reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
a ja postanowila zrobic dzis eksperymetnt i poświęcić cały dzień na zabawy z chlopcami...chce zobaczyc czy to przyniesie jaka kolwiek poprawę
:cool:
jak na razie nie...
robilismy juz ciasteczka (mam zdj ale może potem wstawię), domek ze stołu,ale dalej nic...ciasto na ciasteczka jedli surowe zamiast robic foremki, gruźli się i bili przy tym....teraz spią więc powiesiłam juz pranie i się ogarnęłam....
Co proponujecie dalej?jakie zabawy???:eek:
kochana bardzo fajny artykul na temat zabaw z dziecmi polecam
W świecie zabawy i zabawek - rozmowa z Anną Groth, psychologiem

Iza podziwiam za próby odsmoczkowania inne dziewczyny zresztą też, ja tak jak Emila nie wyobrażam sobie oduczy teraz Krzyśka smoczka, z tym że u nas smok jest tylko do spania normalnie zupełnie jest zbędny, ale w nocy Krzysiek większoś czasu z nim śpi, jak na razie to góra 3-4 razy usnął bez smoczka i to zazwyczaj na spacerze w wózku a raz jakoś sam wieczorem nie chciał i usnął bez,ale w nocy się przebudził i już musiał by smok.
Kreatorka, zdrówka dla Niny oby wam się jak najszybciej udało pozbyć tego diabelstwa.
Liza zdrówka dla dzieciaków.

powiem wam że inteligencja mojego dziecka mnie zaskakuje (mimo tego że mam świadomość że inteligencję dzieci dziedziczą po matce) mój ojciec kupił mu tor samochodowy wiek 6+ dokładnie ten Tor samochodowy z samochodami Formuły 1 - Jula i moje dziecko od razu załąpało jak się nim bawic a ja stwierdziłam że on jest za mały....to od wczoraj jego ulubione zajęcie potrafi jeździć tymi samochodzinami godzinę bez przerwy.

Lizka- dasz radę kochana. Zdrowka dla dzieci i siły dla Ciebie:*
Ewa1981- Te nasze dzieci to cwaniaki. Wiedzą dobrze gdzie im najlepiej. Jasiek też ma tekie odpały tylko rzadko, ale też z nami spi czasami. Zdróweczka dla ciebie.
Iza- ale fajny łobuziak, a jaką ma Milkę w obstawie:-D Super fotka :)
Adorea- super zdolniacha. Jeszcze nie ran nas dzieci będą zaskakiwały swoimi zdolnościami :tak:
Milusia- a może spróbuj z chłopakami pomalować?

Produkcja niesamowita:)
:-(kasiulka współczuję też słyszałam że coś takiego jest ale nie zawsze podobno działa
a ja od wczoraj postanowiłam coś zrobic ze spaniem Michała i próbuję porad książki zobaczymy czy będą efekty
u nas +5 więc ok tyle że pochmurno

Na jakiej ksiazce sie wzorujesz? Ja ostatnio korzystalam tez z porad i udalo nam sie:) ale my chcielismy zeby sama zasypiala,bo znia sie lezalo ok.2 godzin;/

Witajcie!

A u mnie z wymiotami zamiast coraz lepiej jest coraz gorzej. Wcześniej wymiotowałam raczej wieczorami a teraz praktycznie non stop :-(

Wykończę się normalnie.

Oj Kasiu wspoczuje ci,mam nadzieje ze szybko ci przejdzie! jak ktos pisal zapytaj sie lekarza o jakis srodek przeciw wymiotny,bo zamiast przytyc schudniesz....oby tylko do 12 tyg. ja mialam tylko mlodsci,cale szczescie:)

