reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Hej...a ja po świętach leże plackiem, wczoraj próbowałam wyją małegfo z łóżeczka i coś mi się stałoi w kręgosłup...boli na dole jak cholera ledwo chodzę po meblach...mam leki ale za to po nich mnie mdli już raz wc odwiedziłam.

Ag
i ja nie Julia ale o ile doczytałam to Amelka na razie nie będzie miała zabiegu.

Agi- Współczuję Wam kochane, ale kurcze swoją drogą to ciekawe, że tak różne są metody leczenia tego samego :eek:. Trzymam kciuki- będzie dobrzE!!!
adorea- a może dysk Ci wyskoczyl? Czesto Ci się tak dzieje z ty kręgosłupem?

A my mamy nadal problem z niejadztwem Gośki, romawiałam dziś z naszą lekarką i mamy zacząc używać środków na pobudzenie apetytu :eek:, a jak nie zadziałają, to wtedy sprawdzić morfologię.... Mówię Wam dziewczyny to jest koszmar- wczoraj przez cały dzień wmusiłam jej (CUDEM!!!)pół parówki i dwie mandarynki, dzisiaj nie licząc 80ml mleka o 8 rano to jest na czczo :eek::szok::wściekła/y: A jak jej na siłę coś włożę do buzi to wkłada sobie rękę i zdrapuje chocby z gardła....I tak mamy od dwóch miesięcy....:-:)-(

Ostatnia edycja:
A my mamy nadal problem z niejadztwem Gośki, romawiałam dziś z naszą lekarką i mamy zacząc używać środków na pobudzenie apetytu :eek:, a jak nie zadziałają, to wtedy sprawdzić morfologię.... Mówię Wam dziewczyny to jest koszmar- wczoraj przez cały dzień wmusiłam jej (CUDEM!!!)pół parówki i dwie mandarynki, dzisiaj nie licząc 80ml mleka o 8 rano to jest na czczo :eek::szok::wściekła/y: A jak jej na siłę coś włożę do buzi to wkłada sobie rękę i zdrapuje chocby z gardła....I tak mamy od dwóch miesięcy....:-:)-(

Ciekawe co się jej odmieniło. Hani się odmieniło w drugą stronę, z niejadka stała się żarłokiem, a też już miałam skierowanie na morfologię.

A próbowałaś jej dawać coś innego? Może zupkę pomidorową z ryżem? Hania uwielbia :-)

Agi no my mielismy zalecenia smarowanie mascia LINOMAG,powiem ci ze z moich obserwacji uwazam ze widze poprawe,te sklejenie jest coraz bardziej przezroczyste...stwierdzilam ze poczekamy do lutego,teraz po nowym roku pojdziemy do kontroli,i jesli do lutego nie bedzie znacznej poprawy wtedy zglosimy sie do specjalisty. Jestem zdania,ze jezeli jej nic nie zazgraza moge sprobowac ta mascia,jesli smaruje tak tlusta mascia to niepowinno dalej sie sklejac...
A moze sprobuj ta mascia? a jesli nie pomoze to idz na ten zabieg,to jest ostatecznosc a mowila mi to padni doktor z " Poradni Oceny rozwoju dziecka" tam przyjezdzaja dziecmi z bardzo powaznymi wadami itd..

Adorea uuu;/ to naprawde nieciekawa sytuacja z tym kregoslupem;/ mam nadzieje ze szybko minie!

Kajdusia niewiem co to znaczy dziecko niejadek...oby te leki wspomagajace cos pomogly, a moze poprostu minie pewnien okres i zacznie jesc lepiej:)

Lenko no ja wczesniej wogole niewiedzialam ze takie cos moze miec dziewczynka! Mi na wizycie pani doktor znalazla...poprostu ze pewne czesci sa ze soba sklejone,raczej rozpoznasz to.

