reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Liza- Świecowanie uszu za pomocą Ziołowych świec Indian Hopi O tym woskowaniu opowiadała mi taka profesorka wokalistyki z mojej Akademii, była diwa operowa- a wiadomo jak wokaliści muszą dbać o górne drogi oddechowe, mały katar i spektakl leży, a ciężkimi lekarstwami np antybiotykami nie powinni sie wspomagać....dlatego wierzę jej i na pewno spróbuję to cudo (mam nadzieję, że jak najpóźniej)
Gra fajna, myślę, że to dobry pomysł :tak:, chociaż ja bym poszła jeszcze bardziej w edukację Trefl, gra dydaktyczna "Sylaby" (1948914541) - Aukcje internetowe Allegro (u nas Piotrek dostanie od Mikołaja, bo od jakiegoś czasu zaczął czytać, ale nawet jeżeli ta dziewczynka jeszcze nie czyta to gra może poczekać, ta cena jest dobra, w sklepie kosztuje prawie 70 zł)
kreatorka- dobrze, że Nince lepiej. :-D Dawaj tego linka do głosowania :tak:

reklama
kajdusia a no włąsnie Hania jeszcze literek nie zna znaczy sie nie umie czytac i jeszcze cos takiego mnie zastanawia by je mogla poznac :tak: LITERKA DO LITERKI gra edukacyjna WYRAZY 635 (1933474732) - Aukcje internetowe Allegro moze od tego zaczać bo sylaby to ona juz umie sylabizowac - w zerówce sie juz nauczyla i wiele łow mowi przez sylaby :tak: mądralinska :-D

ewelinka ale super ta farma :-D
Ja kompletowac bede Danielkowi Wsio co zwiazane z Lego Duplo - Auta :-)

zyraffko nie martw sie usg, u mnie wyszlo ze Jeremi bedzie malutki bo taki byl jako fasolka a urodzil sie ponad 4 kg:-)
mi_mi na piersi dzieci moga nawet 10 dni nie robic kupy a pierdza wtedy smierdzaco
agi fajnie ze bedzie po waszej mysli
ola wspolczuje przygody

chyba rzeczywiscie u Jaska sie nagromadzilo wszystkiego, najpierw byl rozpieszczany bo po porodzie przyjechala moja mama i byla tylko dla niego, jeszcze jak zachorowal to juz zupelne oczko w glowie babci a teraz jestesmy sami i nie jest juz tak fajnie, cale szczescie maz ma urlop od srody
moze byc jeszcze bunt na dokladke
koniec dobrego, najmlodszy sie obudzil

kajdusia a no włąsnie Hania jeszcze literek nie zna znaczy sie nie umie czytac i jeszcze cos takiego mnie zastanawia by je mogla poznac :tak: LITERKA DO LITERKI gra edukacyjna WYRAZY 635 (1933474732) - Aukcje internetowe Allegro moze od tego zaczać bo sylaby to ona juz umie sylabizowac - w zerówce sie juz nauczyla i wiele łow mowi przez sylaby :tak: mądralinska :-D

ewelinka ale super ta farma :-D
Ja kompletowac bede Danielkowi Wsio co zwiazane z Lego Duplo - Auta :-)

Też fajne :tak: No i tańsze ;-) My wybralismy sylaby, Piotrek oczywiście też ładnie sylabizuje, ale w czytaniu wiąże najpierw pojedyńcze literki zamiast od razu czytać sylabami

Dziekuje wszystkim zainteresowanym za pytania o zdrowko, u Lili niestety bez zmian, ma zolty katar i splywa jej to wszystko na dol przez co pokasluje :-( W sumie to jej pierwszy katar i kaszel i nie wiem co robic :baffled: W nocy budzi ja co chwile zatkany nos, przez co budze sie ja, do tego od wczoraj sama mam katar i bol gardla, to juz chyba 4 raz tej jesieni, nie wiem zaczynam podejrzewac ze cos jest nie tak z naszym domem bo nigdy zadne z nas nie chorowalo a teraz co i rusz katar lub poirytowane gardlo.. No to sie wyzalilam, od razu lepiej :-)

Kajdusia moja mama robi zabiegi woskowania uszu od kilku lat, skonczyla na to specjalny kurs, mi robila dwa razy i powiem ci ze ledwo wylezalam tak mnie laskotalo :-) nie wyobrazam sobie takiego zabiegu u dziecka, no moze przedszkolak zrozumie ze ma sie nie ruszac (zeby zabieg dzialal cala swieczka musi sie wypalic)

nadika bede mocno trzymac kciuki w czwartek. Ja wlasnie zrobilam Lili syrop cebula+miod, nie mam tu dostepu do Stodala ale to bylby moj wybor jest swietny i bezpieczny

