reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

no juz jutro zacznie sie 15 tydzien wiec w koncu mogłam sobie pozwolic na jakis drobny zakup:-)
jak ma być dobrze tobedzie i to nie zalezy od tego czy kupi sie cos za wczesnie ja nie wierze w takie rzeczy
musi być dobrze:tak::tak::tak:

mi ostatnio mama powiedziala ze ten przesad nie dotyczy wszystkich rzeczy, tylko wanienki
nie mozna dziecku przed narodzinami wanienki kupic bo jest powiedzenie "wylac dziecko z kapiela" czyli ze cos sie nie udalo
mnie to przekonalo

mam do Was pytanie, ja mam troche wiekszy brzuch z prawej strony, wiekszy niz z lewej
czy to normalne? oznacza to ze macica i dziecko sa z prawej str?
jak to u Was jest? macie dzieci na srodku brzucha?
mam sie martwic ze macica jest zle ulozona?

reklama
dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Postaram się nastawić lepiej.
Po prostu ten antybiotyk mnie przeraża. Lekarz co prawda powiedział, że podaje się go w ciąży ale i tak to zawsze lek.

Klementinka u mnie brzucha jeszcze prawie nie widac, ale to co tam "jest" to jest tak raczej po srodku
A ty masz tak na co dzien czy zauwazylas to nagle, dzisiaj? Moze po prostu dzidzius sie przekrecil na jedna strone?
Jakby byly nieprawidlowosci w budowie to raczej lekarz by podczas usg zawazyl..nie martw sie :tak:
A tu cos z internetu

Co tu wystaje?
Dziecko nieustannie się porusza, zmienia pozycję - a to oznacza ciągłe zmiany kształtu brzucha. Z jednej strony może się spłaszczyć, z drugiej może coś wystawać. Nie należy wtedy wpadać w panikę. To wystające "coś" to zapewne rączka lub stópka dziecka, które właśnie zmienia pozycję. Warto wiedzieć: Jeżeli odczuwasz rytmiczne pukanie wewnątrz brzucha i za każdym razem widzisz jego drgnięcie, może to oznaczać, że twój maluszek właśnie ma czkawkę.
Konsultacja: dr Leszek Lewandowski, ginekolog-położnik z Instytutu Matki i Dziecka.

Ostatnia edycja:
Klementinka u mnie brzucha jeszcze prawie nie widac, ale to co tam "jest" to jest tak raczej po srodku
A ty masz tak na co dzien czy zauwazylas to nagle, dzisiaj? Moze po prostu dzidzius sie przekrecil na jedna strone?
Jakby byly nieprawidlowosci w budowie to raczej lekarz by podczas usg zawazyl..nie martw sie :tak:
wczoraj jak lezelismy w lozku i maz "macal" mnie po brzuchu to wyczulismy ze ciut wiecej jest go po prawej stronie
dzisiaj tez juz sie obmacalam i jest juz rowny

mi najbardziej wyskakuje brzuch wieczorem

a dzisiaj jestem jak osa, wrrrr

Czesc dziewczyny. Strasznie dlugo do Was nie zagladalam. Chyba z tydzien! Mam nadzieje,ze przez ten czas nic zlego zadnej sie nie przydarzylo... Mi tez nie,ale dzis ide do lekarza. Pierwszy raz tak naprawde, bo wczesnie tylko potiwerdzili mi ciaze usg. Strasznie sie denerwuje. dopiero wstalam,nie moglam sie podniesc z lozka normalnie. Snilo mi sie dzisiejsze usg,ze widzielismy dzidzie i nagle ona juz byla z nami. Przesliczna dziewczynka. Mam nadzieje,ze sen sie spelni... Jeju jak sie boje:-( 3majcie kcuki prosze

cześć kochane!

