reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

WITAM. PISZE TERAZ BO WCZORAJ JUZ NIE MIAŁAM JAK WIEC PISZE JAK DZIECI SPIA.

zdec czy przeszadzam:( hm, nie wiem w jakim rejonie mieszkasz, ale żebyś pozniej nie żałowalam swoich decyzji...popytaj dr od chorób zakaźnyxh jakie spustoszenie robi kleszcz w takim małym organixmie, i ujawnia sie to po latach:(((((( nie odrazu wychodzi rumień niestety:( tylko jest bolieroza zatajona, wtedy juz gorzej ( od zapalenia opon, po zapalenie mózgu, zapalenie serca prowadzace do przeszczepu) wiem naprawde duzo o tym niestety na ( prawie własnym przykładzie. ale cóż każda robi jak uwaza, wiem ze ja bym tak spokojnie nie podchodzila do tematu kleszcz... przepraszam ze nie odp ale gotuje suszone borówki małemu...dziś juz lepiej, odezwe sie jak bede miala chwile.

reklama
Dzień dobry:-)

Perfecta - widzę, ze masz małego gryzonia w domu:-) no i podrzuć w sobotę twojej tarty;-)

emalia - zdjęcia cudne:tak: ja swojego x-landera xa tez już nie używam, no ale ja musiałam go targać na 3 piętro, więc rozumie się samo przez się, dałam siostrze ona mieszka na wsi wiec pewnie jej posłuży, tak jak i Tobie;-)

Klementinka - no chwila roboty jest, bo trzeba zagnieść kruche, chłodzić je upiec i zrobić 2 masy, ale warte zachodu dla takiego smaku:tak:

Agi - witaj pracusiu, tez za tobą tęsknimy:tak: Polcia do schrupania:-)

kasiaj - gratuluje silnej woli, ja bym w takim postanowieniu nie wytrzymała:no: słaba jestem:-D:-D to zaszalejesz w sobote;-) menu już ustalone? aa zapomniałam widziałam filmik na zamkniętym, rozczulający:tak:

Lena - cześć drugi pracusiu:-)

nadika - Natanek chyba jednak nie lubi takiego zamieszania i tłumu, po roczku chyba pisałaś, że było podobnie

Kasiek - widzę, że i ty z babeczkami zaszalałaś:-D weź przestań z tymi odstającymi uszami:no: Damis super chłopak, nie wyobrażam sobie żebym miała dziecku taśmą uszy przyklejać:szok: Mai też kulki zbytnio do gustu nie przypadły, wooow super z tą Teneryfą:tak:

Witajcie porannie,

avena - u nas woda nie przechodzi jak tylko poczuj to pluje;-) Dzisiaj się udało że wstawałam tylko raz, nie wiem od czego to zależy na pewno nie od tego ile wieczorem mała zje:-( A herbatka nie przejdzie, bo mała jakoś nic nie pije, ewentualnie z rureczki wszystko;-)

emalia ten xlander xa jest piękny;-) Mi też się bardzo podoba, ale powiedziałam że ewentualnie przy drugim dziecku:-D:-D

Kasiek a Twój mąż ma odstające, albo ktoś w rodzinie ma? Zawsze myślałam że to dziedziczne... a z czapką to dziwne:szok: Z tą Teneryfą super:-):-)

Kahna jak by moja mama miała przez całe moje życie latać ze mną do lekarza z każdym kleszczem to miałabym już całą wątrobę rozwaloną od antybiotyków. Jak ma być bolerioza to i tak będzie, a na zapalenie opon mózgowych po roku można dziecko zaszczepić.

ZDEC niesty moja bratowa, miala bolieroze zatajona, bo jakies 14 lat temu miala kleszcza, ujawnil sie w ciaży i 3razy poornila, raz stracila w 24 tc, a wszytko przez kleszcze:((( dopiero dr wyslalal ja na komleksowe badania, i wyszlo skad te utraty ciazy:(((((( od sasiadki córeczka miala 3 razy kleszcze tez nic z tym nie robila:(((((((((((((((((((((( mala czeka na przeczep serca ma 2.5 latka;(((((( wiec wiem ze ja bym napewno wyniki zrobila czy aby nie macie z córka bolieoryzy:( ja niestety mam, juz tydz biore antybiotyk:( wiec kazdy tak mówi dopoi cos sie nie stanie... wiec obserwuj swoje dziecko, bo to swinstwo moze wyjsc dopiero po czasie, a wtedy nie myslisz o kleszcze:(

najlepiej dowiedziec sie jakie choroby w waszych rejonach przenosza kleszcze, ja dzownilam do sanpepidu po tym jak sie dowiedzialam, i w naszych terenach nie roznosza cholerstwa typu (zapalenia opon)

Ja też się wypowiem (chociaż opinie osób nieuczestniczących na tym forum są raczej pomijane...), borelioza to jest cholerstwo, ale trzeba o tym poczytać. Branie antybiotyku na wszelkie wypadek to też nie jest dobre, ja znalazłam coś takiego w necie Wyślij kleszcza na badania - 16 lipca 2009 i polecam przeczytać, może faktycznie warto w takiej sytuacji wykonać takie badanie niż "na wszelki wypadek" brać antybiotyk.

reklama
Do góry