reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

To Tobie nie zazdroszczę, u mnie za to baba z góry o 7 rano bawi się z psem, który szczeka i wyje- masakra do tego rzuca mu kałczukową piłeczkę, która odbija się po całym jej domu a za nią leci pies, który warczy. Ja mam też psa i to dużego i nie wyobrażam sobie żeby tak szczekał. Wstydziłabym się gdyby go połowa bloku słyszała. Poprostu nie ma takiej opcji. Ale są tacy, którzy nie rozumieją, że sami nie mieszkają. Jak tak dalej pójdzie to ja w niedzielę wstanę o 7 i bedę kazała mojemu psu poszczekać, murowane ma, że sie obudzi i to bardzo szybko.;-);-);-)

a myślałam,że tylko ja mam takich przyjemnych sąsiadów:-):wściekła/y:
moi sąsiedzi z góry zamykają dla odmiany swojego psa w łazience jak wychodzą z domu i on tak niemiłosiernie wyje, już im zwracaliśmy uwagę, bo sami mamy psa i jeszcze trochę a zawiadomimy towarzystwo opieki nad zwierzętami. a żeby było mało, to oni mają pianino i chyba udzielają lekcji gry dla dzieci, więc wyobraźcie sobie co się czasem dzieje:wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Witam i ja z poniedzialku!
Ja jeszcze pod kolderka i chwala bogu bo pogoda w warszawie barowo- łóżkowa :no:
Pytanie mam do tych co od poczatku na zwolnieniu sa i dostaja pensje od Zusu (nie z zakladu pracy). Jak dlugo czekalyscie? Moje zwolnienie od 6 do 28 listopada bylo a kasy niet...:crazy:

Ja jeszcze pod kolderka i chwala bogu bo pogoda w warszawie barowo- łóżkowa :no:
Pytanie mam do tych co od poczatku na zwolnieniu sa i dostaja pensje od Zusu (nie z zakladu pracy). Jak dlugo czekalyscie? Moje zwolnienie od 6 do 28 listopada bylo a kasy niet...:crazy:

Wiesz co ja też jestem od początku na L-4 na razie jeszcze kasa z zakładu pracy przyszła i mam nadzieję, że tak zostanie, no zazwyczaj zakład płaci choremu i potem z zusem się rozlicza.:crazy:

a w jakim zakładzie pracy pracujesz tzn ile zatrudnia ludzi? jeśli powyżej 20 osób to ZUS przesyła do pracodawcy a pracodawca do Ciebie, więc powinnaś wtedy dostać tak samo jak wypłatę

a myślałam,że tylko ja mam takich przyjemnych sąsiadów:-):wściekła/y:
moi sąsiedzi z góry zamykają dla odmiany swojego psa w łazience jak wychodzą z domu i on tak niemiłosiernie wyje, już im zwracaliśmy uwagę, bo sami mamy psa i jeszcze trochę a zawiadomimy towarzystwo opieki nad zwierzętami. a żeby było mało, to oni mają pianino i chyba udzielają lekcji gry dla dzieci, więc wyobraźcie sobie co się czasem dzieje:wściekła/y::wściekła/y:

wiesz co to naprawdę jacyś nienormalni.Ale już niedługo nie pośpią w nocy, bo jak nasze maluszki się porodzą to koncert będą taki mieli, że do roboty po omacku będą szli :-):-):-). A propo psa - mój mąż dzisiaj jedzie zaszczepić naszego i chipa mu wszczepić :tak:

a w jakim zakładzie pracy pracujesz tzn ile zatrudnia ludzi? jeśli powyżej 20 osób to ZUS przesyła do pracodawcy a pracodawca do Ciebie, więc powinnaś wtedy dostać tak samo jak wypłatę
No wlasnie mi placi ZUS bo moj zaklad pracy zatrudnia mniej niz 20 osob na umowe o prace (pozostale sa na umowe o dzielo). Dostalam czesc kasy od zakladu pracy za kilka pierwszych dni bo za piersze 33 dni zwolnienia w roku placi pracodawca a teraz czekam na reszte i echo :crazy:

No wlasnie mi placi ZUS bo moj zaklad pracy zatrudnia mniej niz 20 osob na umowe o prace (pozostale sa na umowe o dzielo). Dostalam czesc kasy od zakladu pracy za kilka pierwszych dni bo za piersze 33 dni zwolnienia w roku placi pracodawca a teraz czekam na reszte i echo :crazy:

Bo widzisz my wszyscy musimy na czas płacić składki i to nie małe, natomiast szacowny Zus ma w DU*** czy ty masz na chleb czy nie. Masz płacić i koniec. Do lekarza prywatnie bo terminów nie ma, zastanawiam się po co my płacimy jak i tak prawie wcale z tego nie korzystamy, a jak już chcemy to są problemy z terminami.

reklama
Ja też się witam z rańca....Nie spię już od dłuższego czasu a i wnocy budziłam się i nie mogłam zasnąc...Męczy mnie ta sprawa z domem tym bardziej że jak sprawdzaliśmy nie ma nic fajnego w ofercie...Ach szkoda gadać.....:no:
Wszystkim mamom które maja dziś wizyty życzę samych dobrych wieści...żeby dzieci fikały, serduszka mocno biły i żeby lały się strumieniami łzy szczęśćia z oczu mam...:-D
Wszystkim które dziś maja wolne (tak jak ja) życzę miłego dnia, błogiego lenistwa i spokojnego odpoczynku:cool2:
Pracującym mamom życzę aby w pracy się nie przemęczały i nie stresowały i oby te godziny w pracy minęły baaaardzo szybko!!!!:biggrin2:

Do góry