znów musiałam nadrabiać zaległości w czytaniu przez 2 godziny.
Czytałam i te smutne i dobre wieści....
Ola- strasznie mi przykto.
Bardzo przejęłam się tym co OlaPio napisała bo muszę wam powiedzieć, że nie pisałam przez kilka dni bo byłam u teściów- mąż mnie znów zaraził i tym razem nie udało się obyć bez antybiotyku. Biorę Duomox. Jestem przerażona. Ola pisała, że ciąża może być obumarła od przeziębień. to moje drugie- i załamałam się. teraz to nie wiem co zrobić. Ale ja musiałąm to wziąść- kasłałam okropnie, miałam ogromny katar i wogóle nikłam w oczach:-( to było chyba gorsze dla dzidzi. Mam wizytę 15 grudnia chyba oszaleje do tego czasu po tym co przeczytałam.
Tak się martwię.

Karo jesteśmy w tym samym tc. Kochana nic sie nie martw, lekarz napewno wiedział co zapisać. Czasem nie ma wyjścia, moja szwagierka tez była chora i to w 8tc jadła antybola i nic sie nie stało mała ma 2 latka. ;)

Klementinka wiec raczej na pewno wszystko w porzadku :-D Ja czasami sie martwie ze tak wolno rosnie, ale polozna przekonala mnie ze to zalezy od budowy i ze to pierwsza ciaza ..

AniaCh no to udanej wizyty! I daj koniecznie znac jak bylo, i zagladaj do nas czesciej :-D
Mi kilka dni temu tez snilo sie ze urodzilam dziewczynke. Czyli jak, bedzie chlopiec? Bo podobno wszystko na odwrot :)

uff, wreszcie doczytałam do końca :-p
U nas też szaro, buro, bleeee, za to od rana przyjeżdżają paczki z allegro, świętami zaraz zapachniało, gdyby nie ten bałagan w domu... :zawstydzona/y:

Krakowianka, czarna wiedźma, AniaCH- trzymam kciuki za wizyty i czekam na relacje, a może fotorelacje ;-)
paulka82, zdec, krakowianka- to przekichane macie z tymi sąsiadami, chociaż tych od pianina będę trochę bronić, bo sama gram, ale rozumiem, że z drugiej strony to musi być uciążliwe dla sąsiadów...
koriander- trzymaj się dzielna kobieto, niech już Cię opuści to przeziębienie!
agast- ojoj, całe pół kilo? :szok:Ty się lepiej pilnuj kobito :-D:-D
karo- głowa do góry :-) na pewno wszystko jest dobrze, antybiotyk zaraz nie zaszkodzi, a przynajmniej staniesz na nogi- zdrowka życzę!
Klementinka- ja słyszałam, że nie można kupować w ciąży jeszcze bucików (bo dziecko sobie pójdzie) i wózka... Ale też w to nie wierzę :-)

Ciuszki wyprawkowe bardzo ładne :-) Nie polecam tylko kupowania kaftaników, podwijają się i są niepraktyczne, pod śpiochy to tylko body :-)

A ja mam teraz tak dziwnie, że zupełnie zapominam, że jestem w ciąży- samopoczucie super, żadnych mdłości, od tygodnia nie czuję ruchów dziecka (wcześniej czułam już całkiem wyraźnie), nawet brzuch jest teraz znacznie mniejszy niż wtedy gdy wklejałam Wam zdjęcie, zero apetytów, zero ciążowych objawów.... Rano się budzę i myślę, że mi się to wszystko przyśniło.... Mam nadzieję, że jutrzejsze usg pokaże, ,ze wszystko jest ok...

Miłego dnia

Mi to się wydaje że to zależy bardziej od budowy przeważnie osoby wysokie mają mniejsze brzuchacze może się wzdłuż rozciągają hi hi.U mnie brzucha jak nie było tak nie ma a to 3 ciąża w poprzednij zaczeło być troszke widać w6m więc pewni teraz też brzuszkiem szybko się nie pochwale:tak:

reklama
Do góry