reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

hejka... wiecie ja jestem wykończona po wczoraj i po nocce... Jagoda w dzień jak szła spać,to zostawiłam ją w łóżeczku, za chwilę przeraźliwy płacz-biegnę do niej a ta cała we krwi...:szok: myślałam że wybiła sobie zęba bo nic w tej buźce nie widziałam:no: ale jak ją umyłam to się okazało że sobie dziąsło/wargę nad górnymi jedynkami przecięła<pewnie dzikowała i się wywaliła> ale biedaczka moja źle spała potem, i wogóle niespokojna resztę dnia...a noc cała z nami i do tego rzucała się masakrycznie:crazy: co chwilę się w to urazi i krew od nowa:crazy::crazy:

w skrócie:
Emalia - coś Ty ze zobą zrobiła,co??!! przecież Ty kobito wyglądasz coraz młodziej i piękniej????! A Jaś i Ola przeurocze rodzeństwo, oni tak zawsze? A Gajki dawno nie widziałam i wreszcie jej się włos rzucił:-)
Żyrafciu - płacz se ile tam chcesz mniej sikania będzie:-D ale,co do wieku ciąży tooo Jagoda wyprzedzała niby swój wiek o 2-3tyg. Ostatecznie miała mieć 3,5kg, na porodówce stwierdzili że będzie 4,5kg! a urodziła się 3,2kg....czyli malutka i bądź tu mądry;-) więc się nie stresuj Kochana:tak:

Kajdusia - coś mi migło,że Gosia zezuje??
Agast - co u Was? dziewczyny zdrowe?

WSZYSTKIM CHORYM ZDRÓOÓÓWKA!!

A ja niewyspana zaczynam okropny tydzień... Dziś do gin,wszystkie wyniki <krew,mocz i glukoza> wyszły źle:crazy:, jutro z Jagodą do chirurga, w środę z nią do dermatologa i jeszcze muszę załatwić przepis działki na pt....:baffled: już widzę jak będę wyglądać w sob.. NIe dość że w ciąży gruba, brzydka, starsza o 15 lat, to jeszcze tyle stresu i akcji że w sob będę mieć ok 70lat....

reklama
olavip - wspólczuje nocki izyczę powodzenia w załatwianiu wszystkich spraw!!! Trzymaj się dzielnie!!!!!

Dziewczyny jaki mozna podać dziecku syrop na kaszel, który trochę się odrywa i trochę dusi?? Rano Natanka męczy a boję się by mu nie zaczęło zalegać w środku

Witam sie w poniedzialkowy dzien:) zupka juz sie gotuje ,moj luby za chwile wyjezdza i znow do piatku sama:( ehhh.A wczoraj bylam w kinie na "Zmierzch. Przed switem":) super:):) za tydzien na andrzejki planujemy jechac do jakies knajpki i kregle lub kino..zobaczymy:)

Perfecta i jak Jasiu sie ma? mam nadzieje ze goraczka bylo jedniodniowa.........Amelka przy tak wysokiej temp. tez duzo mi spala, jak jej spadla budzila sie i latala dopuki tem.znow wysoka nie przyszla.

Milusia marzenie moze sie spelnic ale moze nie w 2012:) wiec glowa do gory, wiesz chlopcy majac 2 lata i jakby niesli obraczki to jeszvze bo poszliw druga strone a im starsze tym szanse wieksze:)

Kreatorko mam nadzieje ze Nina juz lepiej, kurcze zal moi maludy ze tak musi cierpiec;(;(
Oczywiscie ze pisalam na BB podczas ciazy:) ten sam nick mialam,jak dobrze pamietam to zdec wysylalam sms jak urodzilam Amelie:)

Kasiulka1980 wspolczuje tych wymiotow,mam nadzieje ze szybko mina!ja mialam w ciazy tylko mdlosci;/
z kupka rowniez nie pomoge bo Mela miala swojego czasu okres jak zeby wychodzily ze nawet 5 dziennie robila...teraz sie unromowalo:)

Klementinko moze twoj synek przechodzi okres buntu...Mela rzuca mi sie na podloge ostatnio jak chce ja ubrac i wyjsc na dwor;/ jakas masakra,staram sie niezwracac uwagi lub mowie ze musi sie uspokoic itd...

Zyrraffko jakos poradzisz sobie tydzien bez meza:) ja caly czas tak mam;/ wiec wiem co to znaczy wszystko na twojej glowie;/ Hormony wariuja i dlatego tak placzesz-takie nasze uroki ciaz:), ja po ciazy nadal jestem taka beksa, tez ogladam na TLC porody:)
Milko to wazne by dbac o zdrowko naszych pociech i regularnych wizyt:) mam nadzieje ze wzrok nie bedzie mu sie pogarszal!

Agi78 kurcze jaki pech, zaczelismy o tym rozmawiac a tu wiadomosc ze cos niepasuje! wspolczuje nerwow,ale super ze udalo sie szybko zalatwic w tym kosciele Garnizonowym:) a powiedz mi na ile przed trzeba isc do kosciola zamowic msze? jak pojdzie sie na nauki przed małzenskie? Bo palnujemy isc i odbebnic w styczniu:) zeby miec spokoj:)

Lenko rezonans napewno wyjdzie dobrze!! wiec niemasz co sie martwic na zapas:)

Emailo powiem ci ze synus twoj bardzo mi sie podobal w dluzszej wersji:) ale teraz tez dobrze:) Super wypad mialyscie,u nas niema takich rarytasow trzeba daleko jechac zeby skorzystac z takich rzeczy;/ a twoja corka to sliczna panna jest:)

mi_mi zauwazylam ze duzo dzieci ma problemy z kupkami...

