reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

Hej.
Witam was serdecznie:) Ja również mam termin na czerwiec 2010. A dokladniej z ostatniej miesiączki na 31 maja a z USG na 8 czerwca;) teraz jestem w 15tyg i 2 dniu ciąży:)
Jestem już mamusią dwójki dzieci.
Pozdrawiam was gorąco.

Witam nową mamusie.
Wiem, wiem,nie było mnie kilka dni ale nie miałam kompletnie mocy. Dzisiaj już lepiej, poza tym stęskniłam się za Wami. Muszę jeszcze szybko nadrobić foteczki maluszków.

reklama
Cześć dziewczynki, dopiero wstałam :zawstydzona/y: No ale już jutro koniec lenistwa i czas do pracy...
Dzisiaj w nocy o 1 zrobiłam żywcem powtórkę reklamy lodówek beko- jadłam lody z bananami i bitą śmietaną :-)to było silniejsze ode mnie :-D

mama mikołaja- ja czuję czasem lekkie motylki w brzuchu, ale mój lekarz twierdzi, że to niemożliwe, że przyjęte jest, że ruchy się czuje w pierwszej ciąży w 20tygodniu, a w następnych w 18tym... trochę się śmiał, że ja czuję w 13tym, ale ja i tak wiem swoje :rofl2:
koriander- oj też mi się zwiększył apetycik, jeszcze jak teraz nie mam mdłości, to nic mnie nie powstrzyma przed dojadaniem, zajadaniem, wyjadaniem... :-D
karo- jakie wspaniałe wiadomości :-) Bardzo, bardzo się cieszę :-)No i synuś- super- gratulacje
anecznik- u mnie cera bez zmian, albo ja nie zauważam..., a włosy są okropne, bo dawno nie byłam u fryzjera :-D:-D A tak poważnie to w poprzedniej ciąży długo trzymały "świeżość" i nie przetłuszczaly się za bardzo, teraz też na to liczę i czekam z niecierpliwością... I nie wypadają mi- wtedy wypadały mi po ciąży...
Elizka21-witaj wśród nas :-)

Jejku jak Wam fajnie z tymi ciążowymi zakupami... my się strasznie wypstrykaliśmy z prezentami świątecznymi, do tego raty za samochody, za domek i kasa się skończyła i rozbijamy jakieś lokaty, żeby do końca miesiąca starczyło... Ale na te lampki- sople już prawie mężusia namówiłam.... :-D:-D

Współczuję tego dentysty:-(

Spoko, ja nie mam z tym problemu :tak: Nawet lubie :)

Hej.
Witam was serdecznie:) Ja również mam termin na czerwiec 2010. A dokladniej z ostatniej miesiączki na 31 maja a z USG na 8 czerwca;) teraz jestem w 15tyg i 2 dniu ciąży:)
Jestem już mamusią dwójki dzieci.
Pozdrawiam was gorąco.
Witamy! Ja tez mam termin na 8 czerwca a jestem w 14t1d...

ja juz dzisiaj zaliczyłam dentyste z rozpedu zrobiła mi dwa zeby bo sie zagadała jak dowiedziała sie o ciąży bo to znajoma także narazie mam spokój siedze jak na głach bo nie moge doczekać sie wieczornej wizyty a to dopiero na 19
Ja tez robilam dwa zeby, ale u mnie zawsze tak bo psuja sie miedzy zebami wiec trzeba dwa obok siebie rozwiercac:sorry: Na szczescie są to malutkie ubytki. No i mam znizke 70% wiec zamiast 420zl zaplacilam 128 czy jakos tak :tak:
Powodzenia na wizycie!

Z tymi tygodniami same niedomówienia. Ja mam termin na 07.06 i suwaczek pokazuje ,że to 14t2d a gin patrząc na swoje kółeczko ( takie coś z tygodniami ) mówi ,że to 15t. Według mnie ma racje , bo suwaczek liczy ze minęło 14 tygodni i 2 dni , czyli trwa 15 tydzień. Nie po polsku ale ja to rozumiem w ten sposób. To tak samo jak z wiekiem _ skończyłam w lipcu 27 lat ( czyli mam 27l i 5miesięcy a mówi sie, że 28-smy leci ).;-)

Elizka21- witamy w naszym gronie!:-)

ja to teraz wyglądam jak nastolatka, :-D:-) znowu mam trądzik a w pierwszej ciąży ani jednej krostki nie miałam, więc może to mi córeczka urodę zabiera, a co do włosów to tragedia, mam krótkie więc nie ma problemu z ich codziennym myciem, ale kiedyś mogłam nie myć trzy, cztery dni i było ok, a teraz nawet się nie układają i chyba farbowanie też sobie odpuszczę, bo moja fryzjerka zauważyła,że mi się podobno struktura włosa zmieniła i może nie wyjść taki kolor jak chcę :-):-D

reklama

Z tymi tygodniami same niedomówienia. Ja mam termin na 07.06 i suwaczek pokazuje ,że to 14t2d a gin patrząc na swoje kółeczko ( takie coś z tygodniami ) mówi ,że to 15t. Według mnie ma racje , bo suwaczek liczy ze minęło 14 tygodni i 2 dni , czyli trwa 15 tydzień. Nie po polsku ale ja to rozumiem w ten sposób. To tak samo jak z wiekiem _ skończyłam w lipcu 27 lat ( czyli mam 27l i 5miesięcy a mówi sie, że 28-smy leci ).;-)

Ja też tak to rozumiem:tak::-)

Do góry