reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Trzecia
Hej
Troszke zdjec z wczoraj wstawiam.
Tesciowa przyjechala, przywiozla 2 ciasta, torta, ja zrobilam tylko jedno ciasto przez to ze u nas brak kasy, no i taka mala imprezka dla Mikusia zorganizowana byla, rodzice przyszli, choc matka nawet nie chciala pomoc, tylko na tesciową moglam liczyc... ehhh
tort

Solenizant

pokazuje ząbki:D

Ja z chlopakami

reklama
Puk puk - heeellloooołłłł ?Jest tam kto??? heeeelooołłł
Jasiu śpi a ja nie mam co ze sobą zrobić heeelołłłł
Olavip- Kurczaki pieczone super foteczki , widzę że imprezka udana! Ślicznie razem wyglądacie!
Gosiu- Super że pogoda się poprawia się:) Mówiłam że się strzaskasz na mahoń !:) Bardzo się ciesze że tak dzielnie Majeczka zniosła podróż:) A haj surfowwanie na dachu?:) Buziaki AJ MIS JU HEW A GUT FAN!!!!
Kaaaasiek - Łer ar JU??? hę Ileż można się wyjazdować hę? Wracać ino myk:):):*
Kolenderko - Hop hop Ar JU Do JU? :) HAł AR JU END JOR DOTER:) Ik wens u een fijne dag !!! Czy jakoś tak:):p Czy wybyliście nad morie w ten weekend???
Lenka- Bardzo mocno kciuki trzymam za Wiki !!!!!!! P.S. Ale powiem Ci że Gajunia w tym Jasiowym dyliżansie piękna KEROWNICZKA!!!:)
Klementinko - HOP HOP hellooołłł ty też WAR WEG czy jakoś tak:p:p:)
Eagle- Tofana Łer Ar Ju ??? JAk minął weekendzik?
Zyrafko- Jak Luki dzisiaj?
Agi- Jak katarek Polci??? MAm nadzieję że już fajn:):p
KasiaJ- Jak Filipek się ma dzisiaj? Też mam nadzieję że ma się już lepiej!
NAdika- A jak Natanek?
Zdec- Ja solidarnie z Tobą także od 5 dzisiaj nie śpię...:) Miłej pracy!
Liza- Pięęękny torcik!!! super że imprezka udana!!! Ja to mam takie powiedzenie że w gronie kochających się ludzi nawet sam cukier pachnie marcepanem:) Najważniejsze żeby otaczać się Kochanymi ludzmi to co na stole to sprawa drugorzędna!:)
Emalia- Kochana odpoczęłaś troszkę??? Jak się macie???

Ostatnia edycja:
Witajcie;)
Ale u nas zimno,,,,masakra;)

ELIZA sto lat z okazji urodzin:)
W dniu Twojego święta najpiękniejsze
życzenia samych radosnych chwil
i spełnienia nawet tych najskrytszych
marzeń życzy Lenka z Gajusia;)

dzięki dziewczynki:) temp już nie ma, ale za to po augementinie jest sraka brzydko mówiąc..mały nie chce jeść i sam sie od cyca odstawił, karmię raz na 2-3 dni, bardziej pociumka niż je, więc chociaż to mam z głowy, gorzej jakpo chorobie zechce cyca a źródełko puste będzie

czy przy antybiotyku moge dac smectę też?

kasia smecta to probiotyk, jeśli dobrze kojarzę a przy antybiotyku nawet wskazane jest podawanie probiotyku osłonowo. Ja małemu podaje raz dziennie lakcid ale myślę ze smecta tez bedzie dobra.

Natanek już lepiej, tylko coś te noce ma ostatnio niespokojne, budzi się conajmniej 2 - 3 razy i w sumie nie wiem co mu jest, obstawiam że jest mu gorąco, ale juz chłodniej w pokoju nie da się zrobić, cała noc okno otwarte a on śpi w samym pampersie i koszulcena krótki rękaw.
Mógłby trochę więcej jeśc bo wogóle nie ma apetytu a jest malutki jak na swój wiek bo waży zaledwie 8300