Hejka
Ja dzis jestem padnieta, glowa mnie boli ;/ i wogole porazka:|
Miki jeczy i niewiem o co chodzi ;]
Obiad musze zrobic... ehhh ;]

hej

Perfecta mam tak samo, jak kupie cos na pozniej to ciezko mi sie powstrzymac zeby mu szybciej nie dac
zamowilam na necie traktor duplo do buta i musialam chociaz maly prezencik bo wlasnie balam sie ze dam mu wczesniej
niestety glupki przyslali ksiezniczke zamiast traktora,wrrrrrr:wściekła/y:
Lena no u nas jest 12 na plusie, ale na koszulke bym sie nie odwazyla bo zimny wiatr wieje;-)
Koriander tez myslalam o macie do buta, jednak wzielabym miejsza, bedzie mogl na stoliku rysowac, fajne sa tez te do samochodu calkiem male
kreatorko naprawde bardzo wspolczuje Wam takich przejsc
olavip Jagoda swietna, swoich chlopakow tez bede do garow zaganiac

a ja odkrywam uroki bujaczki fishera, Jeremek spi slodko a my z Jasiem odkurzylismy w domku, teraz pijemy sobie, mama kawke a synus soczek i szukamy prezentow na necie

ksiezniczke? niezla wpadka hehe
ja tez tak mam z tymi prezentami ze niemoge sie powstrzymac wiec wole kupowac blisko swiat:)
No my takze mielismy bujaczek fishera rewelacja:)

My siedzimy też z kawkąZobacz załącznik 412849i pozdrawiamy bb ciocie

Synus przesliczny:) mama przynajmniej ma z kim kawke wypic hehe:-D

Hej.

Lizka- może i ciebie bierze? Jak dzisiaj dzieciaczki?
Lenka- może coś ma z termometrem bo u mnie dużo cieplej ;-)

Klementinka- fajnego masz pomocnika.
Iza- ja nie wyobrażam sobie jeszcze odstawić "dydy" Jasiowi> skubaniec jest tak cwany ,że jak mu wypadnie w nocy to przez sen maca ręką wokoło i szuka a jak mu wpadnie w łapkę to od razu do buzi:-)

Kasiulka- jeszcze trochę i Ci przejdzie.
Kasiek- mi też nie ma kto posprzątac. Ja zrobie jedna rzecz a Jasiek w między czasie rozwali trzy.

Milusia- :cool2:

Percia- miłego zakupkowania. Ja na otwarciu biedronki kupiłam 6 pacze, więc na razie mam luzik z pampkami.

Miłego dzionka.

Amelia tez ma praktycznie smoczka na zaypianie,ale jak jej wypadnie to nie placze,tylko spi bez smoka nawet do rana,czasami chcialam jej wcisnac bo poplakiwala przez sen ale buzki nie chciala otworzyc:)

a ja postanowila zrobic dzis eksperymetnt i poświęcić cały dzień na zabawy z chlopcami...chce zobaczyc czy to przyniesie jaka kolwiek poprawę
:cool:
jak na razie nie...
robilismy juz ciasteczka (mam zdj ale może potem wstawię), domek ze stołu,ale dalej nic...ciasto na ciasteczka jedli surowe zamiast robic foremki, gruźli się i bili przy tym....teraz spią więc powiesiłam juz pranie i się ogarnęłam....
Co proponujecie dalej?jakie zabawy???:eek:

Percia udanych zakupków ja tez jak coś kupię w prezencie, to nie wytrzymam i daję prędzej:-D
Liza, Ewa zdrówka:*

kończe bo dzici się jakos budza...(godzina snu i koniec??:confused: )

Moze na rezultaty niemozna czekac po jednym dniu? moze to jest jakis proces? No mam nadzieje ze znajdziesz jakies wyjscie z tego:)

Iza podziwiam za próby odsmoczkowania inne dziewczyny zresztą też, ja tak jak Emila nie wyobrażam sobie oduczy teraz Krzyśka smoczka, z tym że u nas smok jest tylko do spania normalnie zupełnie jest zbędny, ale w nocy Krzysiek większoś czasu z nim śpi, jak na razie to góra 3-4 razy usnął bez smoczka i to zazwyczaj na spacerze w wózku a raz jakoś sam wieczorem nie chciał i usnął bez,ale w nocy się przebudził i już musiał by smok.
Kreatorka, zdrówka dla Niny oby wam się jak najszybciej udało pozbyć tego diabelstwa.
Liza zdrówka dla dzieciaków.

