reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam wieczornie.
Wy to dietach, fast foodach a ja wmuciłm cała michę popcornu :)

Lencja
- super wieści. Oby z mamusia już było wszystko dobrze. Fajnie ,że ze spankiem już lepiej- oby tak dalej :) Nam tez idą trójki i to 3 na raz.
Gosia- fajnie ,że już powoli się urządzacie., A w jakich kolorach sypialnie robicie? Ja się przymierzam do biało- fioletowej.
Izuniu- fajnie ,że się odezwałaś. Pozdrawiam cieplutko. Jeżeli wypad się uda to na pewno będę chciała spotkąc się z Wami kochana.
Milka- porażka z tymi lekarzami. Wiem co to angina ropna, bo od dziecka innej nie miałam. Masakra. Jak byłam mała to mi smarowali migdałki fioletem a ja haftowałam :) Zdrówka dla was :)
Asencja- super ze żłobkiem. A w butelce nie pomogę, bo karmiłam 8 miesięcy a potem nie było problemu z butelką.

Niepiszące proszę się odezwać :)

Ostatnia edycja:
reklama
Krystianek był w pon. pierwszy raz we żłobku przez 2,5 godz. Tak mu sie spodobało, że ani razu się nie obejrzał za mamą :) Jutro jeszcze też adaptacja, a od przyszłego tyg. ruszamy dwa dni w tyg :)
Michałek coraz lepiej zajada...aż nie nadąrze z łyżką :) Tylko jest problem, bo za nic nie chce jeść z butelki...przez 20 min. może z 80 ml z bólem zje...Miałyście taki problem z przestawianiem?? Poprosze o jakieś rady :)
​Musze kończyć, bo mąż mnie porywa :)

super, że Krystianek tak na żłobek zareagował:tak: u nas od małego była butelka więc ciężko mi doradzić

Gosia- fajnie ,że już powoli się urządzacie., A w jakich kolorach sypialnie robicie? Ja się przymierzam do biało- fioletowej.

no właśnie dziś J. pomalował:-) tez wybrałam fiolet w odcieniu hiacyntowym plus będzie tapeta na jednej ścianie w ciemniejszym fiolecie

wrrr...
właśnie napisałam do Was posta i mi go wcięło bo się okazało, że się nie zalogowałam....!
Więc raz jeszcze :)
Dzień dobry
- Ja tak kilka słów coby noworocznego postanowienia dotrzymać:)
Gosiagro - fajnie się Wasze mieszkanko zapowiada, bardzo lubię połączenia tapety z farbą(prawie w każdym pomieszczeniu tak mamy) , ciekawa jestem u Was efektu. Kiedy jest szansa na odbiór techniczny budynku? Fajny weekend się Wam zapowiada, oby pogoda dopisała! Może rzeczywiście Maja od Lilii coś podłapie, choć powiem, że Nela pomimo kontaktu z normalnie mówiącymi dziećmi - wciąż głownie nadaje w sobie tylko zrozumiałym dialekcie :-D
Asencja - super, że Krystianek tak na żłobek zareagował, oby mu tak zostało, a Ty będziesz wracała do pracy? Jeżeli o Nelę chodzi to na pewno uczulenie, tylko czasem już nie wiem na co.. ona reaguje na wiele rzeczy alergicznie i niestety co jakiś czas muszę do listy alergenów coś dołączać, zawsze zanim wyłapię jakiś kolejny to trochę trwa...
Emalia - u nas to nie wiem ile tych trójek teraz wychodzi, Nela nie daje sobie do buzi zajrzeć, muszę jakieś podstępne oględziny zaplanować;-)
Izia - może to rzeczywiście ząbki, długo już to niejedzenie u Michałka trwa?
Julia - u nas jest podobnie, Nela zwykle pięknie przesypiała nocki, więc jak się zaczęły problemy byłam mocno zaskoczona, no ale jest już lepiej, dziś spała od 19:30 do 5:30 - niestety już nie przysnęła nad ranem, no ale często jej się zdarza dosypiać u nas w łóżku. A jak u Was dziś? Zdrówka dla Taty!
Nadika - ja to na podium nawet nie liczę ;)

Ostatnia edycja:
Lencjo Amelka dzis spala bardzo ladnie,z tym ze kolo polnocy cos sie jej snilo i zaczela plakalac wiec wzielam ja do siebie, a zasnela chwile po 20,obudzila sie o 7 , a wlasnie teraz ma drzemke:)

Gosiargo, na poczatku tez chcialam miec fioletowa sypialnie ale jak juz zajechalismy do sklepu to wyszlismy z brazowa tapeta we wzorki i ciemnym cappucino farba:)
Na wiosne planujemy pozmieniac kolory bo nam sie znudzily i troszke Amelia ubrudzila;/ bo caly dom jest praktycznie w jednym kolorze ale rozne odcienia bezu....

hejka.
Asencja - o jej! Mam nadzieję,że Krystiankowi zawsze się tak będzie podobać:tak: co do butelki - to hmmmm jak nie uczyłaś po troszku od początku to może być problem, ale bądź wytrwała i dacie radę:tak:;-)
Gosiagro - wow zapowiada się super chałupka:-)
Kasiulka - Hania całkiem się odzwyczaiła od cyca?

A co u Koriander, Perci, Leny i wszytskich pozostałych kobitek?

reklama
Do góry