reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Witajcie

ja wróciłam z wizyty i wszytsko jest ok. Wyniki badań są idealne, miałam robiony test Pappa i ryzyko jest najmniejsze z możliwych. Dwa tygodnie temu miałam przezierność karkową i wyniosła 1,5 mm.Troszkę jestem niepocieszona bo usg mi dziś nie zrobił, gdyż w tym gabinecie takiego co przez "brzuch" t o nie ma. No i idę 18 grudnia.

Wizyta trwała jakieś 6 minut i to niestety dla mnie znak, że na pewno zmieniam lekarza.

Buziaki

A witam,

właśnie wróciłam z mężem z USG i wszystko jest mega fantastycznie :) Maluch ma 5,5 cm, machal łapkami i nóżkami jak oszalały :) Według USG ciut starszy bo 12 tyg. i 1 dzień ale my jesteśmy obydwoje wysocy więc może jest po prostu duży ( mój pierwszy synek ważył 4550 jak się urodził:-D). Fałd w normie, kośc nosowa również, kośc udowa odpowiedniej długości, serce, żołądek i pęcherz moczowy ok. Zaproponowano nam test PAPP-A czy wy to robiłyście? My zdecydowaliśmy że skoro wszystko jest ok. to nie ma po co.
Ach i najważniejsze przynajmniej dla mnie - na razie klejnocików nie widac hehehe

Pzdr.Basia

gratuluję takich super wieści ;)

Witajcie

ja wróciłam z wizyty i wszytsko jest ok. Wyniki badań są idealne, miałam robiony test Pappa i ryzyko jest najmniejsze z możliwych. Dwa tygodnie temu miałam przezierność karkową i wyniosła 1,5 mm.Troszkę jestem niepocieszona bo usg mi dziś nie zrobił, gdyż w tym gabinecie takiego co przez "brzuch" t o nie ma. No i idę 18 grudnia.

Wizyta trwała jakieś 6 minut i to niestety dla mnie znak, że na pewno zmieniam lekarza.

Buziaki

Wizyta 6 min. To co ten lekarczyk zdążył zrobić ja siedzę 20 minut zazwyczaj jak nie dłużej. Wiem, że to może irytować resztę w poczekalni ale inne też tyle siedzą, moja gin jest dokłada i dużo wypytuje. ZMIENIAJ LEKARZA :szok:

krkowianka super że Twój mąż już się tak interesuje :-D

kajdusia kalendarz świetny :tak:

Ja niedawno wróciłam z pracy i zjadłam gorący rosołek bo na dworze tak nieprzyjemnie że brrrr...
W domu przez to malowanie mam taki bałagan, że szkoda gadać ale sprzątanie teraz jest bez sensu :confused2:.
Mi czas leci strasznie szybko... normalnie dopiero co dowiedzieliśmy się o ciąży a to już 14 tydzień :happy:

Nie zastanawiaj się, bo nie ma szczepionki na toksoplazmozę ;-)

To nie pozostaje mi nic innego jak tylko załapać toksoplazmozę i mieć kolejną ciążę bezstresową, no przynajmniej pod tym względem :-) Zresztą i tak się dziwię że nie złapałam tego do tej pory, owoców raczej nie myłam jak coś to wycierałam w rękaw a i surowe mięso nie jest mi obce :-) Oj jak to zabrzmiało :-) Od wczoraj jednak to wszystkie owoce lądują w wodnej kąpieli i próbowanie mięsnego farszu zostawiłam już mężowi :-)

Co do tego że szybko czas leci to macie racje, święta za dwa tygodnie ale to jeszcze nic. Uświadomiłam sobie że już za tydzień mam kolejną wizytę, następna z pewnością będzie w styczniu i to już będzie połówkowa :-D :-D SZOK !!!

krkowianka super że Twój mąż już się tak interesuje :-D

kajdusia kalendarz świetny :tak:

Ja niedawno wróciłam z pracy i zjadłam gorący rosołek bo na dworze tak nieprzyjemnie że brrrr...
W domu przez to malowanie mam taki bałagan, że szkoda gadać ale sprzątanie teraz jest bez sensu :confused2:.
Mi czas leci strasznie szybko... normalnie dopiero co dowiedzieliśmy się o ciąży a to już 14 tydzień :happy:

Zaskoczył mnie na maxa. A to rozeznanie w łóżeczkach, wózkach to już przekroczyło moje najśmielsze oczekiwania. Ja poprostu powinnam czasem w tyłek klapsa dostać za ten pyszczek niewypażony:wściekła/y:

Witam i ja:-)
dotarłam w końcu do domu, po kolejnym ciężkim dniu pracy:-) z dnia na dzień jest coraz gorzej.
SIABA i askut wspaniałe wiadomości:-)

reklama
lasposa - twój dziudziuś jest cudowny, jak ślicznie zapozował, a jki duży:szok::szok:, ile ma cm??
Siaba - fantastyczne wieści:-), masz zdjecie? my nie robiliśmy PAPP-y skoro na usg wyszło ok:tak:, no i życze zeby klejnoty sie nie pojawily;-)
kajdusia - śliczny kalendarz, super prezent, a twój synek urodzony model:-), no i powodzenia na wizycie:-D
askut - super, że wyniki sa ok, a wizyta rzeczywiście ekspresowa:szok:

czekam na dalsze relacje:tak:

Do góry