reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Mnie też dziś mdli i czuje się okropnie a już półtora tygodnia był spokój i myślałam że się skończyło a tu znowu to samo.Miałam nadzieje że na ślubie będe się dobrze już czuła ale niestety:wściekła/y:jak puszcze pawia w usc albo zemdleje to dopiero będą jaja:-D

reklama
uff, wreszcie doczytałam do końca :-p
U nas też szaro, buro, bleeee, za to od rana przyjeżdżają paczki z allegro, świętami zaraz zapachniało, gdyby nie ten bałagan w domu... :zawstydzona/y:

Krakowianka, czarna wiedźma, AniaCH- trzymam kciuki za wizyty i czekam na relacje, a może fotorelacje ;-)
paulka82, zdec, krakowianka- to przekichane macie z tymi sąsiadami, chociaż tych od pianina będę trochę bronić, bo sama gram, ale rozumiem, że z drugiej strony to musi być uciążliwe dla sąsiadów...
koriander- trzymaj się dzielna kobieto, niech już Cię opuści to przeziębienie!
agast- ojoj, całe pół kilo? :szok:Ty się lepiej pilnuj kobito :-D:-D
karo- głowa do góry :-) na pewno wszystko jest dobrze, antybiotyk zaraz nie zaszkodzi, a przynajmniej staniesz na nogi- zdrowka życzę!
Klementinka- ja słyszałam, że nie można kupować w ciąży jeszcze bucików (bo dziecko sobie pójdzie) i wózka... Ale też w to nie wierzę :-)

Ciuszki wyprawkowe bardzo ładne :-) Nie polecam tylko kupowania kaftaników, podwijają się i są niepraktyczne, pod śpiochy to tylko body :-)

A ja mam teraz tak dziwnie, że zupełnie zapominam, że jestem w ciąży- samopoczucie super, żadnych mdłości, od tygodnia nie czuję ruchów dziecka (wcześniej czułam już całkiem wyraźnie), nawet brzuch jest teraz znacznie mniejszy niż wtedy gdy wklejałam Wam zdjęcie, zero apetytów, zero ciążowych objawów.... Rano się budzę i myślę, że mi się to wszystko przyśniło.... Mam nadzieję, że jutrzejsze usg pokaże, ,ze wszystko jest ok...

Miłego dnia

Napewno będzie i jest wszystko ok.

Mnie też dziś mdli i czuje się okropnie a już półtora tygodnia był spokój i myślałam że się skończyło a tu znowu to samo.Miałam nadzieje że na ślubie będe się dobrze już czuła ale niestety:wściekła/y:jak puszcze pawia w usc albo zemdleje to dopiero będą jaja:-D

No Paw może być naprawdę ciekawy hahahah:eek::eek::eek::eek: :cool::cool::cool: ale co ty nic się nie stanie będzie ok.

cześć kochane!

znów musiałam nadrabiać zaległości w czytaniu przez 2 godziny.
Czytałam i te smutne i dobre wieści....
Ola- strasznie mi przykto.
Bardzo przejęłam się tym co OlaPio napisała bo muszę wam powiedzieć, że nie pisałam przez kilka dni bo byłam u teściów- mąż mnie znów zaraził i tym razem nie udało się obyć bez antybiotyku. Biorę Duomox. Jestem przerażona. Ola pisała, że ciąża może być obumarła od przeziębień. to moje drugie- i załamałam się. teraz to nie wiem co zrobić. Ale ja musiałąm to wziąść- kasłałam okropnie, miałam ogromny katar i wogóle nikłam w oczach:-( to było chyba gorsze dla dzidzi. Mam wizytę 15 grudnia chyba oszaleje do tego czasu po tym co przeczytałam.
Tak się martwię.

Kochana nic się nie martw:no:z tego co wiem, to najgorsze sa przewlekłe stany zapalne- takie bardzo długie, ale to przede wszystkim na początku, kiedy dzidzia jest jeszcze słabiutka:tak:teraz nasze maluszki to już spore i silne istotki, więc będzie dobrze. Myśl pozytywnie:tak:napewno wszystko ok:tak::-)

Czesc dziewczyny. Strasznie dlugo do Was nie zagladalam. Chyba z tydzien! Mam nadzieje,ze przez ten czas nic zlego zadnej sie nie przydarzylo... Mi tez nie,ale dzis ide do lekarza. Pierwszy raz tak naprawde, bo wczesnie tylko potiwerdzili mi ciaze usg. Strasznie sie denerwuje. dopiero wstalam,nie moglam sie podniesc z lozka normalnie. Snilo mi sie dzisiejsze usg,ze widzielismy dzidzie i nagle ona juz byla z nami. Przesliczna dziewczynka. Mam nadzieje,ze sen sie spelni... Jeju jak sie boje:-( 3majcie kcuki prosze

Trzymam kciuki- napewno wszystko super:tak:czekamy na dobre wiadomości ze wszystkich dzisiejszych wizyt:tak::-)

Jeśli o wyprawkę chodzi, to ja w przesądy nie wierzę:no:przy pierwszym zaczęłam kompletować szybko, bo cienko było z kasa i chciałam to rozłożyć w czasie:tak:a potem to już było po poprzednim, tylko trochę dokupiłam:-)ale starałam się przed porodem kupić, bo potem ciężej się z domu ruszyć:-p:-)

juz jestem z powrotem wrocilam i jestem przerażona aż mi sie odechciało isc do tej roboty:no::no::no: tyle pracy bede miala ze jestem w szoku:szok:

kazdy o jak dobrze ze jutro przychodzisz bo zobacz ile dokumentów jest do wpięcia:-:)-:)-(
wiec nie bede miała luzu:-:)-:)-( zagrzebie się jutro w tych papierkach
i jeszcze ten tekst jednej no w koncu jutro ktoś kawkę nam zrobi:(((

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam,

ja tez mam dzisiaj kiepski dzień, mdli mnie okropnie. Mogłoby to się wreszcie skończyć. W sobote idę na wesele i nie mam pojecia jak dam radę wytrzymać.

Zerknęłam na dyskusję o brzuszkach - ito chyba nie jest regułą że wysokie osoby maja małe brzuszki:) Ja mam 178 cm wzrostu i od tygodnia chodzę w spodniach dla cieżarnych bo sie w żadne swoje nie mieszczę :) W pierwszej ciąży miałam taki wielki brzuch że nie mogłam go objąć rękami :)

Jutro USG genetyczne ale mam cykora.

Pozdrawiam

Wiecie co chyba cos w powietrzu wisi bo ja wczoraj i dzisiaj wisialam nad kibelkiem a wymiotow juz nie mam tak od 3 tygodni

SiABA a wiec jutro razem z Kajdusia jestescie na celowniku;-) Bedzie dobrze dziewczyny!:tak:

siaba-to ja już niewiem jak to jest z tymi brzuchami poprostu jednym rosną drugim nie:tak:ja też mam cykora przed tym usg ale mam je dopiero22 musimy być dobrej myśli:tak:

reklama
Do góry