powiem wam że inteligencja mojego dziecka mnie zaskakuje (mimo tego że mam świadomość że inteligencję dzieci dziedziczą po matce) mój ojciec kupił mu tor samochodowy wiek 6+ dokładnie ten Tor samochodowy z samochodami Formuły 1 - Jula i moje dziecko od razu załąpało jak się nim bawic a ja stwierdziłam że on jest za mały....to od wczoraj jego ulubione zajęcie potrafi jeździć tymi samochodzinami godzinę bez przerwy.

Bo czasami nie doceniamy naszych dzieci:) Ale juz wyobrazam sobie te wasze zaskoczenie:)

Perfecta pokaz jak ta mata wodna wyglada? bo jestem ciekawa:)

Nic mloda spi a ja biore sie za obiadek ,bo popoludniu wraca P.:):):):):):)

Dziewczyny...właśnie wcinam REWELACYJNY CHLEBEK własnego wypieku, to jest po prostu cudo...ten automat to najlepszy zakup jaki mogłam kupic...teraz upiekłam słodki chlebek (wcale nie jest taki słodki-za to PYSZNY) i wcinam go z dżemem własnej roboty-truskawkowym- niebo w gębie więc maszynę polecam....zaraz zabiorę się za robienie zwykłego chleba dla męża na kanapki.

Dziewczyny...właśnie wcinam REWELACYJNY CHLEBEK własnego wypieku, to jest po prostu cudo...ten automat to najlepszy zakup jaki mogłam kupic...teraz upiekłam słodki chlebek (wcale nie jest taki słodki-za to PYSZNY) i wcinam go z dżemem własnej roboty-truskawkowym- niebo w gębie więc maszynę polecam....zaraz zabiorę się za robienie zwykłego chleba dla męża na kanapki.

No zobacz apetytu mi robisz:):):) Super :)

A dlugo sie robi to ciasto? czy tez w tej maszynie?:) normalnie w przyszlym roku sie skusze na taki sprzet:) normalnie ci zazdroszcze:)

No zobacz apetytu mi robisz:):):) Super :)

A dlugo sie robi to ciasto? czy tez w tej maszynie?:) normalnie w przyszlym roku sie skusze na taki sprzet:) normalnie ci zazdroszcze:)
Jedyne Twoje zadanie to wsypanie składników i włączenie maszyny i za około 3 godziny wyjmujesz gotowy chleb (to czas z rośnięciem chleba, wyrabianiem ciasta i pieczeniem)...to jest rewelacja mycia też jest mało bo tylko jedna forma więc czego chcieć więcej

Załączniki

• IMGP3725.JPG
    IMGP3725.JPG
    93,5 KB · Wyświetleń: 40
Ostatnia edycja:
reklama
Z Hania lepie, chlopaki katar i pokasluja, juz mam tego dosc:-(

współczuje, zdrówka dla dzieci

Jedyne Twoje zadanie to wsypanie składników i włączenie maszyny i za około 3 godziny wyjmujesz gotowy chleb (to czas z rośnięciem chleba, wyrabianiem ciasta i pieczeniem)...to jest rewelacja mycia też jest mało bo tylko jedna forma więc czego chcieć więcej

piekny chlebek:tak: aż się głodna zrobiłam

Gosiagro - zazdroszczę!!! :-) fajnie macie :tak:

fajnie, fajnie tylko muszę teraz paszport Majusi wyrobić i pójść z nią do fotografa:szok::szok: ciekawe czy da sobie zdjęcie zrobić:dry:

zdec- wy teraz jak byliście na wakacjach robiliście małej paszport, u którego fotografa byłaś? Natalka nie robiła problemów?

Do góry