reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Witam z rana :-)

Kasiulka- Ale piękna!!!

Kajdusia- co do banku krwi pępowinowej to my sie nie zdecydujemy poniewaz wg mnie Polska jeszcze raczkuje w tym temacie, bardzo rzadko sie wykorzystuje tą krew a za pobranie i przechowywanie słono sobie każą płacić :eek:

Do mojej wizyty zostalo 17 dni! Masakra, strasznie długo... Ale bedzie to juz chyba początek 18 tygodnia to moze płeć zobaczymy jak mi sie uda doktorka na usg namowic :tak: bo połówkowe mam dopiero 22 stycznia.

Witam was z rana cieplutko,

Tak jak mówiłam wczoraj z M. byliśmy zwiedzać szpital Medicover.
Jest rewelacyjny:-) miesliśmy spotkanie z szefem kliniki położnictwa, który opowiadał o szpitalu i całym pakiecie okołoporodowym. Potem byliśmy oprowadzeni po salach i sali porodowej.
Zdecydowaliśmy się na poród tam. To bardziej przypomina hotel 5 gwiazdek a nie szpital. Super warunki, pojedyńcze pokoje, całodobowa indywidualna opieka położnej, najnowszy sprzęt- ściągnięty z zagranicy, personel z Instytutu Matki i Dziecka, mają cały oddział neonatologii i ratowana życia noworodków.... wszystko najnowszej generacji.
W pakiecie jest też szkoła rodzenia, cotygodniowe KTG przez miesiąc przed porodem, konsultacje z pediatrą itp. Nawet menu mają do wyboru. I w pokoju jest łóżko dla partnera, internet, LCD, a dla mamy łóżko regulowane na pilota.
Dla mnie ważny jest całokształt opieki więc cenię sobie komfort i intymność w takich chwilach.... A poza tym przekonała mnie aparatura oraz personel-doświadczony i z wieloletnim stażem.
Całość kosztuje 12 tysięcy- ponieważ mam pakiet to trochę taniej 10 tysięcy. Wiem, że to dużo, ale stać nas na to i nie wymaga to od nas zapożyczania się lub oszczędzania, także czemu nie:tak: A dodatkowo- i to baaaardzo ważne- mam gwarancję przyjęcia do porodu:-)
Pozdrawiam was seredcznie

Witam!
dziś w miarę wyspana:tak:co do tego nacięcia krocza to przy pierwszym porodzie nie miałam nacinanego i tak popękałam że mósieli mnie godzine szyć i do tej pory mam blizny przy drugim też nie nacinali i mimo że Marysia była mała bo urodziła się3 tyg wcześniej2600 to też pękłam więc jak jest taka potszeba i duża dzidzia to niewiem czy nielepsze to nacięcie.
A co do medicover to pewnie jak kogoś stać to czemu nie ale ja niemam zamiaru tyle wydawać to tylko trzy dni da się jakoś przeżyć w szpitalnych warunkach:tak:

Ja rowniez witam :tak: Chyba weekend sie zbliza bo cos leniwie na forum od wczoraj.

Karo jesli masz mozliwosc to super, brzmi bardzo "bajecznie":tak: Kazdy ma na szczescie wolny wybor pod ym wzgledem. Poczucie bezpieczenstwa mamy jest bezcenne ;-)

hefi slyszalam ze maja byc biale swieta, mam taka nadzieje...Jesli tylko nie bedzie padal deszcz bo to mokre zimno jest brrrrrrr

agast mam nadzieje ze w 18tyg widac plec bo ja tez mam usg w 18..i na to liczymy :-D

Uciekam zrobic sniadanko:-)

hej Dziewczyny:)
A ja z rana mam nerwa okrutnego...i taką gonitwę myśli, że jak Wam nie napiszę to chyba się zagryzę tym martwieniem!
Wczoraj wyskoczyła mi opryszczka wargowa:( Myślałam że to nic złego, ale teściowa zwróciła mi uwagę że opryszczka w ciązy nie oznacza niczego dobrego. Jak zaczęłam czytać na necie, to złapałam się za głowę. Ja już wczesniej kilka razy miałam tzw. "zimno", więc niby przeciwciała mam...Ale ja tą opryszczkę podłapałam od koleżanki, z którą witalam się nie widząc że ma oprychę jak ta lala na wardze. A skąd ja mam wiedziec, czy jej opryszczka to nie jest ta gorsza postać- HsV2? To noiby odmiana genitalna, ale podobno też sie przenosi na usta:( Ja nie miałam nigdy żadnej opryszczki genitalnej...Ojejku okropnie się denerwuję czy nie stanie się krzywda mojej Kruszynce. Co o tym myślicie? Czy któraś z Was miała opryszczkę w ciąży? I co jeśli to ta druga odmiana? Pomóżcie czerwcówki.

hej Dziewczyny:)
A ja z rana mam nerwa okrutnego...i taką gonitwę myśli, że jak Wam nie napiszę to chyba się zagryzę tym martwieniem!
Wczoraj wyskoczyła mi opryszczka wargowa:( Myślałam że to nic złego, ale teściowa zwróciła mi uwagę że opryszczka w ciązy nie oznacza niczego dobrego. Jak zaczęłam czytać na necie, to złapałam się za głowę. Ja już wczesniej kilka razy miałam tzw. "zimno", więc niby przeciwciała mam...Ale ja tą opryszczkę podłapałam od koleżanki, z którą witalam się nie widząc że ma oprychę jak ta lala na wardze. A skąd ja mam wiedziec, czy jej opryszczka to nie jest ta gorsza postać- HsV2? To noiby odmiana genitalna, ale podobno też sie przenosi na usta:( Ja nie miałam nigdy żadnej opryszczki genitalnej...Ojejku okropnie się denerwuję czy nie stanie się krzywda mojej Kruszynce. Co o tym myślicie? Czy któraś z Was miała opryszczkę w ciąży? I co jeśli to ta druga odmiana? Pomóżcie czerwcówki.

Nie wiem jak to jest z tą opryszczką, może skonsultuj się z lekarzem, zapytaj czy to ma wpływ na ciążę, po co masz się stresować. W internecie jak zaczyna się czytać różne fora i artykuły niewiadomego pochodzenia to z małego pryszcza robią wielkie problemy i niebezpieczeństwa.

I ja się witam z rana. Zastanawiam się kiedy przyjdzie do mnie ten power który miał być w II trymestrze, bo normalnie nie mam na nic siły... nawet na umycie włosow :shocked2:

reklama
Do góry