reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Odsiedziałam dziś swoje na radzie pedagogicznej- ale nudziarstwo. Chociaż trochę się zmartwiłam jakie patologie się zdarzają w szkole- nawet tak podobno elitarnej jak szkoła muzyczna. Zgroza :no:
Lencja- no myślę, że muuusi się udać jakieś wakacyjne spotkanie. Czerwiec i początek lipca u mnie jeszcze odpada, ale później już będę wolna i raczej na miejscu
Nadika- oby Natanek spokojnie już przespał nockę
Bbutterfly- gratulacje dla Julka, dużo już umie!Oby już choroby do niego nie wracały
kreatorka- wszystkiego najlepszego! Dużo zdrówka i radości! Kiedy masz ten ślub kościelny?
kasiaj- dużo dużo zdrówka dla mojego zięcia, oby już wyzdrowiał na dobre. Fajnie, że tak pięknie już chodzi!
kasiek- witaj w domu, ale mieliscie intensywne wakacje. Damianek bardzo dzielny- tyle nowych miejsc i twarzy...A nie "rozregulował" się Wam za bardzo? Zdjęcia super- Damianek bardzo przystojny!
Agi- mama nadzieję, że choroba zażegnana, ale uważaj na siebie Kochana
żyraffka- gratuluję dostania się Łukaszka do żłobka, oby wszystkie kolejne "rekrutacje" w kolejnych etapach życia szły tak gładko :tak:
Milka- a co to za gadająca cięzarówka? Miałam CIę pytać- puszczasz Olafa od września do szkoły?
kreatorka- a w co grasz? :-p
koriander- no własnie ja też coraz częsciej czuję, że taka siksa jestem, przedwczoraj mój prof był u mnie na grillu i wcale nie zauwazyłam, że jestem starsza o jedyne 11 lat od ostatnich zajęć z nim :happy2: Taka smarkata, a "juz" mam dwójkę dzieci :cool2:

reklama

Perfeciu nooooooooooooł łej, siedem pankejkow na godzine :-D A co sie dzieje ze taka kaput jestes? Zdrowko? Moze te kropelki tak dzialaja?? A powiedz mi skad ty tak piknie po holendersku szprechasz??

Bo jak taka jestem wery wszechstronna :p Robiłam naleśniken a w międzyczasie : farsz do pankejków, zupe dla Jaska , sprzątałam rozbity wazon , który poleciał razem z obrusem ze stołu napędzony siłą mięśni mego syna... , z częstotliwością 2 minutową podnosiłam co tam mój genialny , rozwrzeczany syn sobie wyrzucał siedząc w krzesełku , karmiłam go truskawkami , wycierałam gile z nosa i śpiewałam w niebogłosy "Mydło wszystko umyje nawet Jasia i szyje , mydło , mydło pachnace jak kwiatki na łące" :) Ot właśnie taka smaka , tak smak i takiego:):p Się zrobiło 7 placków a resztę płynu wylałam do zlewu bo sił brak :):p Potem se poszliśmy na autsajdzik połokować po begjardzie i se troszke odpoczęłam:) i wyciszyłam w myslach powtarzajac "OOMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM":) A zmęczona tą wszechstronnoscią moją taka jestem:) A po nederlandzku nauczył mnie mówic mój przyjaciel Google translator !:tak::-pSie WIE!
Kasiek - gdzie Ty przytyłas KOBIETO SZprychencja z Ciebie że hoho ho ho ho ho ! Zdjęcia super Damiś jaki już duży chłopak!!! A jaki on będzie a w zasadzie już jest widać po zdjęciach "Lamacz damskich serc" "Mista Lowa Lowa":) Zobaczysz:) Super zdjęcia a jaką fryzurkę ma teraz siok!

No i nie wiem co komu nooooooooooooo:)
Ze ściągą na drugie karcie ...
Nadika- Kochana spokojnej noci dla Ciebie i Natanka
KasiaJ- Kochana !!!! GRATULACJE!!!! On to ma "dzielność" PO MAMIE NORMALNIE! Super że powolutku biegunka lżeje!
Milka- Kochana super że Eryczek zdrowieje!
zyrafko- Superaśnie z tym żłobkiem !!!
Ewa- Gratulacje nowych umiejętnosci!
Agi- Spokojnej nocki Dziewczynki!!!! Zdrowiejcie szybciutko!
Lenka - super! A jakies wieści od Wiki masz????
Kolenderko- A co to się Liluni stanęło że daje tak popalić Mamusi? :) Może ząbeczki?
Kajdusiu- Ja to Was podziwiam (Ciebie , Lencję ) że nie dosc że się napatrzycie , nasłuchacie , nauczycie małolatów to jeszcze takie własnie posiadówki , rady itp. Chylę czoła za cierpliwość:)

Ostatnia edycja:
no i spobie przypomnialam o czym zapomnialm

Ita grrrrrrrrrrrrrrrrratulacje ja tez jakos wczoraj nie zajrzylam choc to wlasnie mi sie nasunelo ze moze to byl gino

Lena jak nastawienie do pracy masz stresa

Zyrafka gratuluje zlobka

KasiaJ fajny chodzik ale nam smigaja maluszki
Napisałam więcej na zamknietym bo moj biznesowki szpieg grasuje;)
A po co ma mieć temat do plot!!!

