reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Cześc dziewczyny :)
Pare dni mnie nie bylo, bo jakoś sobie ostatnio organizujemy fajnie czas :)
Wczoraj miałam drugą rocznice ślubu - wyszliśmy z mężem do kina wieczorem, pierwszy raz od ponad roku :) Fajnie było - bylismy na Piratach Z Karaibów - polecam film. Tylko Michałek w brzuchu straaaasznie kopał - pewnie sie troszeczke bało maleństwo :)

Czy z waszych dzieciaków też takie rozrabiaki? Nasz Krystianek wspina sie po wszystkim co tylko możliwe (ławy, łóżko, szafki), wejdzie za głośnik, za szafe, za wszystko, wystarczy szpara 5 cm. Umie już odkręcać kable od głośników, wyjąć wszystkie chusteczki z pudełka, przełączyć kanał, pogłośnić tv i teraz uczy się grać na Playstation :p

Wszystkiego najlepszego dla naszych roczniaków!
Widziałam wcześniej wstawione zdjecia - wszystkie wspaniałe :) Filmiki chodzących dzieciaczków też świetne!

reklama
Witajcie,

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych roczniaków!:)

Pogoda piękna:)

aisa nie chcę cię oceniać, więc lepiej nic nie napiszę

Zosia super wygląda w tym baseniku:)

Wczoraj coś mnie tknęło z tym lekarzem, bo dzisiaj wzięłam książeczkę zdrowia żeby sprawdzić w jakich centylach mamy obecnie główkę i przeżyłam szok bo PRZGAPIAŁAM SZCZEPIENIE:((((((( Czy któraś z was szczepie Prevenarem13??? Kurcze w książeczce mam zapisane że termin szczepienia maj 2011:((((( Ale ze mnie gapa:(

gosiagro ta wysypka dzis zniknela wiec nie szlam do lekarza, nie mam pojecia co to bylo..
Kasiek my uzywamy niekapka z aventu i nie kapie :-D Ale Lila herbatke najchetniej z butelki pije albo z normalnego jakos nie przepada za niekapkiem
Perfecta jak sie czujecie? Tulam :*
ewelinka zdjecie na konkurs a na pewno do kalendarza dla dziadkow :tak:Slicznosci
zdec tu w Holandii prevenar wycofali po tym jak 3 niemowlaki zmarly po jego podaniu, wiec ci nie pomoge ..

Kacperku i Krzysiu, nasi przystojni mezczyzni: dzis konczycie roczek, przyjmijcie najserdeczniejsze zyczenia z tej okazji! STO lat, sto lat!!!!!!!

Wczoraj coś mnie tknęło z tym lekarzem, bo dzisiaj wzięłam książeczkę zdrowia żeby sprawdzić w jakich centylach mamy obecnie główkę i przeżyłam szok bo PRZGAPIAŁAM SZCZEPIENIE:((((((( Czy któraś z was szczepie Prevenarem13??? Kurcze w książeczce mam zapisane że termin szczepienia maj 2011:((((( Ale ze mnie gapa:(
my szczepilismy prevenarem 13, opoznienie mielismy okolo poltora miesiaca bo Jas chorowal i wszystko ok
gosiagro ta wysypka dzis zniknela wiec nie szlam do lekarza, nie mam pojecia co to bylo..
a to nie byly potowki? Jas ma cale plecki w potowkach po tych upalnych nocach mimo ze spi w pizamce krotkiej i przykrywamy tylko brzuszek
dzis ogladal lekarz i potwierdzil ze to potowki

Perfecta wpolczuje wam tej choroby, jeszcze te upaly, narawde moze to wykonczyc

eagle, gosiagro dziękuję za pamięć, kochane jesteście

wiem, że każda ma milion spraw itd. ale i tak jest mi przykro, że nikt nie zapytał się jak Łukaszek się czuje :(((

perfecto- dużo zdrówka dla Ciebie i Jasieńka kochanego, wiem dobrze jak katarek moze wymęczyć maluszka i strasznie współczuję, mam nadzieję, ze szybciutko wyzdrowiejecie

Ostatnia edycja:
Zyrraffko - ja w ogóle wypadłam z tematów, a co się dzieje z Łukaszkiem??????? i Jak tam przygotowania do roczku? :) Wielki dzień tuż tuż... U nas jeszcze wszystko w proszku, tylko zaproszenia rozdane..
Anecznik - jak tam Kamilek bliźniak??
Gosiagro - rewelacyjne zdjęcie Majusi roczniaczki! A z tym tortem w trawie to pewnie nieco zabawy było by nic mu się nie stało?
Koriander - co do tych krostek, to czy masz zwyczaj prania nowych ubranek przed założeniem? Ja zawsze to robię, raz nie wyprałam bodziaka i po jego założeniu Nela miała krostki, a ja już to za alergię na mleko brałam... Oczywiście mogą to być też potówki, tak jak dziewczyny piszą.

A niekapki u nas nie mają żadnej racji bytu, za to Nela nauczyła się pić przez słomkę, póki co z kartonika, a za trochę spróbuję z bidonem :)

Widzę, że piszecie o szczepionkach..
Mnie zaczyna sen z powiek spędzać szczepionka, która zbliża się wielkim krokiem czyli odra świnka i różyczka... MMR II lub Priorix - żadna z nich mi się nie podoba... A jeszcze duzo wiem o ich skutkach ubocznych... Zastanawiam się czy w ogóle zdecyduję się na to szczepienie.. Czy któraś z Was ma podobny dylemat???

Idę czytać dalej to może uda mi się coś jeszcze napisać... Przepraszam osoby pominięte za pominięcie - obiecuję poprawę :)

Ostatnia edycja:
reklama
Lencja dzis Jas byl szczepiony Priorix-Tetra, dostalam mase ulotek o skutkach ubocznych i nawet pozytywnie zdziwilam sie bo jest ich mniej niz z pneumokokami
jezeli chodzi o te rzekome wywolywanie autyzmu to jest to bzdura, nagiecie danych przez koncerny farmaceutyczne
facet, ktory robil te badania ma zakaz wykonywania zawodu i stanal przed komisja etyki lekarskiej

prawde mowiac boje sie kazdej szczepionki, ale bez szczepionek moze byc jeszcze gorzej
najwazniejsze przy kazdej szczepionce jest to, aby dziecko bylo 100% zdrowe

Kacperku i Krzysiu, dzis konczycie roczek, z tej okazji zyczymy Wam samych radosci, wspanialych zabaw, sukcesow w odkrywaniu swiata i wszystkiego co najlepsze

Do góry