reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

:zawstydzona/y:
Witam i ja z poniedzialku!
Ja jeszcze pod kolderka i chwala bogu bo pogoda w warszawie barowo- łóżkowa :no:
Pytanie mam do tych co od poczatku na zwolnieniu sa i dostaja pensje od Zusu (nie z zakladu pracy). Jak dlugo czekalyscie? Moje zwolnienie od 6 do 28 listopada bylo a kasy niet...:crazy:

Mi moja ksiegowa powiedziała z pracy, że ZUS ma 30 dni na wypłatę pieniędzy od momentu złożenia zwolnienia w ZUSie. ja już dostalam kasę za dwa pierwsze zwolnienia. Teraz czekam na trzecie (jest ono od 17.11 do 17.12). Z tego co wiem księgowa złożyła je 25.11 więc myślę, że przed świętami kasa będzie:-) ZUS raczej jest punktualny, tak miałam do tej pory:-)

Pozdrawiam

reklama
czesc dziewczyny
ja nie dawno wstalam dopiero:szok::szok::szok:
jutro na 8 do pracy i ciekawa jestem czy wstane he he
zaraz ide do pracy na chwilke bo musze cos wziac moze kierownicza powie ze moge na 10 przyjsc hi hi( zeby tak było):tak:
ale mi sie jakies głupoty dzisiaj snily nie mogłam sie obudzic. obudziłam sie 10.30 :szok:

krakowianka te spioszki są sliczne aż zachciało mi sie juz kupować wszystko

czesc dziewczyny
ja nie dawno wstalam dopiero:szok::szok::szok:
jutro na 8 do pracy i ciekawa jestem czy wstane he he
zaraz ide do pracy na chwilke bo musze cos wziac moze kierownicza powie ze moge na 10 przyjsc hi hi( zeby tak było):tak:
ale mi sie jakies głupoty dzisiaj snily nie mogłam sie obudzic. obudziłam sie 10.30 :szok:

krakowianka te spioszki są sliczne aż zachciało mi sie juz kupować wszystko

To dobrze, że sobie pospałać :laugh2::laugh2::laugh2: a te ubranka to ja tez mam ochotę żeby coś już kupić ale nie jeszcze nie - boję się to za wczesnie chyba. Chociaż moja córka juz coś kupiła po cichu. W sumie powiem wam, że słyszałam opinie, że taka róznica 13 lat to za duzo a teraz myslę, że wcale nie bo moja Monika napewno bedzie mi pomagała przynajmniej tak teraz mówi. Oczywiscie nie będę naginała jej dobroci ale jeżeli wyrazi chęć to dlaczego nie.

To dobrze, że sobie pospałać :laugh2::laugh2::laugh2: a te ubranka to ja tez mam ochotę żeby coś już kupić ale nie jeszcze nie - boję się to za wczesnie chyba. Chociaż moja córka juz coś kupiła po cichu. W sumie powiem wam, że słyszałam opinie, że taka róznica 13 lat to za duzo a teraz myslę, że wcale nie bo moja Monika napewno bedzie mi pomagała przynajmniej tak teraz mówi. Oczywiscie nie będę naginała jej dobroci ale jeżeli wyrazi chęć to dlaczego nie.

myślę,że to dobrze, bo może Twoja córka lepiej zniesie tzw czas buntu, ja mam sama młodsza siostrę o 8 lat i pamiętam jaka potrafiła byś nieznośna w wieku 13, 14 lat. Więc może jeśli twoja córka poczuje,ze jest potrzebna przy dziecku to poczuje się bardziej odpowiedzialna:-)
ja pamiętam jak urodziłam Patryka i mój mąż przywiózł swoją córkę w odwiedziny, miała wtedy 5 lat, i dla niej było wielka radością jak podawała pieluchy, pomagała przy kąpieli itp, a teraz jej mama niedawno urodziła córeczkę, więc już jako ośmiolatka jest bardzo odpowiedzialna za siostrzyczkę:-):-)

:zawstydzona/y:

Mi moja ksiegowa powiedziała z pracy, że ZUS ma 30 dni na wypłatę pieniędzy od momentu złożenia zwolnienia w ZUSie. ja już dostalam kasę za dwa pierwsze zwolnienia. Teraz czekam na trzecie (jest ono od 17.11 do 17.12). Z tego co wiem księgowa złożyła je 25.11 więc myślę, że przed świętami kasa będzie:-) ZUS raczej jest punktualny, tak miałam do tej pory:-)
Dzieki, to z tego wynika ze są jeszcze w terminie bo ja zwolnienie dostarczylam 10 listopada do pracy, 11 bylo swieto wiec najwczesniej 12 zostalo ono zawiezione do zusu... Nie chce dzwonic do ksiegowej bo jeszcze pomysli ze ja sprawdzam. Poczekam cierpliwie zatem...

Wlasnie listonosz przyniosl mi spodnie ciazowe, ktore kupilam na allegro. Fajne, ale troche za duze jednak jeszcze..;-) Zwazylam sie i przytylam 0,5 kilo :tak:

reklama
Do góry