reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

reklama
Witajcie kochane, dzisiaj od rana zabralam sie za dalsze porzadki, czyzby to juz syndrom wicia gniazdka sie odzywal? :-D Chociaz u mnie to raczej ostatnie 2 miesiace lenistwa daja o sobie znac :shocked2:
Czytam co piszecie o perypetiach z tesciami, bardzo wspolczuje, ja od kilku lat mieszkam za granica i przez to bardzo za rodzina tesknie. No a tesciow mam na miejscu i sa cudowni, do rany przyloz. Bardzo nam pomagaja ale nigdy sie nie wtracaja w nasze decyzje.Chcialabym tak wlasnie postepowac w przyszlosci ale o czym ja tu mowie :tak: Tyleeee lat przed nami

Kajdusiu ostatnio tesciowa pytala jak twoje samopoczucie i dzidzius, przekazalam ze tryskasz energia :-D

Hej,
jak to mówią lepiej późno niż później, więc i ja chciała dołączyć do tego szacownego grona:tak:.
Asia15 witaj i zagladaj, a byle jak najczesciej :-D

A ja powiem Wam szczerze że kompletnie nie mam humoru...:-:)-:)-(

No to cie zaraz pogilgamy :-p:-p

To u mnie prawdziwa rewelka. Mieszkam we własnym domu ale na wspólnym podwórku z teściami. Moi rodzice natomiast mieszkają jakieś 200 metrów od nas. Teściowie zazwyczaj wykazują się dużym wyczuciem ale wiadomo zawsze można się do czegoś przyczepić. Kiedyś to czasami nawet denerwowałam się, że mi teśiowa pranie przed deszczem sprzątnęła, że robi zamach na naszą prywatność. Teraz znacznie wyluzowałam bo dziadkowie to świetna instytucja. Nigdy nie robią problemu jak prosimy o pomoc. Z moimi rodzicami jest podobnie choć wydaje mi się , że chętnie by nami sterowali. Na szczęście mój mąż parę razy się postawił i każdy wie co ma robić. Witaj asia

Hejo!
Ja mialam usg rano ale tak sie denerwowalam ze prawie cala noc nie spalam ze jak wrocilam z tego usg to padlam trupem.
Dzidzius jest sliczny, ma 6cm od glowy do pupy czyli jakies pewnie 9 cm razem z nogami :) Fikal tak ze szok, dobrze ze lekarz ma mozliwosc zrobienia stop klatki. Ja sie z tych nerwow i z wiolnego czasu tak oczytalam o tym badaniu ze takie fachowe pytania zadawalam ze doktorek sie mnie spytal czy jestem lekarzem hehe. Z pomiarow wyszlo ze jestesmy w najnizszej grupie ryzyka, wiec jestesmy bardzo szczesliwi. Zaraz Wam wkleje fotke dzidziusia i mojego brzuszka, ale to juz na innym watku :tak:

Wszystkim rownie szczesliwym jak ja gratuluje, a czekajacym na badannie mowie cierpliwosci :)

Nowe mamy serdecznie witam!

Czytałam już o tym wcześniej - "łapiemy "się na dłuższu urlop macierzyński plus jeszcze tydzień dla ojca:tak:. Choć i tak uważam że to mało. Zawsze ten okres z dzidzią w domu można wydłużyć urlopem wypoczynkowym, ale jego też jest ograniczona ilość w końcu.

reklama
kpi23 u mnie termin się już 3 razy zmienił:-D. Co lekarz to słyszę inną datą, a Niunia sobie i tak wybierze własną.

to jasne, ale na razie jesteśmy razem !

fajny ten artykuł, tylko powiedzcie komu będzie przysługiwał "dodatkowy urlop macierzyński" w wymiarze 2 tygodnie w 2010? Czy to ozacza, że łącznie będziemy miały 10 tygodni???

Do góry