reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Witam wszystkie nowe mamusie:tak:.

Powiedzcie mi jak to jest z farbowaniem włosów - są jakieś przeciwwskazania? Ja już muszę bo patrzeć nie mogę na siebie.
.

ja jeszcze nie farbowała, ale zamierzam przed świętami, mam super fryzjerkę, która twierdzi,że teraz farbować można w każdym trymestrze, bo już nie ma tych farb, ze śmierdzącym amoniakiem, więc jest bezpiecznie, a jak się obawiasz to kup sobie krem koloryzujący jest słabszy od zwykłej farby

Co do kupowania to pomogła mi siostra bo pracuje w sklepie, więc wózek , łóżeczko i wanienkę to miałam już jak dzidziuś był jeszcze w planach. Na razie też nie kupuje za dużo ,tylko jak coś mi się rzuci w oczy. Bardziej na kupowanie wzięło właśnie moją siostrę. Już dostałam od niej śpioszki i kaftaniki - chyba chce być chrzestną po raz drugi.:)

Witam wszystkie nowe mamusie:tak:.

Powiedzcie mi jak to jest z farbowaniem włosów - są jakieś przeciwwskazania? Ja już muszę bo patrzeć nie mogę na siebie.
Dla Niuni jeszcze nic nie kupujemy, ostatnio tylko przeglądałam ceny w internecie, żeby mieć orientację ile nas to może kosztować. Na szczęście wózek i łóżeczko mamy, więc chociaż to nas odciąży.
A rzeczy są prześliczne i słodkie, że chciałabym wszystko kupić:-).

witajcie ponownie:-)
ja farbowałam włosy dokładnie tydzień temu:-) maluchowi nie zaszkodziło co zresztą widziałam na wczorajszym usg, a mi sie przynajmniej samopoczucie poprawiło :-) kupiłam farbę bez amoniaku.

Wyszłam dzisiaj trochę szybciej z pracy, bo po wczorajszej cytologii trochę plamię lekarz uprzedzał że tak może się zdążyć, ale też coś mnie tak ciągnie w brzuchu, więc się położę.

witam nowe mamusie :-)

Ja narazie nic nie kupuję, poczekam aż dowiemy się jaka jest płeć dzieciaczka. Na dziewczynkę mamy kilka worków ciuchów po mojego męża siostrzenicy, przejrzę je po nowym roku i powybieram to co się przyda, na wiosnę zacznę robić jakieś zakupy.

Co do kupowania to pomogła mi siostra bo pracuje w sklepie, więc wózek , łóżeczko i wanienkę to miałam już jak dzidziuś był jeszcze w planach. Na razie też nie kupuje za dużo ,tylko jak coś mi się rzuci w oczy. Bardziej na kupowanie wzięło właśnie moją siostrę. Już dostałam od niej śpioszki i kaftaniki - chyba chce być chrzestną po raz drugi.:)

a niech się stara dziewczyna, zawsze to lepiej dla Was:-):-D z tego co wiem to moja babcia, która mieszka w Berlinie też już kolekcjonuje rzeczy dla trzeciej prawnuczki/prawnuka :-):-D

reklama
Witajcie dziewczyny!
Jejku tu dzis taka piekna pogoda ze w domu sie nie da usiedziec :-) Mam nadzieje ze u was tez slonce swieci i w duszy gra :tak:

U nas czerwiec więc jeden z bardziej ulubionych mięsięcy ...
ewelinka - życzę żeby tym razem się udało tak do końca i na zawsze!

kpi my tez w czerwcu slubowalismy, piekny miesiac....:-DA teraz w czerwcu bedziemy rodzic

Melduję się u Was.Muszę przyznać że ostatnio zaniedbałam BB:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Ty juz nas tak nie zaniedbuj!!:-p

\
a wiesz ze my tez cały czas tak mówimy do naszej kruszynki ze musi być silna dla mamusi i tatusia:tak:
Przyznaje ze u nas tatus najchetniej zamieszkal by w moim brzuchu razem z dzidzia :-D:-D

no własnie he he
jestem ciekawa jak lekarz ja mierzy ?:tak:
Co do dlugosci szyjki to mi tez nie mierzyli podczas badania przeziernosci, ale badanie odbywa sie na 2 sposoby: dopochwowym usg lub ginekolog bada dlugosc palcem(jest to wtedy dlugosc przyblizona). Ja bede miala to badanie podczas wizyty w 18tc

Witam nowe mamusie ;-)
A calej reszcie zycze wspanialego piatku :tak:

Do góry