reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Witam kochaniutkie.
Ja miałam dzisiaj przebojową noc. Mojej małej coś zaszkodziło i pół nocy wisiała na kibelku. Biedactwo. Z tego wszystkiego spała do 12-ej.
Ja puściłam pranie, pozamiatałam i już mi się nic nie chce. :)
co do domów, to ja w czerwcu spełniłam swoje marzenie i kupiłam dom poniemiecki na wiosce zabitej dechami ( dookoła same lasy ). Dlatego też z moim lubym zdecydowaliśmy się na dzidziusia, bo mamy w końcu gdzie ( wcześniej był wynajem więc baliśmy się tego ,że mogą nas wyrzucić z małym dzieckiem), a teraz mamy swoje i komfort psychiczny.

Hej dziewczynki ja właśnie wróciłam z pracy:)W końcu weekend i wolne:)Za tydzień ślub jutro jadę z narzeczonym po obrączki same przyjemne rzeczy:)

ZAPYTANIE - słuchajcie czy was nadal bolą dość mocno piersi czy już nie. Bo ja się zaczęłam martwić. Bolą mnie tylko jak zciągam wieczorem stanik i czasem w nocy. Nie jest to już tak intensywny ból jak na początku. Jak jest u was :-(

Moje piersi to nawet nie wiedzą że jestem w ciąży :-) nie bolą i co za tym idzie rozmiaru też nie zmieniły :-( na co liczyłam. Byłaby to rekompensata za ta okropne mdłości z I trymestru :-D :-D

Dzisiaj miałam świetny humor, byłam z mężem w kinie na "Opowieści Wigilijnej" :-D (Swoją drogą jest to bajka na którą bym dziecka nie zabrała), najfajniejsze było to że byliśmy sami w sali kinowej, jeszcze przed rozpoczęciem mieliśmy ubaw sami z siebie :-)

Później spotkanie z teściowa i pierwsze jej pytanie to "Jak się czuję maluszek??" :wściekła/y: skąd mam wiedzieć jak się czuje?? a potem "a gdzie twój brzuszek??" Jasne bo raz mam już ładny a raz nie mam wcale :wściekła/y: chyba przez te hormony tak mnie to zdenerwowało.

Nie wiem jak Wy ale ja czasami czuje się jak inkubator, wszyscy teraz (na szczęście z wyjątkiem męża) patrzą na mnie przez pryzmat dziecka. Uważaj na siebie, odżywiaj się dobrze, rób to nie rób tego ale wszystko z myślą o dziecku, a ja?? Nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi, trochę może bredzę :zawstydzona/y: Wiem że dziecko jest teraz najważniejsze ale chciałabym żeby czasem ktoś sobie przypomniał że oprócz tej dodatkowej funkcji inkubatora jestem tą samą kobieta co w sierpniu Ach. Rodziców i teściów mogę jeszcze zrozumieć, ale dziś dobili mnie nasi znajomi. Umówiliśmy się z nimi na sobotę i dzisiaj chcieliśmy dogadać szczegóły do którego pubu na to "piwko" pójdziemy a oni w wielki szok bo byli przekonani że przyjdą do nas na herbatkę skoro ja ciąży jestem :wściekła/y: :wściekła/y: co z tego że w ciąży. Mam się w domu do czerwca zamknąć?? SORRY za te moje gryzmoły ale czasami to mnie na maksa irytuje i w swój sposób przykre jest, a może to tylko te hormony.

Ostatnia edycja:
mnie na razie nie denerwuja takie wypowiedzi
bardzo ciesze sie kiedy znajomi pytaja o brzuszek, mama organizuje wyprawke i wszyscy przezywaja ze mna kazde usg
jak pojade do mamy to mam nadzieje na fory wlasnie z powodu ciazy
jestem zachwycona maja nowa rola\funkcja i podoba mi sie gdy inni tez
poza tym cale zycie bylam nie-w-ciazy wiec ten czas chce przezyc inaczej

reklama
Do góry