła, wcześniej (przed ciążą) bardzo często ją miałam, lekarka przepisała mi heviran (tabletki ) które uśpiły wirusa na kilka miesięcy ale ostatnio właśnie znowu wyszła, najważniejsze jest żeby nie przenieść ją rękami w okolice genitaliów;-) najlepiej jej nie dotykać rękami, i często myć ręce. Ja naklejałam plasterki compeed na opryszczkę, wtedy się tak nie roznosi, kupiłam też płyn sonol w takiej malutkiej buteleczce typu roll-on, żeby to wysuszać. po tygodniu zeszło, powodzenia;-)

ja na poczatku w ciązy miałam opryszczkę ale mi lekarz mowil ze jak ja przechodziło sie wczesniej to mamy przeciwciała gorzej jeli w ciazy masz ja pierwszy raz wogle wtedy to ponoc groźniejsze jest ale jak dokladnie z tym jest to nie wiem:zawstydzona/y:

ale ten czas wono jakos leci dzisiaj ale piatek dzisiaj i weekend wolny naszczęsccie:-D:-D i błogie lenistwo nastanie a w poniedziałek znowu do pracy
a jak u Was mija dzień?
a mi odkąd wróciłam do pracy, to czas tak pędzi, dopiero co siedziałam na zwolnieniu a tu juz minęły 2 tygodnie pracy, i powiem ze dużo lepiej tak się czuje, jakoś wszystko lepiej potrafię zorganizować jak mam wiecej obowiązków no i energii tak jakby przybyło, i wogóle super się czuje, oprócz tego że dziś z M. mamy 4 rocznice a od wtorku mamy "ciche dni":eek:

Pozdrawiam wszystkie czerwcowe mamy:-)

Cześć dziewczyny, wróciłam z pracy o 2 godziny wcześniej niż planowalam- odwołali jedne zajęcia :-)
Dziś w nocy nie mogłam zasnąć i o 2.30 w nocy zrobiłam sobie kanapki i oglądałam na kompie wczorajszy odcinek brzyduli, który ściągnęłam sobie z netu :-D A niby byłam taaaka zmęczona....

To podobnie jak ja. Jeśli nie zjem zaraz przed snem to budzę się w środku nocy z okropnymi mdłościami. Masakra wcześniej to jadłam nie później niż 3 godziny przed snem a teraz to kolacja, kąpiel i lulu :-)

czesc dziewczyny ja w pracy juz nie dałam wiecej napisac
teraz wywiesiłam juz pranie i biore sie za porzadki w szafie u męża bo ma taki bajzel ze:szok::szok::szok: odezwe sie wieczorkiem i poszukam jakis prezencików popatrze na allegro i cos wyszukam bo nie chce mi sie latac po sklepach za bardzo
buziaczki

reklama
Do góry