reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

ja tez tak mam rano śniadanie jadłam dopiero w pracy na przerwie ok 9:30-10:00
a teraz już często po 7 rano muszę coś zjeść, a jak zjem kolację ok 20 to i tak za chwilę jestem głodna i nie zasnę dopóki czegoś nie przekąszę:-):-D i wogóle zauważyłam, że zjadam większe porcje jedzenia:-);-)

Paulka po pierwsze to gratuluję udanej wizyty!!

Ja jestem głodna co godzinę, czasem zjem jakiś posiłek i nawet nie czuję że coś zjadłam, już czasem nie wiem co wymyślić do jedzenia:-)

reklama
Wróciłam :-) Same dobre wieści :-)

Maleństwo ma 66,4 mm, serduszko bije 160 na min, przezierność w normie w samym środeczku :-) Ale się cieszę!!!

Usg było dzisiaj już przez brzuch, żeby moi chłopcy mogli sobie też popatrzeć, ale przez to obraz był mniej wyraźny i zdjęcie też słabiutkiej jakości- ale może wkleję mimo wszystko jak Piotrek pójdzie spać :-) Płci jeszcze nie widać- mój lekarz mówi, że za wcześnie.. A co do ruchów to powiedział, że nie może mi powiedzieć na pewno, że ich nie czuję , ale, że to raczej niemożliwe... Że przy drugiej ciąży ruchy odczuwalne są w 18 tygodniu, czasem wcześniej, ale nie w 13tym...

Kochana super wieści gratulacje ;-)

Witajcie Mamuski, dopiero wstałam jakieś 6 min. temu, ale napisałyście dużo wczoraj od popołudnia ;) Ja myślę, że dzisiaj dojadą moje ubrania ciążowe to wam napiszę co i jak czy warto, jeżeli oczywiście zainteresuje to was. W piatek też idę do teściowej na urodziny to przywdzieję nową odzież. Wszystkim mającym wizyty zycze powidzenia i oczywiście nie znikam :tak:

Kajdusia, paulka 82, AniaCh 83, piękne maleństwa na USG, takie kochaniutkie.

Ostatnia edycja:
Witajcie z rana ciężaróweczki:-)

wczoraj późno wróciłam do domku to już nie zaglądałąm do was.
Byłam na tym usg aby się uspokoić i jest SUPER!!!
maluch sobie fika pięknie, jest zrdowy i kochany. To dopiero 11 tc ale lekarz zrobił mi szczegółowe usg. Dzidzia ma 41.3 mm ( odrobinę za krótki- ale pewnie nadgoni) wszystkie parametry w normie. Przezierność ok, kość nosowa także, przepływ przez naczynia dobry, zdrowe seduszko i mózg.
Jest taki śliczny:-):-):-)
zaraz wkleję foteczki....
15.12-idę jeszcze raz- już powinien być dłuższy:-)będę też miała mimo wszystko test PAAP-a.
uspokoiłam się trochę i jestem bardzo szczęśliwa. I wiecie co- na 90% to SYNUŚ!!!!! same zobaczycie na fotce jak mu klejnot odstaje:-) oby w nic już się nie zamienił- będzie Maksymilian:-)

Wróciłam :-) Same dobre wieści :-)

Maleństwo ma 66,4 mm, serduszko bije 160 na min, przezierność w normie w samym środeczku :-) Ale się cieszę!!!

Usg było dzisiaj już przez brzuch, żeby moi chłopcy mogli sobie też popatrzeć, ale przez to obraz był mniej wyraźny i zdjęcie też słabiutkiej jakości- ale może wkleję mimo wszystko jak Piotrek pójdzie spać :-) Płci jeszcze nie widać- mój lekarz mówi, że za wcześnie.. A co do ruchów to powiedział, że nie może mi powiedzieć na pewno, że ich nie czuję , ale, że to raczej niemożliwe... Że przy drugiej ciąży ruchy odczuwalne są w 18 tygodniu, czasem wcześniej, ale nie w 13tym...
Super, super!!! Bardzo sie ciesze i gratuluje!!

