reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
cześć Dziewczyny!

Straszna cisza, ehhh :-(

Wczoraj byłam z Sylwunią na parapetówce, oczywiście zrobiłą furrorę:-) fajnie wyjść do ludzi nawet z maluchem. Dwie godzinki poplotkowałyśmy, pojadłam pyszności i trzeba było się zbierać bo Sylwia już spać chciała.
Ostatnio budzi mi się 3 razy w nocy:-( a tak mi już ładnie spała, ok. 3 jadła i dopiero wstawała o 8 a czasami przesypiała całą noc. Najgorsze, ze śpi u nas w łóżku z mojego lenistwa :-(

Łukasz grzeczny, nawet sam sprząta zabawki, nie zawsze ale często mu się zdarza. Tylko z jedzeniem ciągle problemmy.

A co u Was słychać??? Dziewczyny odezwijcie się! Co u dzieciaczków. Co kupujecie pod choinkę/ na Mikołaja???

Hej

ZYrraffko no to fajnie ze wyjscie sie udalo:) no wlasnie tez widze ze cisza;p czytam czytam ale jakos pisac mi sie niechce;/
Amelia juz prawie zdrowa puszcze ja do przedszkola wtorek-sroda...
SYlwia zmieni swoje nawyki nocne z 1000 razy;/ z mojego doswiadczenia,puki mozesz daj mala do lozeczka...ja teraz spie z corka...ile bym dala ze jak przyjezdza moj P. do domu na week to spac kolo niego,niestety niewysypiamy sie wszyscy razem;/ i spimy osobno...ciezko jest;/

Dobre pytanie co pod choinke, ja myslalam o jakies lalce,moze co ma dlugie wlosy bo Mela lubi sie bawic, ale tez widze ze czesto bawi sie wozkiem i lalka..niestety wozek juz ledwo kupy sie trzyma i jest dla mniejszych dziewczynek kupic jakis ciut wiekszy:) i do tego jakas lalke,albo bobasa co ma smoczka i butelke bo lubi sie opiekowac...

hEJ DZIEWCZYNKI nowa praca wciągneła mnie w wir;)
poznałam dużo bardzo fajnych ludzi i robię to co lubię;)
widzę, że u Was też czas leci nieubłaganie!

hej,
a ja niewyspana,nie wiem kiedy się wyspię> Natan albo budzi się w nocy i przychodzi do sypialni albo wstaje już o 5. Dzisiaj obudził się o 1.30 i siedziałam przy nim do 3 a po 5 już pobudka. A jak urodzi się mały to już wogóle nie pośpię.
Zyraffka u nas tez cały czas problemy z jedzeniem. Bywają dni, że ładnie je ale tych co grymasi przy jedzeniu jest więcej ;/

Ja myślałam by kupić Natanowi hulajnogę na 3 kólkach. Pośmiga trochę w domu a potem jak będzie cieplej to na dworze. Ewentualnie jakieś lego.

Nadika- idzie się przyzwyczaić. Ja cały czas wstaje do Sylwi i do lukaszka. Jeszcze mam o tyle dobrze że łuki o 6:30 idzie do żłobka a my z sylwia jeszcze śpimy do 9.
Dzisiaj łuki nie poszedł do żłobka, brzuszek go bolał i wymiotowal, mam nadzieję ze to nie jelitowka

Hej
Proszę o kciuki dzisiaj mam wizytę. Mam nadzieję że lekarz do którego ide zgodzi się prowadzić ciążę
Jutro pewnie z rańca jeszcze mnie badania i usg czekają.
Się boję ... Jak co wizytę...
My na mikołaja kupujemy kolejkę drewnianą pasującą do tej którą kupiliśmy Jasiowi kilka miesięcy w Ikea. Ona jest non stop nr jeden u Jasia Więc będziemy mu powiększać zestaw:) Do tego jeszcze chcemy albo tablicę , albo farbę tablicową kupić. A na gwiazdkę chcemy mu pokój urządzić:) i do tego pewnie jakieś drobiazgi zabawkowe Na pewno Literki i cyferki i kilka książeczek.
Jasiek wogóle się nie bawi grajkami. Uwielbia swoją kolejkę , troszke samochody a kocha wręcz wszystkie zabawy z literkami , cyferkami , oglądaniem książek:) Więc będziemy celowali z drobiazgami w tym kierunku:)
Lecę sprzątać bo musze wyjść o 16 30 by na 18 15 zdążyć do centruma

perfecta &&&&&&&&:tak:

Bardzo polecam tablicę, my mamy dwustronną z kompletem literek
smoby-tablica-dwustronna-rozowa-m-iext8349308.jpg
Polecam również alfabet lub literki magnetyczne lub klocki z literkami: Lila je uwielbia, uczy się literek i rozpoznaje je w tekście lub na ulicy - rewelacja :tak:
U nas też się wszelkie farbo-glino podobne rzeczy sprawdzają, min. na mikołajki mamy komplet do ciastoliny fryzjera :-)

reklama
Perfecta - &&&&& :*

Jeśli chodzi o prezenty, to u nas muszą być koniecznie puzle, najlepiej firmy Trefl, takie do 30 elementów, młody je uwielbia i potrafi sam je układać już od kilku miesięcy. Na pewno będzie też kolejka, uwielbia pociągi. Do tego kupię mu literki i numerki z magnesem na lodówkę, też uwielbia literki! Najgorsze jest to że tylko po angielsku zna alfabet :( hehe ;)

Do góry