reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Hejka :) Ja tez dzis spalam jak zabita,calusnienka noc,bez przebudzania,no moze na siku,ale i tak od razu spalam ponownie,nawet nie slyszlam prawie jak maz do pracy wstawal. spalam jak kamien o oczy otworzylam 10.08juz dawno mi sie to nie zdarzylo... I w ogole dzis rano,przed snaidaniem wazylam prawie kg mniej niz wczoraj rano :)a w szpitalu,w calym ubraniu to mi dodali dwa kilo :confused2:
moja cera dzisiaj wyglada lepiej niz kilka dni temu,bo przyszcze schodza. ale normalnie chyba przez dwa tygodnie to tylko rosly mi nowe wielkie przyszcze i wygladam koszmarnie. wlosy bez zmian,tak samo czesto sie przetluszczaja i myje je co drugi dzien.
A przytylyscie juz troche? ja okolo 1kg.
i tez wciaz patrzycie na swoje zdjecie usg...ja taaaak

reklama
Hejka :) Ja tez dzis spalam jak zabita,calusnienka noc,bez przebudzania,no moze na siku,ale i tak od razu spalam ponownie,nawet nie slyszlam prawie jak maz do pracy wstawal. spalam jak kamien o oczy otworzylam 10.08juz dawno mi sie to nie zdarzylo... I w ogole dzis rano,przed snaidaniem wazylam prawie kg mniej niz wczoraj rano :)a w szpitalu,w calym ubraniu to mi dodali dwa kilo :confused2:
moja cera dzisiaj wyglada lepiej niz kilka dni temu,bo przyszcze schodza. ale normalnie chyba przez dwa tygodnie to tylko rosly mi nowe wielkie przyszcze i wygladam koszmarnie. wlosy bez zmian,tak samo czesto sie przetluszczaja i myje je co drugi dzien.
A przytylyscie juz troche? ja okolo 1kg.
i tez wciaz patrzycie na swoje zdjecie usg...ja taaaak

Co do oglądania zdjęcia z USG, to u mnie mój mąż 4 wydrukował i w domu każdy ma swoje a jedno stoi w centralnym miejscu i równiez na nie spoglądam często:-)

Witam i ja,

Wstałam baldym świtem - 6 rano, potem do notariusza i gotowe -akt na garaż podpisany, na mieszkanie dopiero za 2 tyg. ale z drugiej strony to dobrze, bo kasa się rozłoży ...:-)

Przed chwilą wróciłam, robię obiadek i niedługo wychodzę na zajęcia ... męczący dzień ....

paulka82 - gratuluję dobrych wieści i widoku fikającego dzidziusia :-)
karo85 - super, ze się uspokoiłaś a z synusiem wszystko ok :-)

hefi- nie wierzę, że nie dasz rady teraz przekonać męża do swoich pomysłów :-)
koriander - tak, uczucie głodu nie jest mi obce, szczególnie wieczorem ... wczoraj miałam taki dzień, ze co zjadłam to zaraz znów byłam głodna ...

a co do cery to u mnie włosy ok, paznokcie miały słaby tydzień ale jest już lepiej, tylko sporo krostek szczególnie na głowie, pod włosami ...

mama mikołaja- czytałam co Cie spotkało na wizycie, to nie tylko szok, ale i złość, jak można tak potraktować pacjentkę:wściekła/y::wściekła/y: na pocieszenie Ci powiem,że u Nas w Polsce też się zdarzają takie sytuacje:wściekła/y: wczoraj mi przyjaciółka, która jest w 24 tc, opowiadała jak była w szpitalu na USG 3 i 4D, i jak ja potraktowali, zapłaciła za badanie 200zł a lekarz, który robił USG poświęcił im 15minut, zrobił to na odpiernicz, bo musiał dziecko z przedszkola odebrać, bo żona zadzwoniła do niego,ze nie zdąży, a żeby tego było mało, coś źle ustawił i na płycie nagrały się tylko trzy minuty filmu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Wkurzyli się strasznie i poszli do ordynatora na skargę i teraz w czwartek idą na bezpłatną powtórke USG na koszt szpitala!

koniecznie trzeba walczyć o swoje i nie dać się! jeśli będziemy reagować to może kiedyś coś się zmieni ....

Hej.
Witam was serdecznie:) Ja również mam termin na czerwiec 2010. A dokladniej z ostatniej miesiączki na 31 maja a z USG na 8 czerwca;) teraz jestem w 15tyg i 2 dniu ciąży:)
Jestem już mamusią dwójki dzieci.
Pozdrawiam was gorąco.

witamy na forum!

ja juz dzisiaj zaliczyłam dentyste z rozpedu zrobiła mi dwa zeby bo sie zagadała jak dowiedziała sie o ciąży bo to znajoma także narazie mam spokój siedze jak na głach bo nie moge doczekać sie wieczornej wizyty a to dopiero na 19

trzymam kciuki i czuję, że będzie dobrze!

A ja sie pochwale ,że wczoraj "mój tatuś" po raz pierwszy poczuł naszego dzidziusia. Masakra!Aż się poryczałam. Zauważyłam też ,że jak mój K... się zbliża do brzuszka ( głową czy dłonią ) to nasz brzdąc jest wtedy nad wyraz nadpobudliwy. Chyba kocha swojego tatusia :) Też tak macie?

A ja sie pochwale ,że wczoraj "mój tatuś" po raz pierwszy poczuł naszego dzidziusia. Masakra!Aż się poryczałam. Zauważyłam też ,że jak mój K... się zbliża do brzuszka ( głową czy dłonią ) to nasz brzdąc jest wtedy nad wyraz nadpobudliwy. Chyba kocha swojego tatusia :) Też tak macie?

Mój poczuł też jakiś tydzien temu i byl wniebozięty:rofl2::rofl2:, tylko narazie czuc takie delikatne bulgotki, ale i tak są cudowne:cool2::cool2:

witam nowa mamusie:)

Ostatnia edycja:
jak ja Wam zazdroszcze tych bulgotek
u mnie jak bulgotki sa to zazwyczaj burczenie albo trawienie

Ja też Wam zazdroszczę bo ja jeszcze nie czuję ... :sad::no2: .... i nie mogę sie doczekać ....

Dziewczyny mi tam też jeszcze nic nie bulgocze :-D ale to dobrze bo wymyśliłam sobie że to byłby fajny prezent gdybym tak w wigilię pierwszy raz poczuła malucha :-D :-D

anecznik - dzięki za wsparcie ... ;)
ale masz rację - to byłby super prezent ... o tym nie pomyślałam ... ale i tak trudno się czeka jak wszyscy lub prawie wszyscy "już" ...
ja mam wizytę 23.12 - moze w prezencie płeć podejrzymy???

reklama
Do góry