Oszalayście....siadam do kompa....myślę sobie moża która jest to coś skrobnie a tu taka produuuukcyja.....wooooooww
kasiuj - odrazu rzucił mi sie w oczy nowy suwaczek ze zdjęciem Filipka.....Słodki.....Oby rano nie było śladu po biegunce.....
kasiek - ale boskie zdjęcia....i widzisz jakiego masz zuch dzielnego synka.....I gdzie te dodatkowe kilogramy, co???? Proszę nas nie wkręcać!!!!!
zyrraffko - o nie......mój zięc dostał się do żłobka....no to teraz napewno jakaś dziewucha skradnie serce Łukaszka i sprzątnie go Polce sprzed nosa :-D....Super że się udało dostać..... :-)
kreatorka - w Polsce będę już za 2,5 tygodnia.....juuuuuuuuuuupiiiiiiiii
koriander - Ty tak spraszasz, spraszasz do tego Amsterdamu ....w końcu Ci się wszystkie na głowę w jednym czasie zwalimy... :-D

Kuźwa i już nie pamiętam co komu....wrrrrrrrrrrr......
Polcia śpi i jak pięknie oddycha.....Taka cisza w sypialni......ach.......Dziękuję kochane za troske o nasze zdrówko.....

Perfecta nie wiem chyba zabki bo obslinila wszystko od gory do dolu..oj ile ich tam jeszcze zostalo chyba 12?? Lomatko! Ale ty supercatwoman jestes hehehe
Agi hehe spraszam bardzo selektywnie :-D
Ewa doczytalam i gratuluje wspinaczek kanapowych!
Lena super chyba sie cieszysz?? A co z Gaja??
Kajdusia a to sie pan profesor przynajmniej duchem odmlodzil przy tobie :-) Przylaczam sie do podziwiania ciebie i Lencji, ja przed nauczycielami chyle czola od kiedy maz mnie historiami z pracy raczy :-)

Ostatnia edycja:
I co teraz cisza....wiedziałam....hihihihi.....
Mój szanowny przyszły małż wrócił z pracy więc juz mnie zagania do wyra.....i nie dla jakiej przyjemności/....o nie....tylko mam sie odwrócić dooopą i spać....Ach diabli wzięli romantyczne, spontaniczne noce......Narazie polazł do Polci się na nia gapić.....Ciągle to robi...przychodzi późno z pracy i stoi nad łóżeczkiem 12-15 minut patrzy na nia i wzdycha.....:-)

edit: a mam pytanie z innej beczki....zwłaszcza do koriander....czy brałaś udział w powszechnym spisie ludności????Bo mnie P. straszy że musimy to zrobić przez internet....My braliśmy teraz udział w angielskim powszechnym spisie ludności....i nie wiem czy więc powinno się brać udział w tym polskim czy nie?

Ostatnia edycja:
I co teraz cisza....wiedziałam....hihihihi.....
Mój szanowny przyszły małż wrócił z pracy więc juz mnie zagania do wyra.....i nie dla jakiej przyjemności/....o nie....tylko mam sie odwrócić dooopą i spać....Ach diabli wzięli romantyczne, spontaniczne noce......Narazie polazł do Polci się na nia gapić.....Ciągle to robi...przychodzi późno z pracy i stoi nad łóżeczkiem 12-15 minut patrzy na nia i wzdycha.....:-)

Boshhhh jakie to przesłodkie! Ja to czasem jak patrzę jak mój maz patrzy na Jasia , bawi się z nim czy się przytulaja to potrafię kilka łez uronić ze wzruszenia że los mi dał takich dwóch rozkrzyczanych , marudzących czasem 2 chłopaków!
ahahaha zapomniałam dopisac ALE PRZEKOCHANYCH!!!!

Boshhhh jakie to przesłodkie! Ja to czasem jak patrzę jak mój maz patrzy na Jasia , bawi się z nim czy się przytulaja to potrafię kilka łez uronić ze wzruszenia że los mi dał takich dwóch rozkrzyczanych , marudzących czasem 2 chłopaków!
ahahaha zapomniałam dopisac ALE PRZEKOCHANYCH!!!!

No z całą pewnością przkochanych...i przesłodkich i przecudownych!!!!.....No i padła komeda : do łóżka marsz!!!!!\
Także spadam i dobranoc!

Ostatnia edycja:
reklama
Ha no i jestem pierwsza.. ale jaka pora.... aaa...

Napisze kilka słów nim pod kołderkę wrócę...
Koriander - spotkanie z Klementinką, Itą i Klementinki bratową bardzo udane :)) Ja co prawda musiałam dziewczyny i młodszych panów wcześniej opuścić bo popołudnie spędziłam na radzie pedagogicznej - jednak nawet to krótkie spotkanie było super.
Kajdusia - ja też się dziś (a raczej wczoraj) pedagogicznie nudziłam i o zgrozo też się nad patologiami zastanawiałam!!!!! Co do spotkania to jestem dyspozycyjna w lipcu, w sierpniu planujemy urlop na pierwszą połowę więc pewnie mnie nie będzie.
Kasiajaniacka - bidulkowi Filipkowi zdrówka życzę i pożegnania wreszcie choróbsk. Gratki za maszerowanie :)
Żyrraffka- czyli powrót do pracy zbliża się wielkimi krokami, skoro macie miejsce w żłobku.
Agi - szykują się wakacje w Polsce, super, może uda Ci się jakieś BB spotkanie?
Kasiek - cudne fotki!
Ewa - gratki dla Karolinki za nowe umiejętności :)
Milka - życzenia najlepsze dla Eryka :)

I chyba już mnie siły opadają.. A jutro impreza po południu, a w czwartek wyjazd do teściów... Ciekawe jak Nela zniesie 6 godzin w aucie w taką pogodę..
A tu małą relacja z 100-urodzin Dziadka mojego W.
http://www.tvskarzysko.pl/aktualnosci/4182-pikny-jubileusz.html

Do góry