Ostatnia edycja:
witam Agi współczuję, wiem jakie nerwy przed Tobą....:/ Zdrówka dla Polusi Julia no to gratuluję zaręczyn i powiem szczerze że spodziewam się podzielić Twój los:D :)))) Chyba coś mi się znów zlewa w postach....:/ Jutro jadę juz robić sobie pazurki(z koleżanka z kursu) więc po woli czuję magię zbliżającego się sylwestra(kreacja gotowa, fryzjerka zamówiona na dom, kosmetyczka też:D hehe jak dobrze mieć znajomosci:D ) Niania juz załatwiona takze mam nadzieję ze nic nie stanie na przeszkodzie, bo coś czuje że ten Sylwester będzie nie zapomniany...:D

Agi- Współczuję Wam kochane, ale kurcze swoją drogą to ciekawe, że tak różne są metody leczenia tego samego :eek:. Trzymam kciuki- będzie dobrzE!!!
adorea- a może dysk Ci wyskoczyl? Czesto Ci się tak dzieje z ty kręgosłupem?

kajdusiu ja mam to samo, już nie wiem co robić. Mały zje tylko mleko przed spaniem i kawałek suchego chlebka. Wcześniej jadł jeszcze jakieś serki, teraz już nawet tego nie chce. Co będziesz dawała na pobudzenie apetytu??

z tym zdrapywaniem wmuszonego jedzenia z języka to jakbym o łukaszu czytała

Kajdusia my tez przez to przeszlismy..teraz Lila maco jakis czas jedno-dwudniowe nawroty glodowki, nie wiem z czym to sie wiaze...mam nadzieje ze apety Gosi wroci, a probowalas jej kiedys nie podawac rano mleka tylko zaczac od normalnego sniadania? Ja zauwazylam ze od kiedy Lila odstawila mleko lepiej je, nie wiem co oni do tego mleka pchaja ale w wypadku Lili bardzo chamuje jej apetyt

milusia ten sylwester na pewno bedzie magiczny i wystrzalowy..podobnie jak caly nadchodzacy rok 2012 :-D :*

gosiu jak swieta?? Jak Majusia??? Jak ci sie udal serniczek?:-)

Agi juz ci napisalam na zamknietym, nie martw sie kochana, wazne ze ty tego dopilnowalas i poszlas do lekarza, teraz juz wszystko bedzie pod kontrola i sie ulozy!!

Perfecta whazzzup??:-)

Kasiek pieknosci!! Jeszcze troche i sobie zaczne zdjecia Damisia wieszac na scianie jak jakiegos Biebera czy innego idola :-):-) Te wloski i ta buzka toz to cudo!!!!! Nie obcinaj nic a nic!! Najwyzej podjedz do Perfecty niech mu lekko skroci :-D

julia gratuluje zareczyn!!

lena moze i da sie wymienic pasy ale nie chce ryzykowac ze cos spartacza Kupilismy juz nowy

Ostatnia edycja:
reklama
Ano właśnie Julia- gratulacje z okazji zaręczyn :tak: My też zaręczaliśmy się na Boże Narodzenie- 26 grudnia :-D tylko 11 lat temu :eek::eek:
Kasiulka- nie ma szans, z artykułów żywnościowych poza słodyczami i paluszkami jestem w stanie jej czasem wcisnąć kukurydzę i groszek (tyko w kulkach prosto z puszki), czasem porówkę i czasem kawałek ciasta naleśnikowego, z owoców ewentualnie mandarynka, labłko, żadnych "papek"- zup, sosów, żadnych mięs, ziemniaki gryzą, ryż i kasza parzą, najgorsze, że nie wiem jak jej przemycić teraz to lekarstwo, bo tu też jest bardzo wybredna i od razu poczuła, że z jej herbatką jest coś nie tak i już jej nie tknęła :eek:
milusia- nawet sobie nie wyobrażasz jak bardzo się cieszę, że tak Ci się układa!!!! SZUPER!!!

Do góry