Ostatnia edycja:
Puk puk - heeellloooołłłł ?Jest tam kto??? heeeelooołłł
Jasiu śpi a ja nie mam co ze sobą zrobić heeelołłłł
Olavip- Kurczaki pieczone super foteczki , widzę że imprezka udana! Ślicznie razem wyglądacie!
Gosiu- Super że pogoda się poprawia się:) Mówiłam że się strzaskasz na mahoń !:) Bardzo się ciesze że tak dzielnie Majeczka zniosła podróż:) A haj surfowwanie na dachu?:) Buziaki AJ MIS JU HEW A GUT FAN!!!!
Kaaaasiek - Łer ar JU??? hę Ileż można się wyjazdować hę? Wracać ino myk:):):*
Kolenderko - Hop hop Ar JU Do JU? :) HAł AR JU END JOR DOTER:) Ik wens u een fijne dag !!! Czy jakoś tak:):p Czy wybyliście nad morie w ten weekend???
Lenka- Bardzo mocno kciuki trzymam za Wiki !!!!!!! P.S. Ale powiem Ci że Gajunia w tym Jasiowym dyliżansie piękna KEROWNICZKA!!!:)
Klementinko - HOP HOP hellooołłł ty też WAR WEG czy jakoś tak:p:p:)
Eagle- Tofana Łer Ar Ju ??? JAk minął weekendzik?
Zyrafko- Jak Luki dzisiaj?
Agi- Jak katarek Polci??? MAm nadzieję że już fajn:):p
KasiaJ- Jak Filipek się ma dzisiaj? Też mam nadzieję że ma się już lepiej!
NAdika- A jak Natanek?
Zdec- Ja solidarnie z Tobą także od 5 dzisiaj nie śpię...:) Miłej pracy!
Liza- Pięęękny torcik!!! super że imprezka udana!!! Ja to mam takie powiedzenie że w gronie kochających się ludzi nawet sam cukier pachnie marcepanem:) Najważniejsze żeby otaczać się Kochanymi ludzmi to co na stole to sprawa drugorzędna!:)
Emalia- Kochana odpoczęłaś troszkę??? Jak się macie???
Bardzo Dobrze nazwałaś kierowniczka ja to ją nzaywam sołtysowa bądź rządzicielka;)
Ona to chytrus rządzący:)hehehe
Jeszcze nie mam żadnych wieści od Wiki:(Tak bardzo się boję najpoważniejsza operacja w jej życiu!!Oby nic nie uszkodzili!!
dzięki dziewczynki:) temp już nie ma, ale za to po augementinie jest sraka brzydko mówiąc..mały nie chce jeść i sam sie od cyca odstawił, karmię raz na 2-3 dni, bardziej pociumka niż je, więc chociaż to mam z głowy, gorzej jakpo chorobie zechce cyca a źródełko puste będzie

czy przy antybiotyku moge dac smectę też?

hmm Kasiu tak bardzo się cieszę, że już lepiej!!!
kurde nie wiem czy mozesz dac smecte moim zdaniem możesz ale może najpierw poczekaj jeszcze do południa!!Najlepiej jakbyś zadzwoniła do pediatry!!

kasia smecta to probiotyk, jeśli dobrze kojarzę a przy antybiotyku nawet wskazane jest podawanie probiotyku osłonowo. Ja małemu podaje raz dziennie lakcid ale myślę ze smecta tez bedzie dobra.

Moim zdaniem to nie priobiotyk;)To po prostu zawiesina na biegunke więc lepiej niech Kasia zadzwoni:)Kasia a moze lepiej orsalit podac??

:-)Hej dziewczyny :-) witam, po weekendzie jestem zmęczona i padnięta, ale na szczęście 3 egzaminy za mną :-D jeszcze tylko 3 zostały, pouczyłam sie sposobem koriander, krótko, ale intensywnie na dzień przed egzaminem dlatego nie zaglądałam :tak: ale jestem na 95% pewna, że wszystko zaliczone :-)
Spóźnione, ale szczere życzenia dla kochanych dzieciaków: Jasia - Emalii, Łukaszka - zyraffki, Kornelii - Lencji, Igi -aveny i wszystkich innych, które miały urodzinki, ale wyleciało mi to z głowy ;-)

Witam się weekendowo - wieczorową porą:) jestem wredną żoną bo siadłam z drinkiem przed komputerem a mąż sprzata piwnicę:) a kto powiedział że życie jest sprawiedliwe?:) szykujemy sie po mału do przeprowadzki:) co prawda nie ma jeszcze ostatecznej decyzji ale jak dobrze pójdzie to już do końca czerwca się przeprowadzimy. Dzisiaj znalazłam u Oskarka kolejne ząbki, czyli mamy już 12 (jedynki, dwójki i czwórki)

