reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Lencja- ja zaraz do dr O jadę, bo zero poprawy, gorączka od soboty po 38 jest i sraka coraz większa, na spacer to pewnie dopiero jak filip 18 lat skończy :(
3,,
chorowitkom zdrówka życzę :)26

kasia trzymam kciuki by to nic poważnego nie było. Daj znać jak wrócicie.

Ita gratuluję Kochana!!! coraz więcej mam z brzuszkami :)

koriander u nas z jedzeniem to wyglada tak: rano wypije mleko maks 180-200, potem zależy od dnia zje troszkę jajka (najczęściej połowa), potem małe przekąski typu chrupki, winogronko które uwielbia. Na obiad najchętniej zje zupkę, jak ma dobry dzień to zje połowę malej salaterki(ale to bardzo rzadko), popołudniu danonek lub monte, czasem zje jeszcze troszkę owocków. Uwielbia parówki więc nieraz jeszcze ok 19 dostanie parówkę i zdarza się że czasem zje całą. Po kąpaniu mleko ok 200ml, w nocy wypije jeszcze ok 150. Jak ja widzę jak je córka brata męża to czasem myślę że gdyby Natan jadł chociaż połowę tego co ona to byłoby super. W przeciwieństwie do Łukaszka zyraffki Natan nawet lubi warzywka - najbardziej szparagi, kalafior. Dzisiaj gotuję mu zupę szczawiową, za którą przepada.

Agi zdróweczka

U nas nocka z dwoma pobudkami, ale już jest lepiej, wypił mleczko i spał dalej bez płaczu i rzucania się

Ostatnia edycja:
reklama
Witam :)
Dawno mnie tutaj nie było z różnych przyczyn, ale ciągle myślami byłam z Wami :)
poczytałam troszkę i ITA-serdecznie gratuluję! Jeszcze 3 mies i zaczną się znowu pierwsze porody hihi

U nas tak sobie, Julek od tygodnia ładnie już chodzi, mówi 6 krótkich słów, tylko z jedzeniem tak jak u większości chyba mamy problem, zawsze w biegu i przy zabawie bo w foteliku nie da rady, w ubiegłym tyg złapał jakiegoś wirusa, biegunka, podwyższona temp i wymiotował na szczęście po 2 dniach przeszło i już jest ok.

tyle u nas, postaram się choć na chwilę dziennie do Was zajrzeć bo nie ukrywam, że brakowało mi Was :D

NASZYM KOCHANYM SOLENIZANTOM -DUUUŻO ZDRÓWKA i SAMYCH RADOŚCI MALUSZKI!!!!

gosiagro - dziękuję za życzenia, chyba tylko Ty przeczytałaś co napisałam, wiec dziękuję podwójnie :-D schudłam troszkę, ale to ciągle mało... od jutra jednak biorę się za siebie, teraz mnie okropnie te egzaminy i przygotowania do kościelnego rozproszyły... ale mam nadzieję, ze drugie podejście będzie lepsze :tak:

Wszystkiego co najlepsze dla Zosi i Eryka! Rośniejcie zdrowo kochaniutcy :-D:-)
Życzenia od ciotki starszej o równe 20 lat :-):-D

Załączniki

• 64444180_1-Zdjecie-Kwiaty-Lublin-Bukiety-slubne-transport-pod-wskazany-adres.jpg
    64444180_1-Zdjecie-Kwiaty-Lublin-Bukiety-slubne-transport-pod-wskazany-adres.jpg
    35,5 KB · Wyświetleń: 22
kasiaJ- mi lekarka na wirucha który spowodował biegunkę, wymioty i lekką temp mówiła, żeby nie zmuszać do jedzenia, dawać co chwilę ale małe ilości wody, ugotować MARCHWIANKĘ (cudo-działa! zatwardza kupki i usuwa szkodliwe substancje), jak zechce dać mleczka ale z mniejszą ilością proszku, kaszkę lekka na wodzie i to tyle.
Tyle że u nas tylko 2 dni to trwało, trzeciego jadł juz normalnie- rosołek :)

Kasiu- Jagody jeszcze są świetne na biegunkę. Mogą byc podane w formie herbatki. Suszone chwilkę pogotować , ostudzić i podac do picie. Bobofruit ma słoiczek jagodowy deserek także

kasia ja Natanowi próbowałam dawać marchwiankę ale wogóle nie chciał pić więc gotowałam mu leekie rzeczy do jedzenia najczęściej coś z ryżem, np pomidorową, kleik ryżowy do którego dawałam jagody (dżem własnej roboty), no i dużo pić, często w małych ilościach i mleko ograniczyliśmy

kreatorko- wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!

koriander- nie, nic z tego, ja tak tylko sobie zartowałam:))

agi- dużo zdrówka dla Was bidulinki

gosiagro- ja tez wstawałam 5:30, 6 rano ale ale teraz spimy do 7 nawet 8. Jak Łukasz się budzi 5/6 daje mu mleko, odkładam do Łóżeczka i jeszcze śpi:)))

liza- wszystkiego najlepszego:))

kajdusiu- wiem co to za ból, przez pierwsze dni wyłam tak strasznie mnie bolało.

lena- najpierw czekam na gosię :))później ja

kreatorko ja tez przeczytałam tylko dopiero odpisuję:))

kasiu- mój Łukassz tylko mleko jadł i marchewke ze słoiczka jak miał biegunkę

Wszystkiego najlepszego dla Zosi i Eryczka!!!

My byliśmy dzisiaj u lekarza i mamy skierowanie do poradni alergologicznej. Jutro zadzwonię i zarejestruję Łukasza.

reklama
Do góry