Liza ladnie ten twoj Miki spi:) moja od 20.30 dp 8 rano...no ciesze sie ze chorubsko stoi w miejscu. Ja meczylam sie dwa dni,taka jakas slaba bylam ale dzis jest juz ok:)

Wiecie ile odpisywlalam ponad godzine hehe,ale w miedzyczasie zrobilam zupe:) na dworze rano byl straszny przymrozek bo wszystko biale;/ jak ja nielubie zimy!!!!!!!!!!

milego dzionka:)

olavip bidulka ta twoja Jagodka! u nas naszczescie jeszcze niebylo takiej akcji z krwia...ups przepraszam sklamalabym moja corka jak chodzila w chodziku to sciagla na siebie krysztalowy wazon mojej mamy!!!:szok: i spadl na kosc przy oku i dzieki bogu ze tak kosc byla,rozciela sobie delikatnie,choc duzo krwi bylo,a z mama panika tylko moj tato w stoickim spokoju powiedzial ze nic do szycia niema...ehh tak sie strachu najadlysmy myslalam ze juz oko ma uszkodzone:(

Witam.
Jak tam nasze chorowitki dzisiaj? Nie będe wymieniea bo nie chce nikogo pominąc.?

Agast
- Lenka jest na fotkach ale nie pytałam czy mogę opublikowac ;-)
Kajdusia- a jak zdróweczko u was? Dalej taka zapracowana?
Liza- zdróweczka kochana dla ciebie i dzieciaczków. Na gardło ja biorę Cholineks ten mocniejszy (Cholisept). Gratuluje nocki oby tak dalej :)
Nadika- fajnie ,że nocka OK. Ty się kochana nie stresuj , bo wiesz ,że my mocno trzymamy kciuki a one maja moc. Będzie dobrze!!!
Ola- dziękuję kochana za miłe słowa. Dla kobiety przed 30-tką to miły komplement;-)
Współczuję nocki. Jasiek też sobie w tym miejscu rowalił i to smoczkiem ( miał go w buzi jak upadł). Zerwał sobie to więzadełko co łączy wargę z dziąsłami. Masakra jak się krew lała. Ale szybko się zagoiło. Jagodzi też tego życzę. Oby twoje badania i małej wyszły jak najlepiej.
Nadika- z syropem nie pomogę , ale w aptece ci na pewno doradzą.

Miłego dzionka kochane.

edit:
Julia- współczuję rozłąki. My też nie mamy blisko do atrakcji. Ja mam ponad 30 km do tej kulkowni. ALe czasmi trzeba się wyrwac. Miałam iśc jutro do kina na ten film z siostrą ale wczoraj się na mnie sfochowała i powiedziała mi ,że mogę zapomniec. Szkoda, sama nie pojade tak daleko.

Ostatnia edycja:
Cześć Kochane Jas jeszcze śpi więc z kawką może uda mi się coś do Was napisać.
Wczoraj cały dzień temp 37-37,4 max Wieczorek po 22 zaczęła rosnąć ale okiełznaliśmy szybko. O 2:30 Jaś sie obudził i nie spał do 4:50. Zęby go bolaly chyba bo się nie dawał dotkąc tylko palcem z dentinoxem mogłam. Dostal koło 4 nurofen przeciwbólowo i zasnął po nie całej godzince. Choć lekarz mówił że to nie zęby przy tak wysokiej gorączce , to ja własnie na ostatnie trójki stawiam! Bidulek malutki! Dobrze przynajmniej że tak wysoka gorączka jak przed wczoraj nie wróciła.

Zyraficiu- Kochana na gg Ci napisałam co nie co:tak::-D
Ja w ciąży taka uczuciowa się zrobiłam że ryczałam na wszystkim! I powiem Wam że dopiero nie dawnoz z miesiąc temu mi to przeszło! Aż się sama zdziwiłam że nie ryczę Widocznie mi dopiero po niespełna półtorej roku od porodu hormody w końcu opuściły:)
Kajdusiu- Kochana super że sie odezwałaś Nasz Ty pracusiu Kochany Ty !!!! Buziaki dla całej rodzinki!
Kolenderko- Kochana ZDRÓWKA DLA WAS!!!Buziaczki
Gosiu- Kochana gdzie jestes? :* Jak się masz?
Agi- Kochana to wam księzulek zafundował dzień stresu... wrrrr wyobrażam sobie jak musieliście byc zli...Ale czytam że się udało w innym kosciele:) I chyba na dobre Wam to wyszło:-D Super ciesze się niezmiernie!!!!
Mimi - Kochana super że weekendzik Wam się udał! Nam do tej pory Dicoflor pomaga jak mamy jakikolwiek problem z kupką Mam nadzieje że u Was też pomoże Kochana! Buziaczki dla Was Dziewczynki!
Lencja- :*:*:*
Nadika -- Jak Natanek się ma dzisiaj ? Jak nocka? Zdróweczka dla niego !!!!
Emalia- Zdjęcia superaśne! I te Beforowe i te Afterowe i te imprezowo-kulkowe!!!
Oluvip- Jak się masz Kochana??? Jak Jagódeczka?
Kreatorko- Jak buziaczek Ninki ?

reklama
Do góry