Ja mam podobnie, muszę codziennie maksymalnie co drugi dzień zjeść pomidora. Do tej pory jadłam je raz na ruski rok a teraz :szok:
Znajoma mi opowiadałam że jej koleżanka jak była w ciąży to bardzo często jadła zupę pomidorową a teraz patrzeć na nią nie może, a z tego co pamiętam jej dziecko ma już parę lat :-) :-)
Ja wcinam ogorki kwaszone na potege :-D Dzien bez ogórka to dzien stracony, wlasnie zjadlam 4 sztuki,hehe Bedzie syn jak nic!

Dziewczyny pewnie już śpicie, a ja chciałam Wam tylko powiedzieć,że miałam dziś super dzień, najpierw z mężem i synkiem całkiem spontanicznie pojechaliśmy do Kołobrzegu, odwiedzić jego córeczkę a potem wieczorem byliśmy na USG w szpitalu i wiecie co WSZYSTKO JEST W PORZĄDKU!!!! :-):-D wszystkie pomiary wyszły w normie, serducho biło 160 na minutę i wszystko jest tam gdzie być powinno i w takim stanie jak być powinno,lekarz robił mi USG prawie pół godziny i mogliśmy sobie pooglądać dzidzię z każdej strony, a dzidziuś fikał jak szalony :-) niestety płeć nadal nieznana, ale siusiaka nie było widać,więc nadzieja na dziewczynkę nadal jest:-):-D. Zdjęcia już wstawione, są boskie!!!!!
Wszystkim pozostałym mamusią gratuluje udanych wizyt, miałam kilkanaście stron do nadrobienia po powrocie!!!:-):-D
Strasznie sie ciesze! Super sie czyta takie wiesci! Zaraz lece zobaczyc fotki z usg :)

Witam się i ja. Niestety znów spać nie mogłam:wściekła/y:yhhhhh Miłago dnia Wam życzę i samych dobrych wiadomości:tak::-)
Ja tez mam problemy ze snem a jak juz zasne to śnią mi sie koszmary :-(

Witajcie z rana ciężaróweczki:-)

wczoraj późno wróciłam do domku to już nie zaglądałąm do was.
Byłam na tym usg aby się uspokoić i jest SUPER!!!
maluch sobie fika pięknie, jest zrdowy i kochany. To dopiero 11 tc ale lekarz zrobił mi szczegółowe usg. Dzidzia ma 41.3 mm ( odrobinę za krótki- ale pewnie nadgoni) wszystkie parametry w normie. Przezierność ok, kość nosowa także, przepływ przez naczynia dobry, zdrowe seduszko i mózg.
Jest taki śliczny:-):-):-)
zaraz wkleję foteczki....
15.12-idę jeszcze raz- już powinien być dłuższy:-)będę też miała mimo wszystko test PAAP-a.
uspokoiłam się trochę i jestem bardzo szczęśliwa. I wiecie co- na 90% to SYNUŚ!!!!! same zobaczycie na fotce jak mu klejnot odstaje:-) oby w nic już się nie zamienił- będzie Maksymilian:-)
Tyle dobrych wiesci jednego dnia!!! Super! Teraz bedziesz spokojna! Ide klejnot zobaczyc :-D

reklama
Witam i ja :-)
I od razu strzelam pytaniem: czy wasze uczucie glodu rowniez sie zmienilo teraz w ciazy? przed ciaza moglam byc na diecie, albo nie zjesc kolacji i bylo ok, a teraz glod opanowal cale cialo i jak nie zjem to umieram albo mnie tak mdli ze az mi lzy w oczach staja.. a do tego mam jakies dziwne skoki jedzeniowe, wczoraj zjadlam wielka miche spaghetti i po pol godzinie burczalo mi w brzuchu :confused2::confused2:

Dobrze, że o to zapytałaś :-D praktycznie mnie wyprzedziłaś :-) Ja też co kilkadziesiąt minut muszę coś zjeść. Jednak nie jestem w stanie zjeść naraz tyle co wcześniej (jak by mi się żołądek skurczył). Te mdłości są okropne połączone z jednoczesnym ssaniem w żołądku. Czasami jak mnie mdli to płakać mi się chce że znowu muszę coś zjeść, bo nie mam ochoty jeść a muszę bo inaczej nie przejdzie :-( Zdarza się że budzę się "z głodu" w środku nocy normalnie aż krzyczeć się chce :szok:

Dziewczyny a jak wasze włosy i cera wyglądają lepiej???

Do góry