O proszę ile ząbków u małego :-) trzeba pogratulować :tak: oby przeprowadzka poszła po waszej myśli :-) a trochę wytchnienia jak mąż popracuje Ci się należy :-D
A u nas katar na maxa...Polcia już sié budziła dwa razy z płaczem.... :-(....bidulka....Na szczęście nie ma gorączki....tylko kater i kaszelek....chociaż to bardziej wygląda jakby się krztusiła gromadzącą się w gardle sliną.... Czuję że czeka nas ciężka noc.....Dobrze że P. będzie za jakieś pół godzinki w domu....i jutro ma wolne.....Sorki że nikomu nie odpiszę ale ide się położe poki mała śpi bo zaraz może zawyć syrena......Dobranoc!
Oj współczuje strasznie malutkiej, mam nadzieję, że już nie ma śladu po tym wstrętnym katarze i kaszlu?

jaki z Jasieńka jest przystojniak :-D super chłopak i bardzo fajny torcik wam wyszzedł :tak:
A u nas nocka ciężka, Natan co chwilę się budził, był bardzo niespokojny, rzucał się na łóżku, płakał i chyba śniło mu się coś niedobrego, bo już nie gorączkuje i wygląda dobrze, teraz odsypia.
Lepiej już? bo widzę, że bardzo dużo dzieciaczków teraz choruje :baffled: strasznie to niesprawiedliwe

ale mam doła Łuki zaraził się w szpitalu jelitówką, tak mi się wydaje i ma biegunkę. Mi też ciągle niedobrze :(((

Dziękujemy bardzo za zyczenia i pozdrawiamy!
O kurdę... same choroby widzę, jak nie katar to kaszel jak nie to to inne paskudztwa brrr, współczuję strasznie i oby się już trzymały choróbska z daleka :tak:
Witam:)

U nas wszystko ok.Karolina zdrowa ma 7 ząbków i kolejny zaraz wyjdzie. Chodzenie coraz lepiej jej idzie, choC mój mały leniuszek na czworaka najlepiej woli biegaC.

Mam pytanko czy Wasze Skarby śpią na poduszcze, czy bez? Moja nadal bez, nawet jeszcze niema kupionej.
Moja mała śpi na poduszcze - naleśniku, takiej całkiem płaskiej :tak: moja mała też woli na czworaka się poruszać :-D

witajcie,
ja tylko chciałam zameldować się, że żyjemy:-) tak jak korianderka pisała podroż minęła bardzo dobrze, może to dzięki nowej zabawce którą specjalnie Majusi kupiliśmy i była nią zajęta cała drogę:tak:
Wczoraj chłodno było dzisiaj już pogoda piękna:-) pierwsza rybka, goferki i lody zaliczone:cool2::cool2::cool2:
Niestety nie doczytam was, ale życzę wszystkim chorowitkom zdrówka!!!
A dla wczorajszych i dzisiejszych roczniaków tysiąc buziaków wam z bryzą morska wysyłamy:-):-)
Oj super, sama bym chętnie do was dołączyła :-) czekamy na zdjecia :-D dużo słonka dla Was :tak:

My pokoji nie wynajmujemy, ale mamy chatke drewnianą w Chłapowie. Tam sa dosyc wysokie ceny za wynajem.
Ponizej 50zl nie schodzą.
A tak to my sobie w Chłapowie spimy i mieszkamy a na balety można pojsc wioche obok czyli do Władysławowa :)

byłam tam, wspomnienia mam bardzo fajne :-)

Trzecia
Hej
Troszke zdjec z wczoraj wstawiam.
Tesciowa przyjechala, przywiozla 2 ciasta, torta, ja zrobilam tylko jedno ciasto przez to ze u nas brak kasy, no i taka mala imprezka dla Mikusia zorganizowana byla, rodzice przyszli, choc matka nawet nie chciala pomoc, tylko na tesciową moglam liczyc... ehhh
tort

Solenizant

pokazuje ząbki:D

Ja z chlopakami

Liza - wszystkiego co najlepsze :-D sto lat życia, pociechy z dzieci i czego sobie tylko zamarzysz :tak: zdjęcia super, torcik bardzo fajny, niestety pieniędzy każdemu brakuje... cięzko z jednym dzieckiem, a co dopiero z trójką...

reklama
Do góry