Liza fajny pomysl z tymi sylabami, mysle ze takie zabawki stymulujace nauke poprzez gre na pewno sa duzo fajniejsze niz kolejna lalka :tak:

Perfecta jak po spacerku?, my nie wychodzimy w ogole wygladamy jak dwa zdechlaki z Lila, maz sie ucieszy jak nas zobaczy cala kanapa oblozona chusteczkami :-) w domu smierdzi syropem z cebuli i dziwnymi mieszankami ziolowymi :laugh2:

zyraffka ja tez ryczalam w ciazy jak glupia :-) A kiedy masz kolejna wizyte, chyba juz za tydzien? Nie chcesz rownolegle chodzic na NFZ?

ewelinka fajny prezent, super ze sie dziewczyny bawia, a ta historia z kartonami rozmieszyla mnie do lez, wyobrazilam sobie was rodzicow ociekajacyhc potem i wasze dziewuszki jak ksiezniczki obwozone po pokoju :-)

olu wyobrazam sobie ze sie stresujesz ale poczekaj co ginek ci powie na te wyniki! Na pewno bedzie dobrze, wszystko wezmie pod kontrole i przywroci do normy! A z ta zakrwawiona buzia Jadzi to sie musialas nieziemsko przerazic, nawet sobie nie probuje takiego widoku wyobrazic :(
Kochana duzo sil i energii w nadchodzacych dniach! Dasz rade, trzymam kciuki!

emalia widac ze zabawa udana, dla dzieciakow takie miejsce to raj. Moze sie siostra jednak na film zdecyduje, albo namow jakas kolezanke?

Liza tak trzymaj loczki sa the best! ja w zyciu bym synka nie ogolila maszynka :-)

Agi doczytalam twoja historie z happy endem!! Bardzo sie ciesze, to bedzie TWOJ dzien i z Polusia kroczaca u twego boku bedziecie wygladac jak z bajki....Wszystko bedzie po twojej mysli zobaczysz!!

Ostatnia edycja:
Też fajne :tak: No i tańsze ;-) My wybralismy sylaby, Piotrek oczywiście też ładnie sylabizuje, ale w czytaniu wiąże najpierw pojedyńcze literki zamiast od razu czytać sylabami
Sama go nauczylas czytac ? Miesiac róznicy miedzy Hania a twoim Piotrusiem jest tylko :tak: jednak zakupie najpierw te literki i potem jak juz sie nauczy to pomysle nad czym nastepnym edukacyjnym na nastepne swieto :)

Dziekuje wszystkim zainteresowanym za pytania o zdrowko, u Lili niestety bez zmian, ma zolty katar i splywa jej to wszystko na dol przez co pokasluje :-( W sumie to jej pierwszy katar i kaszel i nie wiem co robic :baffled: W nocy budzi ja co chwile zatkany nos, przez co budze sie ja, do tego od wczoraj sama mam katar i bol gardla, to juz chyba 4 raz tej jesieni, nie wiem zaczynam podejrzewac ze cos jest nie tak z naszym domem bo nigdy zadne z nas nie chorowalo a teraz co i rusz katar lub poirytowane gardlo.. No to sie wyzalilam, od razu lepiej :-)
zdrówka:*

Koriander- bidaki :-( Dużo dużo zdrówka dla Was. A może jakieś suche powietrze macie w tym mieszkaniu? Może nawilżacz spróbujcie.... Hehe, jak mi się zachce woskować uszy, a sama nie będę umiała to wiem gdzie się udać :-) Oczywiście wiem, że to nie dla dzieci- pisałam o tym dla Lizy, a nie dla jej dzieci ;-)
Liza- Właściwie sam się nauczył, ale on jest taki umysł ścisły, jest dużo bardziej rozwinięty intelektualnie niż emocjonalnie, w przedszkolu w grupie wypada przeciętnie, zawsze stoi z tyłu, nie zgłasza się, nie otwiera buzi na przedstawieniach ;-), a w domu czyta, pisze (napisał samodzielnie list do świętego Mikołaja), dodaje, odejmuje do dwudziestu, śpiewa, codziennie gramy partyjkę szachów... :tak: i co z tego jak nie umie się sprzedać ;-) A do nauki czytania polecam Elementarz Falskiego- ale koniecznie współczesne wydanie w którym są również litery drukowane, a nie tylko pisane...

reklama
Kajdusia WOW! naprawde on jest mądry :tak: szkode ze w grupie juz tak raczej sie nie wykazuje ale pewnie sie to zmieni niedlugo :-) a gdzie taki elementarzmozna dostac? w ksiegarniach? jak bys mogla zapodaj linka :*

Do góry